Reviews

Jacks Beauty Line make-up kwasten - uniek in zijn soort

Miriam Jacks is een Duitse visagiste die al meer dan 10 jaar in het visagievak zat toen ze in 2009 het lumineuze idee kreeg een eigen, unieke kwastenlijn op te zetten. Bij iedere show waar ze achter de schermen werkte, was het altijd weer raak, iedere visagist had dezelfde kwasten met zwart handvat (ik ken ze, jullie ook?) en hoe kon je ze ooit uit elkaar houden? Zo werd Jacks Beauty Line geboren, een kwastenlijn met een bijzondere boodschap.....

Ik ontmoette de prachtige Miriam Jacks onlangs voor een afspraak in Amsterdam, een super inspirerende en prachtige vrouw met een bijzonder verhaal dat geboren is uit passie voor haar vak. Het is altijd bijzonder om zo iemand te ontmoeten, juist omdat we snel iets gemeen hebben, de liefde voor mooie beautyproducten! Natuurlijk heeft ze mij alles verteld over de kwasten van Jacks Beauty Line, want dit zijn bepaald geen "gewone" kwasten.

Jacks Beauty Line bestaat uit 17 kwasten, stuk voor stuk uniek en hangemaakt door een Duitse fabriek, die bekend staat om zijn kwaliteitsproducten. Want daar was Miriam zeker naar op zoek toen ze, geinspireerd door een kleurige schilderskwast, haar eigen kwasten wilde laten produceren. Het productieproces gaat ook nu allemaal nog handmatig, ondanks dat er inmiddels heel wat kwasten moeten worden geproduceerd om aan de vraag van de luxe beautywinkels te voldoen.

Handmatig produceren, dat klinkt mooi, maar het verhaal van Jacks Beauty Line wordt nog mooier omdat de kwasten beschilderd worden in samenwerking met "KLIK", een project in Berlijn dat zich inzet voor dak- en thuisloze jongeren. De blanco houten handvaten van de kwasten gaan naar "KLIK" waar de jongeren ze beschilderen en versieren, naar eigen inzicht en creativiteit en daardoor dus altijd uniek. Uiteraard verdienen de jongeren hier ook iets mee, maar helpt het hun ook nog eens om de moeilijkheden die ze hebben te overwinnen, juist door creatief te zijn en doordat een zinvolle tijdsbesteding krijgen.

 

Wat een prachtig idee, met de aankoop van deze mooie, unieke kwasten steun je dit mooie project ook nog eens een keer. Maar natuurlijk wil je dan ook wel een mooi product hebben dat van goede kwaliteit is, tenslotte zijn dit soort handgemaakte kwasten zeker niet goedkoop.

Zoals je op de foto's in dit artikel ziet, zijn alle kwasten uniek en anders, bestel (of koop) je een kwast, dan krijg je een willekeurige kwast. Je kunt niet kiezen voor een bepaalde kleur (natuurlijk wel als je de kwast zelf kiest in de winkel) en dat maakt het toch ook wel spannend.

Ik heb vrijwel de hele kwastenlijn getest, in totaal zijn er 17 kwasten en ik heb er 15 uitgeprobeerd. Zoals je ziet zien ze er allemaal anders uit, al lijkt het er wel op dat ik er een paar heb uit eenzelfde "batch" of partij. In dat geval lijken de kleuren iets op elkaar, maar alsnog blijven ze uniek.

Nadat de kwasten of handvaten beschilderd zijn bij KLIK, gaan ze naar de fabrikant in Duitsland waar de kwasten daadwerkelijk worden gemaakt. De handvaten worden voorzien van het logo, een vernislaag en uiteraard van de haren met goudkleurige houder (hoe noem je dat?). De kwasten worden trouwens vrijwel allemaal gemaakt van synthetisch en dus diervriendelijk haar, dat wel van heel goede kwaliteit is. Miriam wilde dit zelf heel graag, maar wilde ook geen afbreuk doen aan de kwaliteit, dus heeft het best een tijd geduurd eer ze tevreden was over het resultaat. Nog steeds zijn er enkele kwasten wel gemaakt van echt dierenhaar, puur omdat er nog geen goed alternatief voor is.

