Nagel & Handen

OPI Nail Eny - sterke nagels, nu ook met een kleurtje

Nu de nagellakhype van de laatste jaren weer een beetje is afgenomen, zien we steeds vaker natuurlijke nagels, zonder een laagje nagellak tevoorschijn komen. Helemaal prima natuurlijk, ik merk ook dat ik regelmatig kies voor geen nagellak of nagellak met een subtiel tintje. Het is dan natuurlijk wel heel belangrijk dat je natuurlijke nagels gezond en sterk zijn, want dan zien je handen er toch verzorgder uit, ook zonder kleurtje. Om je nagels te versterken en verzorgen heeft OPI al langer de Nail Envy, binnenkort brengen ze dit favoriete product ook uit met een kleurtje. Kijk snel even verder....

Tip : zorg dat je de producten die je gebruikt om je handen en nagels te verzorgen bij elkaar hebt staan in een mandje of tasje, zet dat bij de plek neer waar je even ontspant met de televisie of een boek. Terwijl je kijkt of leest kun je dan mooi even je nagelriemen en nagels verwennen met fijne producten, geloof me...dat loont zeker de moeite!

Nail Envy is een cult-product van OPI, de orginele (transparante) versie bestaat al heel wat jaren en krijgt nu dus vier nieuwe varianten. Nail Envy is een nagelversteviger in kuurvorm die beschadigde en/of zwakke nagels (bijvoorbeeld door kunstnagels of nagelbijten) binnen een paar weken weer gezond maakt door de tarweproteïnen en calcium. Nail Envy is ook geschikt voor gevoelige nagels en bevat geen schadelijke stoffen. Je kunt de Nail Envy het beste als volgt gebruiken:

 

- dag 1 : breng 2 laagjes aan

- dag 3 : breng 1 laagje aan over de 2 laagjes van dag 1

- dag 5 : breng 1 laagje over de andere laagjes aan

- dag 7 : verwijder alles met de OPI Aloë Vera nagellakremover en begin weer met 2 laagjes Nail Envy

 

Deze kuur kun je het beste 4 weken achter elkaar gebruiken volgens OPI! Laten we even kijken naar de foto's van de nieuwe Nail Envy kleuren, daaronder zal ik mijn ervaringen dan nog even met jullie delen.

OPI Nail Envy Pink to Envy (2 laagjes) een heel subtiel ophelderend effect

OPI Nail Envy Hawaiian Orchid ( 2 laagjes) - warm lichtroze

OPI Nail Envy Bubble Bath (2 laagjes) - beige, behoorlijk transparant na twee laagjes

OPI Nail Envy Samoan Sand (2 laagjes) - nude/zandkleurig, de formule is iets aan de dunne kant net als Bubble Bath en daardoor is de dekking niet optimaal na twee laagjes

De OPI Original Polish remover met Aloë Vera is de mildste variant remover in het OPI assortiment, perfect voor nagels die wat zwakker zijn. Draag je glitternagellak, dan zal deze nagellak minder geschikt zijn om die er weer makkelijk af te halen, dan kun je beter de paarse OPI Expert Touch remover gebruiken

 

Wat vind ik van de nieuwe Nail Envy kleuren?

Ik heb gemengde gevoelens, omdat ik wel fan ben van de Nail Envy formule qua verzorging, maar ik zou zelf niet kiezen voor de gekleurde varianten (met uitzondering van Pink to envy). Ik heb Nail Envy Samoan Sand een paar dagen gedragen, maar eerlijk gezegd zag dat er niet fraai uit, de Nail Envy bleef vrij zacht op mijn nagels (ook na een paar uur na het opbrengen) en daardoor beschadigt de lak snel. Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat ik nooit echt rekening hou met de nagellak die ik draag (ik breek gewoon dingen open met mijn nagels als dat moet) maar een goede nagellak met topcoat overleeft dat prima. De gekleurde Nail Envy dus niet en dat is best jammer, want het zou echt wel ideaal zijn als je een week lang mooie, natuurlijk gekleurde nagels hebt die ook nog eens extra verzorgd worden.

Ik kies daarom zelf liever voor de Original Nail Envy of de Pink to Envy variant, die beschadigen minder snel (of je ziet de beschadigingen niet) en daardoor is het voor mij makkelijker om zo'n verzorgende kuur vol te houden. Wil ik toch een kleurtje op mijn nagels, dan breng ik er gewoon een kleurtje overheen aan met een topcoat. Dat werkt voor mij het beste en ik hou mijn nagels mooi en sterk. Zelf gebruik ik de Nail Envy inderdaad als een korte kuur, als ik merk dat mijn nagels wat extra TLC nodig hebben, meestal duurt zo'n kuur maar een week of drie a vier, dan zijn ze weer helemaal top! Hoera voor Nail Envy dus!

 

De nieuwe varianten Nail Envy Color zullen vanaf 25 augustus 2015 (datum onder voorbehoud) voor EUR 29,95 (flesje 15 ml) o.a. te koop zijn bij Douglas en de andere OPI verkooppunten. De originele Nail Envy in verschillende varianten vind je nu al in de webshop voor EUR 29,95. Heb jij Nail Envy weleens geprobeerd? 

Deel dit artikel
Back to top