Reviews

Guerlain Bloom of Rose collectie - review, swatches & look

Het is nog behoorlijk vroeg, maar de eerste herfst make-up collectie ligt al in de winkels, Guerlain heeft de officiële primeur met hun Bloom of Rose collectie! Ik was er nog niet helemaal klaar voor, voor een typische herfstlook, maar gelukkig is de collectie van Guerlain helemaal zo herfstig nog niet. Wel is de collectie heel mooi en nieuwe producten zoals de Kiss Kiss Roselift ontdekken is altijd leuk. Kijk je mee naar mijn review van een flink aantal producten?

Guerlain Écrin 6 couleurs Beaugrenelle EUR 81,70 - dit is werkelijk een juweel van een oogschaduwpalette, het ziet er uit als een plaatje! Het zilveren doosje is aan de bovenkant opengewerkt, de oogschaduws zitten nog onder een ander beschermplaatje verstopt dat je pas ziet als je de deksel hebt geopend. Onder het zwarte klepje vind je 5 kleuren oogschaduw en een creme/gel eyeliner, vergezeld door een kwastje. In het dekseltje zit ook een spiegeltje, want het deksel is echt helemaal opengewerkt zoals je ziet.

De oogschaduws in dit Beaugrenelle oogschaduwpalette zijn koel van tint n afwisselend van textuur, de lichtgrijze en lichtblauwe tinten hebben vrij veel glans. De andere oogschaduws zijn wat matter, maar ze zijn allemaal zacht van textuur, brengen makkelijk aan en blenden redelijk. Ik heb het palette wel getest, maar nog geen look vastgelegd op de foto, dat komt nog in een apart artikel. Enkele jaren geleden heb ik ook al eens een Ecrin 6 couleur palette gekocht, maar dat viel een tikje tegen omdat de oogschaduws vrij hard waren. Dat was nu zeker niet het geval, de oogschaduws brengen heel soepel aan!

Écrin 4 couleurs 19 Les Cendrés EUR 56,90 - een neutraal oogschaduwpalette met vier tinten van licht beige tot mauve, een combinatie van satijnen oogschaduws met de lichtere oogschaduw die wat meer glans heeft. De oogschaduws voelen bij eerste aanraking soepel aan, ze laten makkelijk los en dat zorgt er (helaas) ook voor dat de oogschaduws vrij veel fall out geven bij het aanbrengen. Dat was een kleine tegenvaller, normaal heb ik er helemaal geen moeite mee om oogschaduw zonder knoeien aan te brengen, maar als de oogschaduw te los is...dan wordt het lastig.  

De kleurencombinatie is natuurlijk vrij neutraal, maar wel mooi omdat de kleuren een beetje tussen warm en koel liggen en dus bij vrijwel iedereen mooi staan.  De applicator die je in het doosje vind brengen de oogschaduws op zich wel goed op, misschien moet ik die volgende keer maar gebruiken i.p.v. mijn eigen "gewone" kwasten.

swatches Guerlain Écrin 4 couleurs 19 Les Cendrés

 

Guerlain Rose aux joues 01 Morning rose & 06 Pink me up EUR 46,50 - Guerlain heeft de blushes in hun assortiment vernieuwd en verpakt in een nieuw, zwart glanzend doosje. Wat een mooie verpakking! Valt het jullie ook op dat het een beetje een allegaartje is bij Guerlain? Er zijn gouden, zilveren, zwarte en ook witte verpakkingen....misschien wordt het een beetje too much? Wat mij betreft gaan ze over op totaal zwarte verpakkingen....of is dat saai?

De blushes zijn opvallend goed gepigmenteerd, zelfs de lichtste Morning Rose pakt op mijn huidskleur best goed uit. Met de pigmentatie zit het goed en ik vind ook dat de blush heel mooi blend met de huid en er niet bovenop blijft liggen. En natuurlijk heeft Guerlain de blushes ook voorzien van de zalige viooltjesparfum!

Guerlain Rose aux joues 01 Morning rose

Guerlain Rose aux joues 06 Pink me up

bij de blush krijg je een kort, blushkwastje dat een tikje aan de harde kant is, maar je kunt er de blush wel goed mee opbrengen als je eventueel een touch-up wilt doen

links 01 Morning rose & 06 Pink me up

De Kiss Kiss Roselip gekleurde lipbalms (zo zou ik ze toch omschrijven) zijn helemaal nieuw in het assortiment, ze zitten in een krakend heldere witte verpakking met gouden details. Dat vind ik toch ook wel weer leuk, misschien dan maar alle Guerlain verpakkingen wit i.p.v. zwart?

v.l.n.r. Guerlain Kiss Kiss Roselip 329 Crazy bouquet, 371 Morning rose & 373 Pink me up EUR 37,25

