Reviews

Short on (sun)monday - de vakantie editie

Oeps....short on sunday, dat werd het even niet! De wifi op mijn vakantie bestemming was een paar dagen goed van slag en dus kon ik mijn artikel niet uploaden gisteren. Maar goed, een short on monday moet ook kunnen toch? Vandaag deel ik heel korte reviews van 7 producten die ik mee op vakantie heb genomen en waar ik heel blij mee ben. Kijk je mee naar de short on monday met producten van Lancaster, Escentric Molecules, Philips, Guerlain, Bioterm en Estée Lauder?

Guerlain Orchidée Imperiale La creme gel EUR 275,00

 

Dit lijkt wel een beetje een vreemde eend in de bijt tussen al mijn andere beautyproducten die ik meenam op vakantie, deze lichte maar voedende creme uit de meest luxe range van Guerlain. Toch ben ik er heel blij mee, want na een dagje zwembad/strand duik ik aan het eind van de middag onder de douche om me klaar te maken voor een avondje uit. Dan gebruik ik natuurlijk nog een make-upje en kies ik niet voor een (vettige) after sun, maar juist voor deze creme die snel intrekt maar ook heel vol is. Het is een superfijne textuur om in een warm klimaat te gebruiken, een stuk lichter dan de originele creme van de Orchidée Imperiale lijn. Ook deze nieuwe creme-gel bevat weer extracten van orchideën die volgens Guerlain zorgen voor een jonger uitziende, volle en egale huid.

Ik moet jullie de ingrediënten nog schuldig blijven, het doosje heb ik thuisgelaten, maar qua textuur is de creme-gel heel fijn, mijn huid ziet er direct vol en gezond uit en de geltextuur verkoelt mijn huid direct, lekker na een dag zon & warmte. Of de creme ook op lange termijn wonderen gaat doen, dat moet ik nog even afwachten...ik blijf testen!

 

Estee Lauder Enlighten Dark spot correcting night serum EUR 78,00

 

Dit serum is relatief nieuw in het assortiment van Estée Lauder en zit behoorlijk goed in elkaar. Het is een vrij vol serum en zou zomaar ook als vervanger van een dagcreme kunnen fungeren als je een vette huid hebt. Maar in principe is het dus een serum vol anti-oxidanten dat de huid egaler zou moeten maken en donkere vlekken zou oplichten. Gek genoeg noemt Estée Lauder het een nachtserum, maar kun je het ook prima overdag gebruiken, al moet je dan wel een SPF gebruiken (maar dat moet natuurlijk altijd). Qua textuur is het een prettig serum, heel wat minder glinsterend dan het eerdere serum tegen pigmentvlekken en dat is voor sommige mensen zeker een groot voordeel. Ik gebruik het in mijn vakantie zowel overdag als 's avonds, door o.a. de vitamine C in het serum werkt het preventief tegen zonneschade, al gebruik ik natuurlijk ook een gezichtscreme met SPF50.

 

Escentric Molecules Escentric 01 Body wash EUR 39,00

 

Kennen jullie dit parfummerk? Het is heel speciaal omdat de eerste geur van dit merk slechts uit één geurmolecuul bestaat die je zelf niet kan ruiken (is niet helemaal waar trouwens, sommige mensen ruiken het wel) en anderen wel. Ik ruik Molecule 01 wel als ik hem zelf draag en vind het heerlijk. Binnenkort vertel ik jullie meer over deze aparte geurfamilie, dan begrijpen jullie vast ook nog beter waarom ik deze douchegel zo lekker vind. Oh ja, het is een unisex geur, dus iedereen doucht zich met deze douchegel in de vakantie.

