Reviews

Chanel Blue Rhythm collectie - review, swatches & look

Blauw is de belangrijkste kleur in de Blue Rhythm collectie van Chanel, dat kan natuurlijk niet missen! De collectie lag deze week al in de winkels, iets vroeger dan gepland en daardoor hebben sommige van jullie de producten misschien al gezien, getest of gekocht. Toch heb ik nog een review van een aantal mooie producten, sommige zijn echt te gek en over andere twijfel ik nog : wil ik eigenlijk wel een glimmende mascara? Kijk vooral even mee naar mijn review van de Blue Rhythm collectie van Chanel.....

Chanel Les 4 ombres 246 Tissé Smoky EUR 50,00 - een prachtig oogschaduwpalette in grijze tinten, die je zonder problemen kunt gebruiken voor een mooie, glanzende smoky eye in klassieke tinten. De oogschaduws zijn heel mooi gepigmenteerd, brengen probleemloos en zonder knoeien aan en zijn prima te blenden! Nu vond ik de vernieuwde Les 4 ombres toen ze uitgebracht werden al heel erg fijn, ook deze nieuwe (??) combinatie is weer een topper. Qua kleuren is het misschien niet bepaald vernieuwend of spectaculair, maar eigenlijk zou iedereen wel zo'n kleurencombinatie moeten hebben, perfect voor de zwoele smoky avondlook!

Chanel Ombre Essentielle 118 Midnight EUR 29,00 - een zeer donkergrijze/bijna zwarte oogschaduw met een matte finish. Ik heb de oogschaduw niet gebruikt in de look hierboven, dat leek mij een beetje teveel van het goede. Opvallend is dat de oogschaduw wel mat is, maar toch heel "soepel" aanbrengt op de huid, dat is niet altijd zo bij een matte oogschaduw.

swatch Chanel Ombre Essentielle Midnight

Chanel Cils Scintillants Jazzy Blue EUR 32,00 - dit is toch wel één van de blikvangers van de collectie, een turquoise, metallic topcoat voor de wimpers. Je brengt deze dus aan over een "gewone" zwarte of donkerblauwe mascara, liefst alleen aan de puntjes, want het effect is nogal heftig. De mascara top coat is een gel en brengt heel makkelijk en precies aan, binnen no time zit de topcoat op mijn puntjes.

De top coat blijft prima zitten, vlekt niet en loopt ook niet uit, hij blijft zitten waar ik hem aangebracht heb. Het effect is best leuk, al zie ik mijzelf het toch niet vaker gebruiken, daar ben ik misschien wel te saai voor! Maar de kleur is mooi en het effect gewoon goed, dus mocht het iets voor je zijn, dan zul je vast niet teleurgesteld zijn!

Mijn eyeliner is niet van Chanel, maar van Yves Saint Laurent! Ssssst.....

Le Volume Ultra-noir de Chanel mascara 90 Noir Khôl EUR 32,00 - sinds Le Volume de Chanel uitkwam ben ik al fan van de mascara, ik heb al heel wat exemplaren opgemaakt. Toch gebruikte ik deze favoriet sinds een tijdje niet meer, tijd om hem weer eens te bestellen, nu in de nieuwe Ultra Noir variant. Niet dat ik daar echt iets van merk, ik vond de "gewone" zwarte ook al donker genoeg. Ik moet ze eigenlijk even echt goed naast elkaar leggen om ze te vergelijken, maar daar ben ik ook nog niet aan toegekomen. En wat maakt het ook uit, ook deze kleur is weer mooi en de mascara formule blijft geweldig! Mijn wimpers krullen mooi omhoog en de mascara heeft lengte en volume, wat wil je nog meer?

 

Chanel Le Vernis 665 Vibrato EUR 23,50 - volg je mij al langer, dan weet je dat ik gek ben op blauwe nagellak! Ooit was er een kobaltblauwe kleur van Bourjois die voor de liefde heeft gezorgd! Nu is daar Vibrato, een knallende kobalt blauwe creme nagellak die in één laagje perfect dekt (zie de foto hieronder). De nagellak droogt snel, ideaal als je niet veel tijd hebt om je nagels te lakken. Zorg wel voor een goede basecoat als je blauwe nagellak draagt, die kunnen je nagels nl. heel snel verkleuren en dat is niet fijn. De houdbaarheid van Vibrato was niet heel goed, zelfs met een topcoat zag ik na twee dagen al wat "tipwear". Maar ik moet er wel bij zeggen dat ik veel met mijn handen heb gewerkt en dat is niet gunstig voor mooie, lang houdende nagellak! De kleur maakt alles goed!

Chanel Gloss Volume EUR 29,00 - een transparante lipgloss die niet plakt en mijn lippen echt mooi glad maakt, misschien ook wel iets voller, maar dat is lastig om naast elkaar te vergelijken vind ik. De lipgloss is vrijwel geurloos en is een beetje dikkig qua textuur, eenmaal op de lippen voel je een licht tintelend gevoel. Dat trekt binnen een paar minuten weg, maar het moet je het idee geven dat je lippen wat opzwellen. Misschien doen ze dat ook wel, maar verwacht geen wonderen, al vind ik het wel een prima, gladmakende lipgloss.

Misschien dacht je "ach, die collectie van Chanel is niets voor mij, ik hou niet van blauw!"? No worries, zelfs als je niet van blauw houdt vind je interessante producten in de collectie. De Gloss Volume is bijvoorbeeld echt wel een aanrader en de nieuwe mascarakleur is ook heel mooi, net zoals de blauwe (tja...) nagellak. Kortom, ook als je niet van blauw houdt, moet je eigenlijk even gaan kijken bij De Bijenkorf, Douglas of ICI Paris XL. De collectie is inmiddels ook gearriveerd in de verschillende webshops, dus als je wilt kun je de musthaves direct bestellen!

 

Ga jij voor een product uit deze collectie?

Deel dit artikel
Back to top