Ik laat je alle kwasten even op een rij zien:

nr. 1 eyebrow & lash brush EUR 13,00 - een perfect borsteltje om je wenkbrauwen door te kammen en er poeder/foundation mee weg te halen. Je kunt dit borsteltje ook gebruiken om je wimpers door te kammen (wel zorgen dat het schoon is dan).

nr. 2 eyeliner brush extra fine EUR 21,00 - stevige, maar wel zachte haren in een fijne, scherpe punt zorgen ervoor dat je je eyeliner met deze kwast heel dun kunt aanbrengen.

nr. 3 eyeliner brush EUR 22,00 - mag een eyeliner wel iets opvallender zijn, dan kun je met dit formaat kwast ook behoorlijk veel kanten uit, het is iets makkelijker om hiermee een mooie strakke eyeliner te tekenen.

Toch wel een verschil tussen de kwasten voor de eyeliner

nr. 4 angled eyebrow brush EUR 24,00 - persoonlijk gebruik ik liefst een schuine kwast zoals deze om mijn eyeliner te tekenen, dat ligt nog iets fijner in de hand. Maar je kunt dit kwastje ook gebruiken om je wenkbrauwpoeder of -gel aan te brengen, het is fijn genoeg voor precisiewerk en de haartjes zijn goed en stevig

nr. 5 small eye-shader brush EUR 27,00 - met zo'n platte oogschaduwkwast breng je iedere oogschaduw snel en precies op, hiermee plaats je de oogschaduw waar je het wilt. Pas daarna ga je blenden met een blendingkwast.

nr. 6 big eye-shader brush EUR 29,00 - deze kwast lijkt op die van hierboven, maar is wat groter en dus meer geschikt om oogschaduw op een groter oppervlak aan te brengen, bijvoorbeeld de kleur die je als basis gebruikt.

nr. 8 concealer brush EUR 33,00 - concealer breng ik zelf graag aan met mijn vingers, maar soms moet het wat preciezer aangebracht worden, bijvoorbeeld rond de lippen of bij de wenkbrauwen voor een strak resultaat. Dat gaat heel goed met deze duo fibre brush die stevig genoeg is voor strakke lijnen, maar ook zacht aanvoelt en daardoor de concealer mooi met de huid laat blenden.

nr. 9 softener & mini contour brush EUR 36,00 - hou je van contouren of stroben? dan is dit een mooi formaat kwast en door de afgeronde haren krijg je ook een zacht resultaat. Het formaat is wat aan de kleine kant, maar voor precisiewerk is deze kwast heel goed.

nr. 10 classic foundation brush EUR 45,00 - een echte klassieker is deze platte foundationkwast, die vooral fijn is om vloeibare foundation vrij dekkend op te brengen. De haren kun je het beste wassen met een goede ontvettende zeep of zelfs afwasmiddel, anders kun je foundation er soms maar moeilijk uitwassen.

nr. 11 foundation & blush brush EUR 44,00 - een duo fibre brush die geschikt is voor verschillende klusjes zoals het luchtig opbrengen van een foundation, poeder of blush/bronzer/highlighter. Ik vind de haren iets aan de slappe en luchtige kant, dus niet voor alle producten even geschikt, poeder zou ik er weer niet zo snel mee aanbrengen om eerlijk te zijn.

nr. 12 mineral powder brush EUR 50,00 - deze poederkwast is vrij dik, de haren zijn heel compact en afgerond aan de bovenkant, dit is een ideale kwast om (minerale) poeder vrij dekkend aan te brengen. Dit is een prima kwast voor een minerale poederfoundation, maar persoonlijk hou ik van zo'n kwast om vloeibare foundation mee op te brengen. Dat zorgt voor een medium dekking met een mooie natuurlijk geblend resultaat, dit is zeker een van mijn favorieten van het stel!

nr. 13 angled contour & blush brush EUR 43,00 - voor de grotere contourklussen en blush opbrengen gebruik ik zelf ook het liefst zo'n iets schuin afgesneden kwast. De haren zijn zacht en toch nog stevig genoeg om de blush/bronzer/contourpoeder precies aan te brengen zonder teveel product los te laten.