Biotherm Deo Pure EUR 20,00

 

Mijn deodorants wil ik puur, simpel en doeltreffend, al kan ik heel soms een uitzondering maken voor een deodorant van een lekkere parfum. Deze van Biotherm is vrijwel geurloos (althans, ik ruik alleen een lichte, poederige maar frisse geur) en werkt goed tegen zweet. Het is een anti-perspirant en dat houdt in dat je echt merkt dat je minder zweet, al maakt deze deo je oksels niet te droog. Sommige andere deo's doen dat wel, ze werken op zich heel goed, maar soms een beetje te goed waardoor de huid onder je oksels te droog en uiteindelijk geirriteerd wordt. Daar heb ik bij deze spuitbus geen last van, fijne deo!

 

Lancaster Tan Maximizer In shower body lotion EUR 25,00

 

Lang geleden had Lancaster een heerlijke douchegel in de bekende geur die al hun zonnebrandproducten hebben. Niet alleen maakte de douchegel je huid schoon, verwijderde die alle zonnebrand van je lijf, maar zorgde de douchegel er ook voor dat je kleurtje beter behouden bleef. Helaas is die douchegel er al een paar jaar niet meer, en Lancaster wilde zelfs voor mij niet even een paar tubes maken....(grapje natuurlijk, al had ik geen nee gezegd). Maar sinds deze zomer is er een soort vervangen, namelijk deze In Showe body lotion die net zo lekker ruikt en er ook voor zorgt dat de bruine kleur mooier en langer blijft. De combinatie met de gewone After Sun van Lancaster is natuurlijk nog beter, want met alleen een laagje In shower body lotion is mijn huid niet voldoende gevoed.

 

Lancaster Tan Maximizer Sublimating oil repairing after sun EUR 36,00

 

Nee, ik gebruik dus ook altijd nog een after sun, zoals deze after sun op oliebasis van Lancaster. Het is vooral een zeer verzorgende, voedende after sun die het Tan Maximizer complex bevat dat zorgt voor een langdurige teint. En echt, dat werkt...zeker als je na de vakantie de weken erna je huid blijft insmeren met een goede after sun. Skip dus even de "normale" bodylotion en blijf after sun smeren, je zult zeker het verschil zien.

Deze olie werkt weer niet extra verkoelend, dus als je een gevoelige, branderige huid hebt na teveel zon, dan kun je beter een andere, meer verkoelende after sun gebruiken. Ik vind deze wel heel fijn op mijn benen, de glans is echt prachtig!

 

Philips BikiniGenie trimmer EUR 26,99 via Bol.com

 

Ik ben een trouw gebruiker van de Silk-Epil om lichaamshaar weg te halen op mijn benen en bikinilijn. Maar op vakantie meenemen, dat doe ik eigenlijk niet. Meestal gaat er gewoon een Gilette scheermesje mee, maar dit keer besloot ik deze bikinitrimmer mee te nemen van Phlips, wat een superhandig apparaat!

De trimmer werkt op batterijen, is onder de douche te gebruiken en kan eigenlijk alles! Hij scheert haartjes helemaal af als je wilt, maar kan dus ook trimmen (heel kort knippen) net wat je zelf wilt. Het is een klein, slank apparaat dat weinig weegt en makkelijk in gebruik is. Hij maakt weinig geluid en werkt goed, er zit ook een scheerhoofje bij en twee verschillende opzetkammetjes voor de trimmer. En aangezien ik maar weinig haargroei heb op mijn benen, kan ik de trimmer eventueel ook gebruiken voor een verdwaald haartje hier of daar. Dit is zeker een heel handig apparaat en ook nog eens goed betaalbaar!

 

Dit zijn zeven van de producten die ik op mijn vakantie (meer) ben gaan gebruiken, ze zijn deze week zeker onmisbaar geworden. Maar hoe zal dat na de vakantie zijn? De After Sun Oil blijf ik zeker gebruiken, net zoals de Creme-gel van Guerlain en de douchegel van Escentric Molecules. Heb jij nog fijne ontdekkingen gedaan tijdens je vakantie?

Deel dit artikel
Back to top