Reviews

Short on sunday - reviews van Dior, Faby, L'Occitane, Dr. Brandt, Guerlain, Benefit & Dermalogica

Welkom bij de twaalfde aflevering van Short on sunday, de rubriek waarin ik een selectie van producten kort review. De producten variëren van make-up, via skincare tot haarverzorging en parfums, je kunt er eigenlijk van alles op beautygebied voorbij zien komen. Ik heb de producten kort getest en vertel je er wat meer over, altijd leuk voor de inspiratie! Deze week review ik producten van Dior, Faby, L'Occitane, Dr. Brandt, Guerlain, Benefit en Dermalogica.

Short on sunday part 12 - met een grappige stick van Benefit, een roze beauty van L'Occitane en een zalige creme van Dr. Brandt.....

Dior Instant Gentle Cleansing Oil EUR 35,00

 

Dit is een heerlijke make-up remover op basis van zachte oliën die je aanbrengt op de vuile huid. Je masseert de olie goed in, ook op je ogen (wel even dicht houden! Al prikt de Cleansing Oil niet in je ogen) en vervolgens maak je de huid nat met lauw water. De olie transformeert in een zacht schuimige emulsie die je vervolgens makkelijk kunt afspoelen. Na gebruik is mijn huid niet vettig, maar wel zacht, soepel en schoon, klaar voor mijn tweede reiniging die mijn huid dieper schoonmaakt.

Heb je haast of draag je geen tot weinig make-up, dan zou je in principe ook voldoende kunnen hebben aan deze Cleansing Oil, maar persoonlijk geef ik de voorkeur aan een dubbele reiniging. De Cleansing Oil verwijdert ook waterproof make-up, maar dat laat nog wel een waasje rond de ogen achter die ik er zelf met een watje en oogmake-up remover af haal. Ik ben wel groot fan van de fijne verpakking, een kunstof flacon met pomp, waardoor je prima kunt doseren. Ik ben zelf aan flacon twee toe en gebruik deze fijn ruikende Cleansing Oil best graag als ik wat wil afwisselen. De Cleansing Oil is in principe geschikt voor ieder huidtype!

de verpakking is ideaal!

ingrediëntenlijst met veel zachte, niet uitdrogende ingrediënten die het vuil van de huid losmaken, lelie-extract en parfum - er zitten geen echt verzorgende stoffen in deze reiniger

 

L'Occitane Pivoine Sublime tinted beauty lip balm Rose Nude EUR 15,00

 

Toen ik deze schattige roze verpakking zag werd ik al een beetje verliefd, L'Occitane heeft zulke leuke verpakkingen voor hun producten! Maar de inhoud mag er ook zijn, er zit nl. een licht getinte lipbalm is die de lippen verzorgd en een subtiel tintje geeft. Misschien is dat niet zo heel spannend, maar misschien is het toch wel extra fijn om te weten dat er ook nog een SPF 25 in zit, heel fijn als je ook je lippen goed wilt beschermen (wist je dat die ook kunnen verbranden?). De Tinted beauty lip balm geeft maar een subtiel roze kleurtje aan mijn lippen, je ziet het amper, maar voor een natuurlijke (vakantie) look is dit natuurlijk prima, de geur is ook fijn, niet al te overheersend maar licht bloemig en zoet. Volgens mij zijn er ook nog andere varianten te vinden bij L'Occitane, zeker een aanrader om even naar te kijken als je in een winkel bent. Vergeet dan ook geen mini handcreme mee te nemen van dit merk, daar ben ik groot fan van!

ingrediëntenlijst

Dermalogica Break out control EUR 59,90

 

Laat ik beginnen te vertellen dat ik dit product niet zelf heb getest. Ik heb natuurlijk wel geprobeerd hoe het product aanvoelt, maar een echte review kan ik je dus niet geven. Toch wilde ik deze nieuwe gel tegen onzuiverheden graag aan je laten zien, want het klinkt als een interessant product als je last hebt van een onzuivere huid. Dermalogica heeft sowieso veel producten tegen een onzuivere huid, dus is het echt wel de moeite waard om een kijkje te nemen op hun website als je daar last van hebt.

