Reviews

MAC Viva Glam Miley Cyrus 2 lipstick & lipglass - swatches & review

Ik zal maar direct met de deur in huis vallen, de nieuwe MAC Viva Glam Miley Cyrus 2 lipstick is te gek!!! Een prachtige matte, oranje-rode kleur die direct goed dekt, heel gepigmenteerd is en lang blijft zitten, zeker een musthave voor iedereen! Wat is het dan fijn als je met de aanschaf van dezer lipstick ook nog een bijdrage levert aan de strijd tegen HIV/AIDS, want daar gaat de opbrengst naartoe! Kijk je mee naar de swatches en mijn review van MAC Viva Glam Miley Cyrus 2 lipstick en lipglass?

MAC Viva Glam Miley Cyrus 2 lipstick (EUR 19,50) & lipglass (EUR 18,50) - vanaf 11 september 2015 te koop bij alle MAC verkooppunten

 

de verpakkingen van de MAC Viva Glam lipstick en lipglass zijn bijna identiek aan de normale verpakkingen, alleen met rood/roze details in plaats van zilveren. De handtekening van Miley Cyrus staat er ook op, leuk voor de fans!

v.l.n.r. swatches van MAC lipstick Viva Glam Miley Cyrus 2, lipglass Viva Glam Miley Cyrus 2 & een combinatie van die twee

MAC Viva Glam Miley Cyrus 2 lipstick wordt door MAC omschreven als een "bright orange" en dat is het eerlijk gezegd ook, maar toch zit er ook wel een vleugje rood in deze matte lipstick.

de lipstick brengt aan als een droom, ondanks de matte finish, is de lipstick lekker romig, "trekt" hij nergens en geeft hij supergoed en precies kleur af, één streek is eigenlijk al voldoende. Ik heb hier geen lippencil gebruikt, dat kan natuurlijk wel als je dat wilt (kies voor MAC Redd of High Energy).

zie je hoe mooi hij uitpakt op mijn lippen? Absoluut geen droge textuur zoals matte lipsticks weleens kunnen hebben en hij gaat ook niet in de lijntjes zitten, een heerlijke textuur! De houdbaarheid is heel goed, ik vind wel dat de lipstick een beetje in de lippen trekt en dus ook na het verwijderen een vleugje oranje achterlaat. 

de combinatie met de blauw/paarse oogschaduw zou ik zelf niet zo snel dragen, maar dit was nu eenmaal mijn make-up gisteren. Ik zou deze kleur dragen bij een iets rustigere make-up, naturel met een mooie eyeliner, toch is dit ook niet verkeerd! Wel een beetje opvallend!

MAC Viva Glam Miley Cyrus 2 lipglass - "bright orange with sparkling pearl" aldus MAC, ook dat klopt! De swatch is nog behoorlijk gepigmenteerd, maar eenmaal op de lippen valt het wel mee met de kleur, op mijn (roze) lippen valt het oranje wat weg en lijkt de lipglass wat meer rood dan oranje. De fijne witte "pearls" geven een mooie sprankeling aan mijn lippen, je voelt ze niet zitten overigens en de lipglass plakt ook niet zo (wel een beetje)

De combinatie van de lipstick en lipglass is natuurlijk ook heel mooi! Matte lipsticks zijn prachtig, maar als je smalle/dunne lippen hebt is een beetje glans soms toch beter, omdat het je lippen voller maakt. Breng dus een beetje gloss aan op het midden van je lippen voor een voller effect!

de kleur van de lipstick wordt rijker en voller door er een dun laagje lipglass overheen te doen, het wordt allemaal nog wat opvallender en knallender! Zelf draag ik overdag niet zo vaak lipgloss over lipstick heen, maar 's avonds juist wel, een matte lipstick kan dan soms wat dof overkomen. De fijne shimmer is de lipglass komen ook heel goed uit in deze combinatie!

MAC Viva Glam Miley Cyrus 2 is een mooie kleur lipstick en lipglass, helemaal mijn ding, want ik kan zulke oranje/rode tinten goed hebben met mijn getinte huid. Het is natuurlijk wel een opvallende kleur, maar misschien moet je het gewoon eens proberen? Wil je het wat minder knallend, dan kun je de lipstick ook dunner aanbrengen met een blending kwast, zo krijg je een waasje van kleur en dat is ook mooi.

Wat mij natuurlijk wel direct opviel is dat Viva Glam Miley Cyrus 2 erg lijkt op een van mijn favoriete lipsticks van MAC : Lady Danger. Een matte lipstick uit het vaste assortiment die niet alleen bij mij favoriet is, het is een geweldige lipstick, waarvan ik verschillende exemplaren heb opgebruikt! Maar lijkt de kleur ook echt? Kijk maar even.......

links MAC Viva Glam Miley Cyrus 2 en rechts MAC Lady Danger lipstick

links MAC Lady Danger & rechts MAC Viva Glam Miley Cyrus 2

Ja dus, eerlijk gezegd is de kleur vrijwel identiek, zowel op de foto's als in het echt, het verschil is maar minimaal! Maar....ik vind Viva Glam Miley Cyrus 2 wel iets fijner qua textuur, deze is wat minder droog dan Lady Danger. Dat is wel fijn natuurlijk! Ben je fan van Lady Danger? Koop dan zeker een paar exemplaren van Viva Glam Miley Cyrus 2 de komende tijd, de kleur is vrijwel gelijk en door deze te kopen steun je het MAC AIDS fund ook nog.

Op de promotiefoto van deze lipstick, lijkt de kleur toch wat roder dan ik hem heb vastgelegd. Toch ligt het wel aan het licht hoe de lipstick uitpakt, ik vind hem in het donker ook meer rood overkomen dan in de stralende zon. Maar dat is met Lady Danger ook zo, soms is dat echt een rode lipstick en soms is 'ie echt oranje, dat ligt maar net aan de lichtinval. Ik vind het in elk geval een mooie kleur die fijn draagt, de lipglass is ook mooi!

 

Kortom, koop hem allemaal....of neem in elk geval vanaf 11 september 2015 een kijkje bij de MAC counters en laat je ook eens adviseren door de make-up artists. Zij kunnen je ook goed vertellen met welk lippotlood je de lipstick kunt combineren als je de kleur bv wat minder oranje wil laten lijken. Of ze kunnen je laten zien met welke make-up je de lipstick & lipglass het beste kan combineren. Gewoon proberen! Natuurlijk gaat de opbrengst van de verkoop van deze producten weer naar het MAC AIDS fund!

 

Wat vind jij van deze kleur? Een musthave of niet?

Deel dit artikel
Back to top