Reviews

Short on sunday - reviews van Clarins, Collistar, Biotherm, This Works, Medik8, Decleor & Fountain

De afgelopen weken had ik voor jullie een aantal korte reviews van producten die ik getest heb, bij elkaar in één artikel. In de artikelen komen afwisselend huidverzorging, parfums, haarverzorging en make-up voorbij, zo blijft het gevarieerd! Vandaag laat ik jullie weer een paar verzorgingsproducten en make-up zien van Clarins, Collistar, Biotherm, This Works, Medik8, Decleor en Fountain. Je leest wat ik ervan vind in alweer de tiende Short on Sunday!

Ik hou van het maken van dit soort artikelen, de voorbereidingen alleen zijn al zo leuk, ik speur door alle dozen, tassen en kastjes totdat ik product vind die eruit springen. Ik test ze dan even kort al gebruik ik andere producten ook weleens langer) en schrijf in het kort wat ik ervan vind. In de selectie van vandaag zie je behoolijk afwisselende producten, waaronder zelfs een voedingssuplement en een verzorgende lippenolie, dat is echt nieuw!

Fountain The Energy molecule EUR 29,00

 

Misschien hebben jullie de felgekleurde flessen van Fountain al eens zien staan bij De Tuinen of op Net-a-porter? Ze trokken in elk geval mijn aandacht, ook al ben ik normaal niet zo benieuwd naar voedingssupplementen. Want dat zijn "the molecules" van Fountain, vloeibare voedingssupplementen die je dagelijks kunt innemen als aanvulling. The Energy Molecule bevat een combinatie van vitamine B12, creatine en hyaluronzuur en zou moeten zorgen voor een energieker gevoel. Een tekort aan vitamine B12 kan voorkomen als je geen dierlijke producten eet (er zijn uiteraard ook medische factoren die er oorzaak van kunnen zijn) en kan uitmonden in bloedarmoede. Creatine is vooral belangrijk als je veel aan (kracht)sport doet, omdat het een positief effect heeft op spierkracht. Hyaluronzuur kennen we vooral als ingrediënt van cremes of serums dat vocht in de huid brengt, maar volgens sommige bronnen zou het ook gunstig zijn om het in te nemen ter ondersteuning.

Ik weet nooit zo goed of dat wel zo is, zeker omdat er door artsen heel regelmatig wordt gezegd dat wat je inneemt echt niet in je huid terecht komt, de ingrediënten zijn als afgebroken voordat dat zou lukken. Aan de andere kant weet ik zeker dat het absoluut uitmaakt wat je qua voeding tot je neemt en dat dit ook effect kan hebben op je huid en algehele uitstraling. Het grote voordeel van The Energy Molecule is dat het makkelijk is om te gebruiken, je mengt een theelepeltje per dag met een glaasje water (het smaakt naar sinaasappel) of roert het door een sapje, smoothie of yoghurt en je hebt toch weer wat extra vitamine B 12 binnen. Zelf zie ik niet echt verschil na een weekje gebruik en eerlijk gezegd vergeet ik het daarna weer in te nemen, maar toch blijf ik het interessant vinden! Er zijn nog heel veel andere soorten "molecules" van Fountain, ik ben toch best benieuwd naar The hair molecule, misschien moet ik die toch maar eens bestellen?

ingrediëntenlijst Fountain The Energy molecule

Biotherm Oil & Tonic EUR 43,00 (flacon 100 ml)

 

Ik wil in de zomer graag een mooie, glanzende, verzorgde huid en daarom moet ik extra veel lotions, olies en cremes smeren...in de zomer heb ik altijd een veel drogere huid dan in de winter. Dat is niet zo gek omdat de zon de huid natuurlijk toch uitdroogt en de lucht over het algemeen ook droger is. Maar ik ben mij er natuurlijk ook meer van bewust omdat ik vaker blote armen en benen heb dan in de winter, je ziet die droge huid gewoon ook veel vaker.

