Reviews

Short on sunday - reviews van Moroccanoil, Prada, Sisley, La Mer, Clarins, Aurelia & Smashbox

De afgelopen weken had ik voor jullie een aantal korte reviews van producten die ik getest heb, bij elkaar in één artikel. In de artikelen komen afwisselend huidverzorging, parfums, haarverzorging en make-up voorbij, zo blijft het gevarieerd! Vandaag laat ik jullie weer een paar verzorgingsproducten en make-up zien van Clarins, Aurelia, La Mer, Sisley, Moroccanoil, Prada & Smashbox. Je leest wat ik ervan vind in aflevering 11 van Short on Sunday!

Wat een fijn plaatje maakt het toch weer, al die mooie producten bij elkaar! Het is ook een veelzijdige mix van make-up, parfum en verzorgingsproducten.....

Moroccanoil Weightless Hydrating Mask EUR 39,90 (pot 250 ml) 

Een huid heeft hydratatie nodig, dat weten we allemaal best, maar dat haar dat net zo goed nodig heeft vergeten we weleens. Toch is het net zo belangrijk, gedehydrateerd haar oogt dof, voelt minder soepel, breekt sneller af en valt niet mooi. Mijn haar is op zich zeker niet droog, ik moet mijn haar niet te vaak verzorgen met voedende producten zoals producten uit de Repair lijn van Moroccanoil. Dat doe ik wel van tijd tot tijd, maar als ik dan merk dat mijn haar er beter is gaan uitzien, moet ik overgaan naar de "lichtere" lijnen zoals de Hydrating lijn. Die producten zorgen dan wel voor hydratatie, maar niet teveel voor voeding (als in olie) en dat vind ik fijner omdat mijn haar dan luchtig blijft.

Momenteel gebruik ik weer regelmatig het Weightless Hydrating Mask van Moroccanoil, dat ik afwissel met het Smoothing Mask (zie deze review) dat ook heel fijn is. Na het wassen maak ik mijn haar even droog door zoveel mogelijk water uit te knijpen en het droog te deppen met een handdoek. Pas daarna breng ik een schep van het masker aan over mijn hele haar, ik verdeel het goed van hoofdhuid tot punten. Het is belangrijk dat het masker aangebracht wordt op droog haar, anders zit het haar zo vol water dat het de voedingsstoffen niet goed kan opnemen, dan kun je net zo goed geen masker gebruiken. Het moet ongeveer 5 minuten intrekken, daarna spoel ik het heel goed uit, net zolang het water niet meer "glad" aanvoelt. Langer intrekken is echt niet nodig, dat zorgt niet voor een betere werking aldus een expert van Moroccanoil! Mooi zo, dat scheelt weer tijd. Het masker heeft uiteraard de heerlijke geur van Moroccanoil, ik ben er gek op, maar het is wel behoorlijk aanwezig, dus hou daar rekening mee. Laatste tip, na dit masker hoef je geen conditioner meer te gebruiken, dat is wel nodig bij het Restorative Hair Mask, omdat die de haarschubben opent om de voedingsstoffen goed te laten indringen.

ingrediëntenlijst Moroccanoil Weightless Hydrating Mask met o.a. arganolie & sheaboter

Clarins After Sun shimmer oil EUR 36,95 (flacon 100 ml) 

 

Een gebruinde huid wordt nog mooier als je deze goed blijft verzorgen, ook na het zonnen! Ik hou van het after sun ritueel, waarbij ik eerst heerlijk onder de douche stap met een speciaal doucheproduct (binnenkort meer) en mij daarna heel goed insmeer met een verzorgend after sun product. Als ik iets teveel zon heb gehad en mijn huid warm aanvoelt, dan kies ik echt voor een verkoelende aftersun met ingrediënten die de huid herstellen. Maar als dat niet het geval is en ik "gewoon" met een lekker, verzorgende product wil smeren, dan kies ik graag een olie. Deze van Clarins bevat fijne, vrij subtiele gouden shimmer die in de fles naar beneden zakken, goed schudden is dus nodig! De glazen flacon heeft een miniscule opening, waardoor het niet heel makkelijk is om de olie eruit te krijgen, het komt in dikke druppels uit de fles.