Deze nieuwe Break out control is een lichte gel die je aanbrengt op de schone huid, het remt de bacteriegroei (de oorzaak van ontstekingen/puistjes), zorgt voor een heldere huidtextuur, reguleert talgproductie en verzacht de huid door Tea Tree en Zink sulfaat. De gel bevat geen exfoliërende ingrediënten, maar wel vrij veel plantaardige oliën en extracten, iets wat op zich prima is, maar als je een erg gevoelige huid hebt, dan moet je er wel mee oppassen. En er zit ook zilver in, een ingrediënt wat heel interessant klinkt, maar volgens de kenners toch geen bewezen effect op de huid heeft. Ik ben benieuwd hoe dit product werkt bij iemand met een onzuivere huid, je ervaring mag je uiteraard altijd delen!

ingrediëntenlijst Dermalogica Break Out control met enorm veel plantaardige extracten en oliën zoals tea tree, citrus- lavendel en rosemarijnolie, maar ook zilver en dat is toch een ingrediënt waar ik mijn vraagtekens bij zet?

Faby Corrector pen EUR 11,50

 

Kennen jullie dit soort Corrector pennen ook al? Vast wel, het zijn stiften die gevuld zijn met nagellakremover en een stevige vilten tip hebben. Je kunt er prima gemorste nagellak mee corrigeren op de huid of op de nagels zelf, het werkt prima! Ze drogen eigenlijk amper uit (mits je de dop er goed op doet) en gaan best lang mee, ik neem ze eigenlijk altijd mee op reis voor het geval er iets mis gaat tijdens het lakken.

Ze zijn er van heel wat merken en momenteel gebruik ik deze van Faby, maar eigenlijk zijn ze bijna allemaal wel prima. Oh ja, gebruik ze niet om nagellak van je hele nagel mee te verwijderen, want dat werkt niet zo goed, haha! Er zit trouwens nog een extra vilten punt bij, zo kun je de ene bewaren voor donkere en de andere voor lichte tinten nagellak en je kunt de Corrector pen gewoon bijvullen met remover, ideaal! Natuurlijk zou je ook een wattenstaafje met remover kunnen pakken....maar goed, dat is weer een heel ander verhaal!

Benefit ThePorefessional License to blot EUR 21,00

 

Benefit heeft superleuke producten, maar soms denk ik weleens dat ze de gadget leuker vinden dan of een product echt fijn is. Dat had ik ook een beetje bij deze License to blot stick. Het is de bedoeling dat je deze stick aanbrengt over glimmende plekjes in je gezicht, dat kan zowel onder als over je andere make-up. Natuurlijk heb ik dat getest, want het klinkt natuurlijk heel handig. De stick heeft een apart, driekhoekige vorm en is vrij klein, prima voor kleine glimmende plekjes maar minder handig bij een (groot) glimmend voorhoofd, haha!

De stick bevat vooral veel silconen en matterend poeder, je voelt een laagje op de huid liggen als je de stick over de huid haalt. De ergste glans verdwijnt inderdaad wel, maar ik ben zelf niet zo weg van zo'n laagje op mijn huid. Als ik er make-up over aanbreng, dan zorgt dat voor een minder mooi, egaal resultaat en glijden sommige producten wat weg, niet ideaal vind ik. Maar wat dan als ik de stick over mijn make-up aanbreng....gaat dat niet vlekken en vegen geven? Nee, dat valt mee, al zie ik wel wat van mijn make-up op de stick zitten nadien en zie ik wel iets verandering in mijn make-up. Mijn glimplekjes zijn wel iets gematteerd en dat effect blijft ook best een tijdje, toch zie ik niet echt een wonderproduct in deze stick. Het is inderdaad een leuke gimmick die redelijk werkt, maar ideaal is het toch weer niet daarvoor is de stick te klein en hou ik niet zo van het gladde gevoel op mijn huid.