Een bodyolie kan uitkomst bieden, maar soms vind ik die voor overdag iets teveel, het kan net een te plakkerig gevoel geven en teveel glim vind ik soms ook niet mooi. Biotherm heeft een leuk product dat net even anders is dan een normale bodyolie, een combinatie van een frisse tonic en een verzorgende droge olie. Je moet de (glazen) flacon even goed schudden om de delen te mengen en vervolgens spray je die op de huid. Na even uitsmeren voelt de huid dan gevoed aan, oogt fris en gehydrateerd, maar is niet plakkerig, glibberig of te vet. Oil & Tonic ruikt lekker fris, volgens mij ruik ik iets van mango en citrus! Jammer dat de Oil & Tonic in een glazen fles zit, dat is toch de reden waarom ik hem niet zal meenemen op vakantie, al oogt de fles natuurlijk wel chique.

ingrediëntenlijst Biotherm Oil & Tonic met abrikozenpitolie,

Collistar Terre Bronzante Duo nr. 3 Amalfi EUR 35,95

 

Het blijft vaak een dilemma....koop je een glanzende of een matte bronzer? Een matte bronzer is beter geschikt om het gezicht natuurlijk te contouren terwijl een glanzende bronzer je direct een "sunkissed effect" geeft. Collistar heeft nu een mooie combinatie bedacht, in één doosje krijg je zowel een satijnen bronzer als één met wat meer glans, ideaal natuurlijk!

De bronzing poeder is heel fijn van textuur en blend daardoor heel goed met de huid voor een natuurlijk effect! De kleuren (er zijn er vier) zijn allemaal mooi brons, warm zonder oranje te zijn. De kleuren zijn niet heel erg verschillend om eerlijk te zijn, zeker kleur 3 en 4 lijken erg op elkaar, kleur 3 lijkt zelfs de donkerste van het stel na het swatchen. Naast een mooie kleur zorgt de bronzer er ook nog voor dat de huid niet uitdroogt door hydraterende ingrediënten en bevat het een SPF15. Dat laatste klinkt goed, maar je moet de bronzer dan natuurlijk wel over je hele gezicht aanbrengen (en dat doen we meestal niet). Toch ben ik enthousiast, de bronzer is mooi en makkelijk in gebruik, hou er wel rekening mee dat er geen kwastje wordt geleverd bij deze bronzers.

Collistar Bronzing Powder Duo Amalfi, links de satijnen bronzer en rechts de glanzende bronzer

van links naar rechts kleur 1 Cortina, 2 Portofino, 3 Amalfi & 4 Taormina

van links naar rechts kleur 1 Cortina, 2 Portofino, 3 Amalfi & 4 Taormina (satijn & glanzend gemengd)

 

Decléor Aroma epil expert EUR 16,80 (tube 50 ml)

 

Ontharen, dat doen we in de zomer allemaal wel, denk ik! Ik wel, ik gebruik meestal de Braun Silk epil voor mijn benen en bikinilijn, maar soms pak ik er ook nog weleens een scheermesje bij (voor een paar verdwaalde haartjes) en dat zorgt soms dan weer voor een ingegroeid haartje. Niet fijn! Toch kun je dat best voorkomen door de geepileerde, gewaxte of geschoren huid goed te verzorgen met een speciaal product als dit. Het is een verzorgende, verkoelende balsem die de (rode) huid direct kalmeert, maar ook zorgt dat de haargroei minder snel gaat door kruidnagelolie en de limanthesolie zorgt dat de haartjes minder snel ingroeien.

Het is echt een heerlijk cremetje met een zalige, plantaardige geur die mijn huid direct zachter maakt en de roodheid laat afnemen. Als ik het gebruik heb ik helemaal geen last meer van ingegroeide haartjes, het werkt dus echt!

ingrediëntenlijst Aroma Epil Expert

Medik8 Redness Corrector advanced neutralising cream EUR 69,95 (pompflacon 50 ml)

 

In Nederland hebben veel mensen een droge, gevoelige huid en dat kan ervoor zorgen dat de huid rood oogt, iets waar veel mensen echt niet blij mee zijn. Nu is het natuurlijk heel belangrijk om erachter te komen waar die huidproblemen vandaan komen (want een droge, rode en gevoelige huid is wel degelijk een huidprobleem) en ervoor te zorgen dat dit wordt verholpen.