Je kunt de olie eventueel ook in je haar gebruiken, voor wat extra glans in de punten, maar op je gezicht zou ik hem niet aanraden. De geur is heel fijn, licht bloemig met een vleugje zoet, zout en warmte, qua geur moet ik zeker denken aan een strand op een warm eiland. De olie trekt supersnel in en laat prachtige, fijne gouden shimmers achter die prachtig glinsteren in de avondzon! Een zalige olie, die helaas niet in een heel handige verpakking zit, maar ik zou het natuurlijk kunnen overdoen in een plastic flesje als ik op vakantie ga!

goed schudden is echt nodig!

ingrediëntenlijst Clarins After Sun Shimmer Oil met hazelnootolie en vitamine E

Aurelia Probiotic skincare Cell revitalise day moisturizer EUR 56,00 (pot 50 ml) (via Cosmania) 

Aurelia Probiotic huidverzorging is een merk dat jullie misschien nog niet kennen? Daar zal zeker verandering in komen, want dit natuurlijk merk verovert in snel tempo de wereld. De producten van dit merk zijn natuurlijk, maar ook is de werking klinisch bewezen, je krijgt dus het beste van twee werelden. Kijk, natuurlijke merken en producten zijn er in overvloed, maar dat een product natuurlijk is wil nog niet zeggen dat de resultaten ook goed zullen zijn. Volgens de oprichtster van Aurelia, Claire Vero, is dat bij haar merk zeker het geval.

Met hun wetenschappelijke onderzoeken verlegt Aurelia Probiotica Skincare de grenzen van natuurlijke huidverzorging door revolutionaire, next generation probiotische technologie te combineren met 100% bio-organische natuurlijke ingrediënten. De probiotische actieven doen dit door het modereren van moleculen die cytokines heten die het natuurlijke immuunrespons van het lichaam regelen. Aurelia Probiotic Skincare beschermt hierdoor tegen huidveroudering, regenereert de celstofwisseling, voorkomt cellulaire DNA-schade, verhoogt het hyaluronzuur gehalte maar liefst negentien keer en verhoogt de collageen synthese met 140% zodat de huid gaat stralen.

Ik heb een aantal producten van dit nieuwe merk getest en was in eerste instantie direct verliefd op de heerlijke, groene, maar zachte geuren en texturen! Deze creme heb ik wat vaker getest en ik ben vooral heel erg te spreken over de textuur die letterlijk in mijn huid smelt. De creme voelt heel romig aan, verdelen over de huid is heel makkelijk en de creme trekt supersnel in, een mooi verzorgde huid achter latend. De creme is voedend, maar zeker niet te vet en zorgt voor een intens gehydrateerde huid die lang fijn aanvoelt. Na het testen van deze creme wil ik zeker ook de Miracle Cleanser van dit merk proberen, de tester was al heerlijk! Nog een positief puntje, uiteraard test Aurelia Probiotic skincare niet op dieren.

de ingrediëntenlijst van de Cell Revitalise Day Moisturizer van Aurelia is indrukwekkend, natuurlijke ingrediënten zover het oog reikt

Prada Candy eau de parfum, eau florale & l'eau EUR 39,00 (flacon 20 ml) 

Ik ben een "sucker" voor kleine, maar fijne parfumflesjes! Ik bedoel, in mijn werk word ik letterlijk bedolven onder de parfumflessen, vaak van die hele grote. Toch hou ik meer van kleine flesjes, gek is dat? Ik begrijp dat je best graag een grote fles van je lievelingsparfum hebt, maar als je graag tussen geuren afwisselt is zo'n klein formaat best fijn. Goed, lang verhaal....alleen maar om deze te schattige Prada Candy flesjes te introduceren. Mijn favoriet van de drie is de Florale variant, al vind ik L'Eau ook erg fijn. De originele Candy is mij iets te zoet (veel caramel!), al kan ik de musky geurnoten wel weer waarderen, gelukkig komen die noten in de andere twee geuren ook terug. Grappig detail bij deze mini's, je moet de hele dop eraf halen, inclusief gekleurde ring en pas dan kun je de geur opsprayen, het flesje met parfum is dus echt klein. Maar niet minder schattig, voor de Prada Candy fans zijn het musthaves! Wel snel zijn, het zijn limited editions!

La Mer The Mist EUR 65,00 (flacon 100 ml) 

Frisse sprays voor het gezicht, daar hou ik van, zeker op warme dagen! Ideaal om mee te nemen als ik onderweg ben en altijd verfrissend en hydraterend, mits er ook wat verzorgende ingrediënten in verwerkt zijn. Dat is zeker het geval bij The Mist van La Mer, een geurloze lotion die o.a. de befaamde Miracle Broth (zeewierextract), diverse plantenextracten, glycerine en rozenwater bevat.