Ik ben een beetje aan het twijfelen over deze nieuwe Kiss Kiss Roselift lipsticks, het zijn naar mijn mening gewoon lipbalms met een tintje. Ze hydrateren mijn lippen zeker wel, voelen prettig aan op mijn lippen, geven wat kleur af en blijven redelijk goed zitten voor een lipbalm. Maar het zijn dan wel prijzige lipbalms, ze kosten meer dan 37 euro en dat vind ik zelf een beetje too much voor wat je krijgt. Al ligt dat natuurlijk ook weer aan wat je fijn vindt, niet iedereen houdt van een dekkende lipsticks zoals ik misschien doe. Hou je juist van een subtieler kleurtje, dan kan ik me weer voorstellen dat je hier heel enthousiast van wordt!

swatches v.l.n.r. Guerlain Kiss Kiss Roselip 329 Crazy bouquet, 371 Morning rose & 373 Pink me up

Guerlain Kiss Kiss Roselip 329 Crazy bouquet - licht framboosrood

Guerlain Kiss Kiss Roselip 371 Morning rose - vrijwel transparant, haalt je eigen lipkleur wat omhoog

Guerlain Kiss Kiss Roselip 373 Pink me up - fris roze

Guerlain Kiss Kiss 345 Orange Fizz EUR 37,25 - in de huls lijkt het een rood/oranje kleur, maar op mijn lippen is het echt wel een oranje lipstick. Misschien net iets te oranje naar mijn zin? De Kiss Kiss lipstick zijn in het begin altijd erg stroef, net alsof er een laagje omheen zit dat je eerst moet doorbreken. Na een paar keer smeren, gaat het makkelijker en brengt de Kiss Kiss lipstick goed aan, de kleur dekt eigenlijk meteen en de lipstick blijft netjes zitten. Qua verzorging en houdbaarheid is er helemaal niets mis met de Kiss Kiss lipsticks, net zoals met de kleurenkeuze. Als ik 37 euro zou uitgeven aan een lipstick, dan zou ik toch gaan voor deze Kiss Kiss i.p.v. de Roselip.

Guerlain Gloss d'enfer Nahema Snack EUR 30,50 & Le stylo levres 46 Orange hibiscus EUR 26,40

Guerlain Le stylo levres 46 Orange hibiscus - een vrij droog lippotlood dat licht oranje is en eerlijk gezegd niet zo fijn aanvoelt op mijn lippen. Bij het eerste gebruik brak het puntje ook direct af, dat was niet zo'n goed begin. Nee, ik ben geen fan van deze formule of het moet aan deze kleur liggen?

Guerlain Gloss d'enfer Nahema Snack - een standaard kleur van Guerlain die heel vaak terugkomt in hun make-up collecties en ik begrijp wel waarom, het is een roze-koraal kleurige lipgloss met gouden shimmer die eigenlijk bij iedereen wel mooi staat. Ik heb de gloss hieronder over het lippotlood aangebracht en dat intensiveert de kleur, maar zorgt niet echt voor een mooi resultaat van dichtbij. Het wordt een beetje rommelig, de gloss komt mooier uit zonder lippotlood.

Guerlain Gloss d'enfer Nahema Snack & Le stylo levres 46 Orange hibiscus

swatches Guerlain Le stylo levres 46 Orange hibiscus, Kiss Kiss Orange Fizz & Gloss d'enfer Nahema Snack &

Nailift La Base EUR 24,80 - een limited edition base coat die de nagels versterkt en beschermt en volgens Guerlain ook een extra mooi effect moet geven. Dat vind ik best meevallen (de Nail Perfector van Lauren B. doet dat naar mijn mening beter), maar als basislak is het wel een prima product. Ik heb deze base coat de afgelopen weken telkens gebruikt en mijn nagels voelen goed aan en zien er prima uit.

Binnenkort laat ik jullie een gedetailleerde look zien met het Écrin 6 couleurs Beaugrenelle, zo'n mooi palette verdient een eigen, uitgebreid artikel wat mij betreft!

Ik ben zoals je hebt kunnen lezen in elk geval heel blij met de vernieuwde blushes, die zijn mooi en prima van kwaliteit. De nieuwe Kiss Kiss Roselift lipsticks zijn prima, maar minder aan mij besteed. Maar weet je wat, ga vooral zelf even kijken bij het Guerlain schap, er zullen vast nog meer, mooie kleuren te vinden zijn! De Guerlain Bloom of Rose collectie is inmiddels al (online) te koop bij Douglas, de andere verkooppunten zoals De Bijenkorf en ICI Paris XL zullen vast snel volgen!

 

Wat vind jij het mooiste product uit deze collectie?

Deel dit artikel
Back to top