Het is jammer dat er mensen zijn die denken dat er niets aan te doen is, want er is zeker iets aan te doen, vooral het gebruiken van goede, milde huidverzorgingsproducten is zeer belangrijk. Medik8 is een huidverzorgingsmerk dat vooral in salons, huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten wordt gebruikt en zij hebben een speciale Redness lijn. In die lijn vind je een zeer kalmerende creme met groene minerale pigmenten, die direct de rode huid minder laten opvallen, maar daarnaast vooral heel veel goede werkzame ingrediënten bevat. Denk daarbij aan aloe vera, vitamine b3, caffeine, moederkruid en bisabolol, die een bewezen kalmerend effect hebben op de huid.

Ben je benieuwd? Neem dan eens een kijkje op de website van Medik8, ze hebben nog meer interessante producten en je kunt er ook adressen vinden van salons : www.medik8.nl

ingrediëntenlijst Medik8 Redness control advanced neutralising cream

Clarins Instant light lip comfort oil EUR 20,95

 

Ik verzorg mijn lippen graag goed en daar gebruik ik eigenlijk altijd een lipbalm voor. Toch ben ik sinds kort ook verliefd op de nieuwe lippenolie van Clarins, een dikke zeer verzorgende gloss die vol zit met plantaardige oliën. Die oliën zorgen direct voor een verzachtend, zeer comfortabel effect en de mooie glans (die heel lang blijft zitten) is natuurlijk helemaal mooi. De olie is heel dik, maar desondanks niet plakkerig en dat is toch wel apart. Er zit een vanillegeur aan deze lipolie en die is fijn, niet te overheersend maar wel ruikbaar. De dikke, platte en volle applicator is superzacht en brengt de olie in een keer aan, een streek is eigenlijk voldoende. Wat mij betreft brengt Clarins hier nog een paar verschillende kleuren van uit, want deze is voor mij "gewoon" transparant. Aanrader!!!

ingrediëntenlijst Clarins Instant Light Lip comfort oil

This Works Energy bank hand makeover EUR 33,00 (tube 75 ml)

 

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar naarmate ik ouder word zie je dat ook aan mijn handen (en aan de rimpels, grijze haren....) en dat is natuurlijk niet altijd fijn. Natuurlijk verzorg ik ze met een goede handcreme, maar dat maakt ze natuurlijk niet meer zo mooi, glad en egaal als vroeger. Goed, dat geeft niet! Maar het is dan wel leuk om te ontdekken dat er een handcreme is dit naast verzorging ook zorgt voor een mooie effect op de huid van je handen. De Hand makeover van This Works zorgt namelijk voor een egaliserend effect op de huid, alsof je er filtertje overheen hebt gelegd! Het is geen make-up, geeft geen kleurtje, maar door een combinatie van soft focus poeders in de handcreme oogt de huid mooier. De geur van de handcreme is ook fijn, hij ruikt heel groen.

Naast dit cosmetische effect zorgen de ingrediënten zoals vitamine E en sheaboter er ook voor dat de huid goed verzorgd wordt, al vind ik persoonlijk de creme wel iets te droog aanvoelen. Dat is wel logisch natuurlijk, omdat er poeders in zitten, maar dat maakt het voor mij niet de perfecte handcreme. Ik combineer deze handcreme dus met een andere, die meer verzorgend is anders worden mijn handen toch wat te droog.

links met Energy Bank Hand make-over en rechts zonder

ingrediëntenlijst This Works Energy bank hand makeover

 

Wat een leuke, innoverende producten zijn dit allemaal, ik ben inmiddels fan van de Lip comfort oil en de Hand makeover! Ik probeer in deze rubriek jullie kennis te laten maken met zoveel mogelijk verschillende producten, soms zijn ze geweldig en soms iets minder, maar het is altijd leuk om erover te lezen, zeker als ze echt vernieuwend zijn.

Naar welke producten ben jij nieuwsgierig geworden? 

Deel dit artikel
Back to top