Dr. Brandt Save our Skin comfort cream EUR 65,00

 

Iedereen heeft weleens een gevoelige, branderige huid bijvoorbeeld na een lange dag in de buitenlucht (door zon, warmte, kou of wind) of door een iets te heftige gezichtsbehandeling. Misschien heeft je schoonheidsspecialiste je huid veel te heftig behandeld en loop jij nu met een rode gevoelige huid rond! Balen, maar er zijn gelukkig oplossingen zoals deze Save our skin creme van Dr. Brandt. Dit is een soepele, makkelijk uitsmerende creme die de huid direct verkoelt (alsof je deze in koel water houdt) en een beschermend, verzachtend laagje achterlaat op de huid. Het voelt als een kasjmier sjaal over je huid, heel zacht, comfortabel en beschermend. Kortom, een creme die erg fijn is om in je kast te hebben, ook prettig bij scheerirritatie of als ik mijn Silk-Epil heb gebruikt. De creme ruikt lekker groen, niet heel overheersend en is daardoor prima te gebruiken door iedereen in het gezin. De creme laat een zacht, maar niet vettig laagje achter en je kunt de creme zowel overdag als 's avonds gebruiken, in principe overal op de huid.

een zachte, soepel creme die makkelijk uitsmeert en snel intrekt

ingrediëntenlijst Dr. Brandt Save our skin comfort cream

Guerlain Météorites Oxygene care moisturizer & radiance booster EUR 62,05 (30 ml)

 

Jullie kennen allemaal vast de Météorites poederparels van Guerlain? Al sinds 1987 zijn deze veelkleurige pareltjes het wondermiddel om een wat grauwe, doffe huid direct te verhelderen. Pak een grote poederkwast, kwast over de parels heen en breng de transparante kleurdeeltjes aan over de huid of over andere make-up, het lijkt wel magie! Guerlain heeft dit effect nu ook gestopt in een flesje, geen gedoe met balletjes en kwasten, maar direct een stralende huid met een paar druppels van deze Méteorites Oxygen Care.

Je brengt deze hydraterende dunne emulsie (ergens tussen een creme en serum in qua textuur) aan op de schone huid, in principe kun je je dagcreme vervangen door dit product. Het geeft de huid een mooie glans, maar is zeker geen highlighter, al vangen de fijne deeltjes van "O2 light" wel het licht waardoor de huid meer lijkt te stralen. Het is een prima basis voor make-up en ik gebruik hem vooral graag als ik 's avonds mijn make-up opnieuw doe. Dan gebruik ik geen product met SPF meer en wil ik graag wat extra stralen, dan is deze creme ideaal! Ik zou hem weer niet dagelijks gebruiken, daarvoor mis ik wat meer verzorgende stoffen, maar dat is persoonlijk. De creme heeft wel een zalige geur, al betekent dat ook dat er parfum in verwerkt is.

het pompje werkt prettig, de witte matglazen flacon is ook beeldschoon

ingrediëntenlijst Guerlain Météorites Oxygen Care met glycerine, vitamine E, plantenextracten, hyaluronzuur en diamantpoeder, er zit ook parfum en alcohol in dit product

 

De Dior Cleansing Oil staat in mijn badkamer en gebruik ik regelmatig, Save our skin gebruik ik inmiddels niet meer alleen, manlief weet deze ook te vinden als hij zich geschoren heeft en de Faby Corrector Pen ligt naast mijn computer klaar om mijn foutjes te herstellen! Kortom, er zitten weer interessante producten bij in deze Short on Sunday! Suggeties voor producten zijn altijd welkom!

 

Fijne zondag!

Deel dit artikel
Back to top