Reviews

Dior Cosmopolite collectie - review, swatches & look

Metallic tinten, ze komen weer helemaal terug in onze make-up het komende najaar! Nu denk je misschien snel aan koele metallics zoals zilver en platina, maar  ook nu kun je prima kiezen voor warme, koperen of bronzen metallics, mooi bij een gebruinde huid! Bij Dior hebben ze deze trend goed opgepikt en zijn de nieuwe Fluid shadows helemaal on trend, kijk maar even mee naar mijn review van de Dior Cosmopolite collectie....

Wat een mooie uitgebreide collectie brengt Dior uit dit najaar, je kunt wel zien dat Peter Philips er zijn uiterste best voor heeft gedaan! In dit eerdere artikel kun je alle informatie terugvinden.

5 couleurs Cosmopolite 866 Ecletic EUR 59,50 (limited edition)

Dit mooie herfstpalette is voorzien van een bijzondere print, speciaal voor deze Cosmopolite collectie. De kleuren zijn vrij mat, met uitzondering van de zilveren in het midden, die is echt glanzend metallic. De donkerrode kleur linksboven in het palette heeft ook een klein glittertje, maar die zie je lastig op de foto.

De oogschaduws zijn goed gepigmenteerd, maar wel een beetje aan de droge kant, iets wat vrij normaal is bij matte oogschaduws. Ze zijn niet heel lastig om mee te werken, maar het vraagt wel een beetje extra zorgvuldigheid. Mijn advies is om de oogschaduws eerst op de plaats te duwen waar je ze ongeveer wilt hebben en ze dan daarna wat te blenden.

swatches 5 couleurs Cosmopolite 866 Ecletic 

Ik heb voor mijn ooglook alle kleuren in het palette gebruikt, de lichtroze matte tint bracht ik aan op mijn hele ooglid, tot aan de wenkbrauw. De donkere paarse kleur heb ik vanaf de buitenste ooghoek tot in de arcadeboog aangebracht, daaroverheen in de arcadeboog de donkerrode tint en vervolgens de donkergroene kleur op de onderste wimperrand. De zilveren kleur heb ik over de lichtroze kleur aangebracht in de binnenste ooghoek. Net onder mijn wenkbrauw heb ik de Cosmopolite highlight aangebracht.

Dit Sourcils Poudre wenkbrauwpotlood is ook nieuw in het assortiment, het is een poederpotlood waarmee je de wenkbrauwen kunt bijwerken op een zachte, natuurlijke manier. Het potlood verandert op de huid in poeder en dat ziet er vooral zacht uit, al blijft het wel verrassend goed zitten. De kleur Soft Brown (die je op de foto ziet) is wel een beetje aan de rode kant om eerlijk te zijn, voor mijn wenkbrauwen was het geen goede kleur, helaas. Gelukkig heb ik nog een fijne Dior Brow Styler die wel perfect van kleur is.

Dior Addict Fluid shadow in Eclipse en Univers

Dit zijn de nieuwe metallic oogschaduws waar ik net al over schreef, ze zijn echt wel even anders dan anders! Dekkend, metallic, zeer gepigmenteerd en ze blijven perfect zitten....hiermee maak je een strakke metallic look als je dat durft. Maar je kunt de oogschaduws ook als accent gebruiken of als eyeliner, dan is het effect wat minder heftig maar nog wel trendy. Een ooglook ben ik jullie nog schuldig, maar die komt zeker, want ik wil zelf ook wel weten hoe ik hiermee een mooie, draagbare look kan maken!

De applicator is een zacht kwastje, daarmee breng je de oogschaduws makkelijk en nauwkeurig op.

links Univers & rechts Eclipse

Diorskin Nude Cosmopolite 001 EUR 46,50 (limited edition)

Dit poeder is volgens Dior een Illuminating Powder, geen typische, extreem glanzende highlighter dus maar meer een poeder die de huid een lichte glow geeft. Je zou de Illuminating powder dus ook prima over het hele gezicht kunnen gebruiken voor een subtiele glow, maar plaatselijk kan ook. Toch vind ik het geen heel opvallende poeder, het effect is daarvoor te subtiel. Daar is overigens niets mis mee, want het is wel een prettig poeder dat mooi blendt met de huid en niet op de huid blijft liggen. Het gaat ook niet in fijne lijntjes zitten en benadrukt die ook niet zoals een heftige highlighter misschien wel zou doen.

swatch Diorskin Nude Cosmopolite 

Diorblush Cheek stick EUR 34,50 in 665 Cosmopolite Rosewood (limited edition)

Oeps....mijn blushstick rolde van de tafel af met deze deuk tot gevolg, don't try this at home! Gelukkig kwam het helemaal goed, gewoon een beetje duwen....