De flacon is van plastic, is niet te groot om mee te nemen op reis (vliegtuig) en The Mist heeft geen geur, ideaal om dus tijdens een lange vliegreis regelmatig even te sprayen. Hou de flacon wel op een goede afstand, want de spraydop is niet zo heel fijn, deze verdeelt The Mist niet in een "mist" als je hem te dichtbij houdt. Dit is zeker een fijne spray, maar eerlijk gezegd wel een tikje overpriced....ik kies dan net iets liever voor de Face Mist van Bobbi Brown om eerlijk te zijn.

ingrediëntenlijst La Mer The Mist

Smashbox L.A. Lights Blendable lip & cheek color Beverly Hills EUR 26,00 

 

Een handig stickje dat je zowel op wangen als lippen kunt gebruiken en dat ook echt....want soms zijn er weleens multi-functionele producten die het beloven, maar toch niet zo fijn zijn. Deze romige sticks geven makkelijk kleur af, zowel op de wangen als op de lippen. Aan de achterkant zit een soort sponsje waarmee je de blush kunt blenden, ik gebruik zelf liever mijn vingers omdat ik liever wat meer dep dan wrijf. Beverly Hills is een mooie roze/perzikkleur met gouden shimmers, de kleur lijkt op NARS Orgasm....een kleur die eigenlijk iedereen wel staat! Op mijn lippen voelt de stick opvallend verzorgend aan, heel anders dan sommige van de soortgelijke producten. Smashbox heeft dit dus heel goed gedaan, dit twee-in-één product maakt zeker de beloftes waar. Slijpen hoeft natuurlijk niet, je draait de stick gewoon omhoog....handig om mee te nemen in je "on the go" beauty bag!

Hier draag ik Bevery Hills zowel op mijn lippen als wangen, wat een mooie kleur!

Sisley Phyto-eye twist EUR 35,95

 

Ook het mooie, luxe make-up merk Sisley brengt oogschaduwsticks uit deze zomer, al weet ik nu niet echt of dat een aanvulling is? Nu ben ik sowieso geen echte fan van oogschaduwsticks, dus moeten ze wel van heel goede huize komen om mijn hart te veroveren. De Phyto Eye Twist potloden zijn er in 8 kleuren, elk prima gepigmenteerd en voorzien van een behoorlijke glans. De sticks zijn superzacht, voelen heel prettig om de huid en geven redelijk snel kleur af (een oogschaduwbasis helpt wel). Je kunt de kleuren goed opbouwen, meerdere laagjes maakt ze wat intenser. Helaas brak de kleur dit ik testte (Bronze) vrij snel af, terwijl ik zeker geen kracht heb gezet, dat is toch zonde.

Mijn ooglook was wel heel snel klaar, sneller dan met meerdere kleuren poederoogschaduws en kwasten, maar eigenlijk vind ik het een beetje saai naar mijn smaak. Maar ik begrijp ook dat niet iedereen veel tijd heeft en dan is zo'n oogschaduwstick toch wel fijn. Ze blijven niet de hele dag zitten moet ik eerlijk zeggen, 's avonds zag ik toch wel een beetje Bronze opgehoopt in mijn arcadeboog, maar het was een minimale hoeveelheid die je amper zag. Ik had wel het idee dat de kleur wat "opgelost" leek? Alsof ik in mijn ogen had gewreven, maar dat deed ik zeker niet. Helaas, ook nu ben ik weer geen echte fan geworden, al moet ik eerlijk zeggen dat de Phyto Eye twist potloden zeker de moeite waard zijn om te gaan testen als jij wel van oogschaduwsticks houdt!

v.l.n.r. 2 Bronze, 3 Khaki, 4 Steel & 5 Lagoon

Hier heb ik alleen Sisley Phyto eye twist Bronze gebruikt

 

Dit was weer een fijne selectie producten, de Beverly Hills L.A. lights zit inmiddels in mijn vaste beautytasje en het Moroccanoil masker heb ik weer standaard in gebruik om mijn haar een boost te geven voor de vakantie! Ben jij benieuw geworden naar de producten? Suggesties voor deze rubriek zijn altijd welkom!

Deel dit artikel
Back to top