nr. 14 large powder brush EUR 59,00 - de grootste kwast van het stel en voor mij onmisbaar omdat iedereen wel een goede poederkwast moet hebben. Deze grote kwast zorgt ervoor dat je de poeder snel en goed kan aanbrengen, de poeder wordt niet te dekkend aangebracht maar ook niet te licht (waardoor het geen effect zou hebben), en de zachte haren zorgen ervoor dat het aanbrengen fijn aanvoelt. Niets is zo vervelend als een poederkwast die prikt, die moet je zeker gelijk weggooien!

nr. 15 lip brush EUR 25,00 - lipstick netjes aanbrengen is steeds belangrijker geworden nu matte lipstick echt een trend is. Dat kun je dan ook het beste doen met en stevig kwastje dat lipstick goed opneemt en verdeelt over je lippen. Dit exemplaar kun je ook nog eens makkelijk meenemen in je tas omdat er een dopje bij zit, ideaal!

nr. 16 tapered blending brush EUR 16,00 - nog zo'n kwast die je moet hebben, een vrij losse oogschaduwkwast die oogschaduw luchtig aanbrengt of je kunt gebruiken om kleuren mooi met elkaar te blenden. Hou je van oogschaduw, dan mag zo'n kwast niet ontbreken in je "stash", eerlijk gezegd heb ik zelfs meerdere van dit soort kwasten en gebruik ik deze echt iedere dag!

Naast de 15 kwasten die je hierboven hebt gezien zijn er nog twee andere kwasten in het assortiment : nr. 7 flattened blending brush & nr. 17 pencil brush. Jammer dat ik die niet heb kunnen testen, want op de foto zagen die er ook heel goed uit.

 

Review

Na een paar weken testen kan ik zeker iets over de kwasten vertellen, ze voelen behoorlijk robuust aan, de handvaten zijn stevig en de haren zitten goed vast aan de handvaten. Ook na het wassen van de kwasten zitten de haren nog prima en zien de handvaten er goed uit, de vernis beschermt goed. Of dat na jaren gebruik nog steeds zo is kan ik niet zeggen, maar so far so good! De haren voelen allemaal zacht aan op de huid, er is geen kwast bij die prikt en toch zijn sommige kwasten best stevig. Dierenliefhebbers zullen zeker ook blij zijn dat de kwasten diervriendelijk worden geproduceerd, ze zijn bijna allemaal van synthetische haren gemaakt en ik merk vrijwel geen verschil met "echte" haren kwasten.

Iedere kwast is uniek en dat is echt heel leuk, al kun je daardoor niet kiezen voor allemaal kwasten in dezelfde kleurencombinatie. Op zich bepaald geen ramp, maar ik kan mij ook voorstellen dat dat juist wel interessant zou zijn. Ik heb dus ook aan Miriam aangegeven dat het helemaal geen gek idee is om limited editions kwastensets uit te brengen in mooie, modetinten zodat je eventueel ook een hele set in dezelfde kleuren zou kunnen kopen...wie weet komt het er ooit van!

De kwasten van Jacks Beauty Line zijn niet bepaald goedkoop, dat heb je al kunnen zien, maar door hun unieke uiterlijk, de perfecte kwaliteit en het mooie verhaal achter de kwasten, zijn ze hun prijs toch zeker wel waard. Ik begrijp heel goed dat het veel geld is, maar bedenk dat het echt niet nodig is om alle 17 kwasten (in één keer) te kopen. Sowieso kies je de kwasten die jij nodig hebt en kun je ze ook prima bij elkaar sparen, je koopt er gewoon om de paar maanden één bij! Je vindt de kwasten bijvoorbeeld bij Cosmania of Parfuma, of in de winkels van De Bijenkorf. Online bestellen en een kleurencombinatie uitkiezen? Dat wordt misschien lastig, al kun je natuurlijk altijd even contact opnemen met de winkels in kwestie, misschien kunnen ze je helpen?

 

Lijken de kwasten van Jacks Beauty Line je iets? Ze zijn echt uniek en zeker een pronkstuk op de beautytafel, heb je er al eens één getest?

Deel dit artikel
Back to top