Reviews

MAC Giambattista Valli lipsticks Margherita, Tats en Eugenie - swatches

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is de MAC X Giambattista Valli collectie ook in Nederland gearriveerd! Aan het eind van de ochtend stond de collectie opeens in de webshop en inmiddels zal die ook wel weer uitverkocht zijn....zo snel kan dat gaan! Dan lijkt het er dus op dat ik te laat ben met mijn artikel over de Margherita, Tats en Eugenie lipsticks? Nee hoor, niets van waar, pas over twee weken ligt de collectie bij de MAC counters en dus heb je nog alle kans om zo'n beeldschone lipstick te scoren!

De MAC Giambattista Valli lipstick collectie is al even uit in het buitenland, we konden dus al een hele tijd verlekkeren aan de prachtige verpakkingen van deze matte lipsticks! Matte lipsticks!!! Yes, ik heb de magische woorden gezegd, dit zijn alledrie matte lipsticks en dat vind ik heel fijn.

De verpakkingen zijn lekker opvallend, je ziet aan de buitenkant direct welke kleur het is! 

MAC Margherita lipstick EUR 21,00 - een lichte perzikkleur die lekker zomers en fris is, deze is, van de drie lipsticks die ik getest heb, iets droger qua textuur. Ik denk dat je dat ook wel op de foto's ziet! Toch draagt Margherita ook prima, ondanks de matte finish voelt de lipstick niet droog aan. De kleur is wel echt nog voor nu, zeker in combinatie met een vakantietintje is de kleur prachtig!

MAC Tats lipstick EUR 21,00 - een prachtig, vrij romige fuchsia lipstick die een semi-matte finish geeft, hij voelt heerlijk aan op mijn lippen en de kleur is heel mooi. De kleur past ook prima bij mijn, wat warme, huidstint, goed om te zien. Misschien is deze kleur niet zo heel uniek, maar mooi is deze zeker wel, wat mij betreft één van de musthaves!

MAC Eugenie lipstick EUR 21,00 - dit is een heerlijke kleur voor het najaar, een wijnrode tint die mijn look van vandaag direct wat warmer en pittiger maakt. Zo zie je goed wat voor verschil een lipstick kan uitmaken! Eugenie is ook vrij romig en wat minder droog dan Margherita, de formule lijkt op die van Tats en brengt heel fijn aan.

Alle lipsticks hebben een matte finish, maar Margherita is de meest matte van het stel, Eugenie en Tats voelen wat romiger aan en hebben ook iets je meer glans...nou ja, geen echte glans. Ze zijn gewoon wat minder mat! Ik ben blij met de gekleurde verpakkingen trouwens, ze staan lekker vrolijk in mijn kast en ik vind het eigenlijk wel een uitkomst dat je direct kunt zien welke kleur de lipstick is.

 

De houdbaarheid is, zoals bij alle matte lipsticks van MAC, gewoon goed, juist door de matte textuur blijven ze langer zitten dan meer romige, glanzende lipsticks. De kleuren zijn mooi, maar Tats is misschien niet zo enorm uniek en ik weet vrijwel zeker dat je van Margherita en Eugenie ook wel "dupes" kunt vinden in het vaste assortiment van MAC. Vraag gewoon even om advies bij MAC! Kortom, je koop de lipsticks vooral voor de heerlijke verpakking!

 

Check regelmatig nog even de webshop van MAC, de komende dagen, ik heb vernomen dat er misschien toch nog wat voorraad aan gaat komen. Lukt dat niet, ga dan op zaterdag 12 september 2015 naar de MAC FSS in Den Haag of Amsterdam of loop binnen bij De Bijenkorf in Amsterdam (geen idee of ze de collectie ook online gaan verkopen daar). Welke kleuren vind jij mooi? Heb jij ook een lipstick uit deze collectie besteld?

Deel dit artikel
Back to top