Reviews

Urban Decay Naked Smoky palette - eerste indruk & swatches

Begin juni spotte ik (net als velen van jullie) het nieuws over het Urban Decay Naked Smoky palette dat deze zomer zou uitkomen. Superleuk nieuws, want ik ben fan van de Urban Decay Naked palettes en een nieuwe is altijd van harte welkom in mijn verzameling paletten. Inmiddels zijn we twee maanden verder en kreeg ik gisteren het palette binnen, ik heb het besteld bij Selfridges omdat het in Nederland (nog) niet verkocht wordt. Kijk even mee naar de foto's van het palette en ik vertel je natuurlijk ook even wat mijn eerste indruk is....

Urban Decay Naked Smoky GBP 38,00 (via Selfridges) of EUR 49,95 (via Sephora.fr)

In het nieuwe Urban Decay Naked Smoky palette vind je 12 oogschaduws in de perfecte kleuren voor een smoky eye! Of je nu een klassieke smoky look met grijze en zwarte oogschaduws wilt maken of juist een meer brons/bruine smoky eye die je prima overdag kunt dragen....je kunt het allemaal voor elkaar krijgen met dit palette.

De oogschaduws variëren van glinsterend lichtroze tot diep mat-zwart , negen van de 12 kleuren zijn nieuw en 3 zijn exclusief voor dit palette. De finishes zijn ook mooi en gevarieerd, er zijn glinsterende kleuren bij, maar ook matte en satijnen varianten. Dat is echt heel fijn, want voor een extra mooie smoky look kun je het best verschillende texturen combineren.

Ik ben vergeten een foto te maken van de buitenkant van het palette en dat is zonde, want het palette ziet er heel goed uit. Het is van stevig, transparant kunststof gemaakt en heeft een prachtige 3D look dat er "smoky" uitziet, heel mooi gemaakt en volgens mij dus ook erg stevig en handzaam. In de deksel van het palette zit een grote spiegel, het palette sluit goed af en je krijgt een dubbelzijdige kwast bij het palette van synthetisch haar.

De lange haren van de Tapered crease brush zijn prima om de oogschaduws in de arcadebook aan te brengen en om de kleuren te blenden.

De Smoky Smudger brengt de oogschaduw heel precies op en je kunt de donkere kleuren prima uitblenden voor een mooie overgang van de kleuren. Op zich zou je een smoky look kunnen maken met deze kwasten, maar eigenlijk mis je nog een plattere kwast.

Aan het linkerkant van het palette zitten de meer glanzende kleuren, de matte en satijnen kleuren vind je meer aan de rechterkant van het palette.

Urban Decay helpt je ook goed op weg als een smoky eye maken (nog) niet je specialiteit is, er zit een duidelijk stappenplan bij het palette, waar mee je op vier verschillende manieren een mooie look kunt maken met dit palette en andere Urban Decay producten.

De belangrijkste tips:

- breng een oogschaduwbasis aan

- werk in laagjes en bouw een smoky eye op

- gebruik altijd een eyeliner of kohlpotlood

- mascara is heel belangrijk bij een smoky look

- met drie kleuren kun je al een prachtige smoky look maken, alle 12 kleuren uit het palette gebruiken is zeker niet nodig!

Cool dat ze ook een afbeelding hebben gemaakt van het gesloten oog, dat helpt altijd heel goed!

swatches Urban Decay High, Dirtysweet, Radar & Armor

swatches Urban Decay Slanted, Dagger, Black market & Smolder

swatches Urban Decay Password, Whiskey, Combust & Thirteen

De swatches zien er goed uit, maar misschien is het nog wel belangrijker om te weten dat de oogschaduws heel goed aanvoelen! Ze zijn stuk voor stuk zacht en soepel, totaal niet droog of hard, ook de matte varianten niet. Maar ze zijn ook niet te los, waardoor ze misschien fall-out zouden kunnen veroorzaken. Nee, eigenlijk zijn het heel fijne oogschaduws, die ik net even snel getest heb (inmiddels is het half 12 in de avond en lukt foto's maken niet). Maar misschien voeg ik later vandaag nog wel even een foto toe als ik het palette vandaag gebruikt heb. Ik vind het in elk geval zeker de moeite waar!

Misschien vraag je je af of dit palette wel iets voor je is als je al andere Urban Decay Naked palettes hebt? Tja, daar kan ik alleen maar ja op zeggen, het is echt wel heel anders dan de andere Naked palettes. Maar stel je voor dat je ze allemaal in je bezit hebt (ook de Naked Basics) dan kun je met al die kleuren ook een prima smoky eye maken, dan heb je Naked Smoky niet echt nodig! Anders wel!

 

Ik heb het Urban Decay Naked Smoky palette besteld bij Selfridges en inmiddels is het ook te bestellen bij Sephora.fr (directe linkjes staan bovenaan het artikel). Helaas mag ik van Urban Decay in Nederland niet zeggen of en wanneer het palette naar Nederland komt, heel vervelend en een beetje achterhaald wat mij betreft. Misschien kan ik je er over een tijdje meer over vertellen, maar als je niet kunt wachten....ik had het palette binnen een paar daagjes in huis!

Deel dit artikel
Back to top