 

Fijn dat Dior nu ook een blushstick heeft, cremeblushes maken zeker een comeback de laatste tijd en dat is goed nieuws! Poederblushes kunnen soms weleens een minder natuurlijk effect geven doordat ze toch soms op de huid blijven liggen en dat is met een creme blush minder het geval. Deze blushstick is ook luchtig en vrij licht van textuur, waardoor het aanbrengen en blenden van de blush ook makkelijk, zelfs met je vingers. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de blush met een kwast uit te werken, dan heb je meestal een wat subtieler effect. Rosewood is een mooie, warme roze tint die vast bij heel veel vrouwen mooi staat!

Rouge Dior EUR 37,00 753 Continental

links Continental & rechts Rosewood

De Rouge Dior lipsticks zijn te gek, ze zijn prachtig gepigmenteerd, maken mijn lippen extreem glad en zijn makkelijk aan te brengen. Daarnaast blijft de kleur heel goed zitten, al verdwijnt de kleur wel na een goede maaltjd...even bijwerken dus. Dat is geen straf, want de lipstick is echt zo soepel en fijn, je zou er mee willen blijven smeren. Ik ben heel benieuwd geworden naar de andere kleuren van deze lipstick.

De IT-nagellak van deze koele, stoere, city collectie is natuurlijk de Miroir, een spiegelende nagellak die een koel effect heeft. Maar ook de andere kleuren zijn heel mooi, misschien nog wel mooier vind ik persoonlijk, maar dat komt misschien wel omdat ik zo'n spiegelnagellak al vaker gezien heb. Toch is de Miroir wel de moeite waard, vooral de formule is goed!

Dior Vernis 001 Miroir - spiegelend zilver en opvallend fijn bij het opbrengen. Meestal is het helemaal niet zo makkelijk zo'n lakje op te brengen, maar de formule van Dior is top! Op de foto draag ik twee laagjes en zoals je ziet is de textuur zo goed als glad, niet gek!

Dior Vernis 785 Cosmopolite - een mooie warme, bordeauxroze kleur die heerlijk is voor de herfst en probleemloos dekt. De combinatie met de Continental lipstick is natuurlijk heel mooi! Dit wordt zeker een van mijn favorieten dit najaar!

Helaas ben ik vergeten mijn foto van Metropolis vergeten in het artikel te zetten, ik zal nog even proberen om die alsnog te uploaden, dat is zo'n mooie donkergroene kleur. En je weet misschien wel dat donkergroen een van de modekleuren is deze herfst? Donkergroene tassen en schoenen staan zeker op mijn wishlist!

Last but not least, de Fix It 2-in-1 Prime & concealer, een stick die je kunt gebruiken als concealer (vooral onder de ogen opvallend fijn) maar ook als primer voor bijvoorbeeld lipstick. De stick is heel licht van textuur en dat komt vooral door het verzorgende, hydraterende deel wat in het centrum zit. De ring eromheen geeft de dekking en samen is dat een prima combinatie. Normaal hou ik niet zo van dit soort sticks omdat ze vaak een te droog (en dus onnatuurlijk) resultaat geven, maar dat is nu absoluut niet het geval. Het effect is natuurlijk en ook nog eens langhoudend, zonder dat de concealer in de fijne lijntjes gaat zitten. Probeer het vooral eens zelf uit bij de Dior counter of laat de concealer eens aanbrengen.

 

De Dior Cosmopolite collectie is stoer en modern, misschien zelfs wel een beetje gedurfd, maar dat past wel bij de nieuwe weg die het huis Dior is ingeslagen met Raf Simons als Creative Director en Peter Philips die verantwoordelijk is voor de makeup. Mijn aanraders zijn zeker de blushsticks, de fluid eyeshadows, de Fix it concealer en de heerlijke Rouge Dior lipsticks!

 

De collectie is nu al te koop, wat vind jij het meest interessant van de collectie?

Deel dit artikel
Back to top