Reviews

Eyes on MAC - review van Navy X 9 en Purple X 9 oogschaduwpalettes

MAC introduceerde deze maand vier nieuwe oogschaduwpalettes, elk met maar liefst negen kleurtjes oogschaduw maar dan wel in een behoorlijk compact formaat. Dat lijkt best heel fijn, zo heb in nu negen MAC oogschaduws in een doosje, makkelijk passend in je hand(tas), handig om mee te nemen natuurlijk. Ik heb twee varianten getest, de wat koele, zakelijke Navy times nine en de vrouwelijke, iets kleurigere Purple times nine. Handig zijn ze zeker, maar of ze ook echt fijn zijn?

De Eye shadow X 9 palettes hebben exact dezelfde afmetingen als je normale "quads" van MAC, waarin je vier full size oogschaduws vindt. De negen kleurtjes zijn dus heel wat kleiner dan een full size oogschaduws, ze wegen om precies te zijn 0,8 gram per stuk (1,5 gram bij een refill of 1,4 gram bij een vooraf gevuld oogschaduwpalette). Toch valt dat eigenlijk best mee, ze zijn iets meer dan de helft van een normale oogschaduw.

In de Eye shadow X 9 palettes vind je 9 oogschaduws, sommige zijn bekende oogschaduws uit het vaste assortiment van MAC, maar er zijn ook compleet nieuwe oogschaduws te vinden in de palettes. Er zijn vier varianten, op de foto zie je Navy times nine en Purple times nine, Amber en Burgundy zijn de andere palettes.

In totaal krijg je 7,2 gram oogschaduw in de palettes, ze kosten EUR 39,00 per stuk en dat is eigenlijk dus behoorlijk betaalbaar. Zou je zelf een palette met vier kleuren oogschaduw samenstellen, dan ben je EUR 55,00 armer en heb je (maar) 6 gram oogschaduw. De Eye shadow X 9 palettes zijn dus een behoorlijk goede deal. Maar zijn ze ook fijn in gebruik?

MAC Navy times nine EUR 39,00 

In het palette vind je negen tinten variërend van transparant lichtgrijs met glitters tot donkerblauw/zwart, ik mis alleen eigenlijk een echte navy ofwel donkerblauw in het palette. De oogschaduws hebben verschillende finishes, drie ervan zijn matte en pakken nogal droog uit. De oogschaduws met lustre finish zijn vrijwel transparant en lijken best op elkaar. Ik mis eigenlijk een lichte, neutrale glanzend oogschaduw in het palette, de lichtgrijs-blauwe JG Grey is namelijk wel erg blauw. De oogschaduws met de frost en satin finish zijn het fijnste in gebruik om eerlijk te zijn, de veluxe oogschaduws geven nl. best wat fall out.

Aan de andere kant, je krijgt natuurlijk wel negen kleuren in één palette en daarmee kun je best heel wat kanten mee uit, dat is ook wel heel fijn. En de oogschaduws zijn wel kleurecht, blijven prima zitten en combineren goed met elkaar. De texturen zijn niet altijd even fijn om eerlijk te zijn, het zijn niet de allermakkelijkste oogschaduws om aan te brengen. Maar ben je een beetje handig, dan lukt het zeker, mits je goede kwasten gebruikt.

ingrediëntenlijst - zoals je ziet hebben de verschillende soorten oogschaduws ook een andere samenstelling.

swatches Silver fog (lustre), Blonde mink (lustre) & Copperplate (matte)

swatches JH Grey (frost), Mulled over (matte) & Cast iron (matte)

swatches Cloudscape (veluxe), Club (satin) en Black tied (veluxe)

MAC Purple times nine EUR 39,00

Dit palette is het meest kleurrijke van de vier die er zijn uitgebracht, het zijn best opvallende tinten waarmee je een mooie, vrouwelijke look kan maken. In het palette vind je vrij veel roze getinte oogschaduws, de rest zou ik omschrijven als paars/bordeaux. Ik vind in dit palette een betere mix tussen de verschillende texturen en ik vind het wel fijn dat er maar één Lustre oogschaduw in zit (daar ben ik niet zo'n fan van). In gebruik zijn de verschillende oogschaduws op zich fijn, al vind ik Shadowy Lady wel heel erg droog en stug, zelfs swatchen was een probleem. Nu ken ik Shadowy Lady al van andere palettes en is het altijd wel een erg matte oogschaduw, maar in dit palette valt het nog meer op.

Ingrediëntenlijst

swatches Sweet lust (lustre), Poignant (satin) & Lightly sugared (frost)

swatches Mancatcher (frost), Satellite dreams (veluxe pearl) & Bon nuit (matte)

swatches After dusk (veluxe pearl), Beauty marked (veluxe) & Shadowly lady (matte)

Om je een idee te geven heb ik beide palettes gebruikt voor een ooglook. Ik weet alleen niet meer precies wat ik waar heb aangebracht, maar dat maakt ook niet zoveel uit. Het gaat erom dat je met zo'n palette van negen kleurtjes eigenlijk elk soort look zou kunnen maken. Toch wordt het wel altijd een vrij donkere look naar mijn idee, ik hou daar wel van, maar misschien niet iedereen?

Deze palettes zijn ook niet echt allemansvrienden denk ik, vooral de matte kleuren zijn wat lastig aan te brengen en te blenden. Je moet er echt even mee leren werken, ik zou ze minder snel aanraden aan iemand die niet zo handig is met het maken van een ooglook. Maar....het is wel een heel goede deal, qua prijs, je krijgt behoorlijk wat oogschaduws voor een mooie prijs en dat is toch wel heel interessant!

Je vindt de MAC Eyes X 9 eye shadows nu bij alle MAC verkooppunten zoals De Bijenkorf, Douglas en hun eigen webshop, de palettes kosten EUR 39,00 per stuk en er zijn vier verschillende. Meer informatie over deze palettes kun je ook nog vinden in dit artikel.

Deel dit artikel
Back to top