Reviews

Less is more met MAC Mineralize Skin Finish Natural

Soms gebruik je uit gewoonte bepaalde producten, terwijl dat eigenlijk helemaal niet "moet". Nu "moet" er natuurlijk nooit iets bij make-up, het is meer een gewoonte die ik mezelf opleg. Foundation en/of BB cream gebruiken is zo'n gewoonte, maar eigenlijk zijn er nog veel meer producten die heel fijn zijn en dus besloot ik het eens over een andere boeg te gooien. Maar zou dat ook wel bevallen? Kijk even mee....

Minerale make-up was een aantal jaren geleden een enorme hype, mede doordat ze behoorlijk natuurlijk van samenstelling zijn en dat bleek een uitkomst te zijn voor veel vrouwen. Inmiddels is de hype een beetje genormaliseerd, maar de producten zijn nog steeds te koop. MAC heeft bijvoorbeeld een groot assortiment minerale producten in hun Mineralize selectie. Uit dat assortiment heb ik de vaste Mineralize Skin Finish Natural gekozen, die ik vandaag heb gebruik als poeder over mijn hele gezicht. De MSF Natural geeft een lichte tot medium dekking die je kunt opbouwen en heeft een prachtig natuurlijk effect, de huid wordt iets gematteerd maar de mineralen zorgen ook wel voor een mooie glans.

Op de foto zie je ook de Mineralize Skin Finish Global Glow, dat is ook een minerale poeder, maar dan een met veel meer pigment, kleur en glans (sommige varianten zijn echt pure highlighters). Deze gebruik je over het algemeen niet over je hele gezicht, al ligt dat dus wel aan welke het is. Global Glow is vrij donker en glanzend, die heb ik alleen gebruikt op mijn wangen.

MAC Mineralize Skin Finish Natural Medium Golden EUR 29,50

Dit is het effect van een laagje MSF Natural over mijn dagcreme heen, ik heb dus geen foundation of BB cream gebruikt, wel heb ik een aantal plekjes aangestipt met mijn favoriete NARS Radiant Creamy Concealer voor wat extra dekking.

Mineralize Skin Finish Global Glow EUR 29,50

Op mijn lippen draag ik Cabo Coral, een oude Pot Rouge van Bobbi Brown, wat een lekker kleurtje is dat nog! Zoek je een soortgelijke kleur, ga dan voor Calypso Coral, die heb ik net zelf ook besteld!

Less is more vandaag, ik draag dus alleen een goede bescherming tegen de zon (Lancaster Sun Control Radiant Glow Cream), mijn favoriete concealer van NARS en de twee minerale producten van MAC. Die heb ik aangebracht met de grote poederkwast nr. 150 van MAC en de kleine kabuki nr. 182 van MAC.

Het effect is natuurlijk en fris, zo zie je maar dat "less" soms echt more is! Het grote voordeel is wel dat deze combinatie zorgt voor veel minder glim in de loop van de dag en het is natuurlijk supersnel aan te brengen. Kortom....deze combinatie blijf ik nog wel even gebruiken!

 

Je ziet het, zelfs ik, die toch behoorlijk wat producten in huis heb, moet weleens gewoontes doorbreken en dan zie je dat er best heel wat fijne alternatieven zijn! Binnenkort weer een nieuw "experiment"! Gooi jij het weleens over een heel andere boeg?

Deel dit artikel
Back to top