Reviews

MAC Vamplify - heerlijke dramatische lipglosses

Vorige week liet ik jullie de informatie over de nieuwe Vamplify lipglosses van MAC al even zien, maar toen had ik ze nog niet getest en kon ik er ook niet al teveel over vertellen. Een paar dagen geleden kwam er een pakketje binnen met vier Vamplify glosses, vergezeld door 3 nieuwe Pro Longwear lip pencils van MAC, natuurlijk moest ik die allemaal even testen. Zijn de MAC Vamplify lipglosses echt de meest dramatische lipglosses ooit?

De Vamplify lipglosses (EUR 22,00) zijn helemaal niet in het assortiment van MAC, al is het mij niet helemaal duidelijk of ze ook direct in de vaste collectie worden opgenomen? MAC brengt regelmatig nieuwe producten uit die eerst gelimiteerd beschikbaar zijn en in sommige gevallen worden ze dan opgenomen in het vaste assortiment (onlangs nog met de Patenpolish lip pencils). Hoe het met Vamplify zit, weet ik (nog) niet, ga er dus maar van uit dat ze weer uit de winkels verdwijnen.

van boven naar beneden MAC Vamplify What's going on?, Push some buttons, Speed up en How chic is this?

De verpakking van MAC Vamplify is lang en slank, de lipgloss is langer en dunner dan de andere varianten van MAC. Ook de applicator is beduidend langer (nogal logisch natuurlijk), het uiteind is fijn van vorm. Zoals je hierboven ziet loopt de applicator een beetje schuin en daardoor brengt de lipgloss makkelijk aan, met het puntje kun je de lipgloss ook heel precies aanbrengen op de randjes. Kortom, een heel fijn aanvoelende applicator die goed werkt.

swatches MAC Vamplify What's going on?, Push some buttons, Speed up en How chic is this?

MAC Vamplify What's going on? - hot intense fuchsia - een intense fuchsia met een blauwige, parelmoer glans die heel goed dekt en lekker opvallend is. 

MAC Vamplify Push some buttons - intense orange red - op mijn lippen is deze kleur echt oranje en totaal niet rood, de kleur blijft iets transparant hier en daar, toch vind ik de dekking wel prima. In deze gloss zit geen shimmers of parelachtige glans.

MAC Vamplify Speed up - bubblegum pink - oei...een heel bleke roze die ik niet zo goed kan hebben, de dekking is wel indrukwekkend en de lipgloss maakt de lippen mooi glad. 

MAC Vamplify How chic is this? - violet purple - een blauwige roze met paarse glans, een mooie kleur die je tanden optisch wat witter maakt, altijd handig! Een oranje kleur zoals Push some buttons kun je dan beter vermijden! Deze kleur dekt ook weer indrukwekkend goed.

 

Ik ben onder de indruk van de Vamplify formule, al zijn de kleuren die ik getest heb niet mijn persoonlijke favorieten. De formule is heel gepigmenteerd, extreem zacht en voelt zalig aan op mijn lippen, al voel je eigenlijk amper dat je een lipgloss draagt. De lipgloss plakt ook niet, brengt heel egaal en makkelijk op, zelfs bij de randjes, en blijft behoorlijk lang zitten voor een lipgloss. Zien jullie ook dat de formule mijn lippen mooi glad maakt? Dat is fijn, want het zorgt er ook voor dat lippen zo voller ogen, fijn als je van jezelf niet al te volle lippen hebt. De lipgloss blijft goed zitten, maar bij een zoen geef je wel kleur af!

Naast de nieuwe Vamplify lipglosses bracht MAC ook een nieuwe selectie kleuren uit van hun langhoudende Pro Longwear lip pencil (EUR 19,00). Ik ken de formule al en ben daar over het algemeen heel tevreden mee, de lippotloden zijn vrij zacht (zachter dan de "gewone") en blijven echt lang zitten! Kijk even mee naar de swatches van drie nieuwe kleuren:

MAC pro Longwear lip pencil in Voltage, Good timing en In control

swatches MAC pro Longwear lip pencil in Voltage, Good timing en In control

MAC pro Longwear lip pencil Voltage - een vurige koraalkleur, die op zich heel mooi had kunnen zijn, maar op de een of andere manier heel droog was en daardoor onmogelijk om netjes en egaal op te brengen. Ik denk dat het aan mijn versie ligt, want normaal zijn deze lip pencils juist heel zacht en makkelijk aan te brengen. Toch jammer, want de kleur is prachtig!

MAC pro Longwear lip pencil Good timing - lichtroze, heel lichtroze, maar zie je wel hoe goed deze lichte kleur dekt? Dat is best indrukwekkend, want mijn lippen zijn toch een heel stuk donkerder en dat zie je niet meer terug. Het is niet mijn kleur, maar deze doet zijn werk wel heel goed!

MAC pro Longwear lip pencil In control - diep, warm roze/taupe, een prima basiskleur voor heel veel taupe roze lipsticks van MAC Velvet Teddy, Taupe en Kinda Sexy. Ook mooi als basis voor een roze lipstick die te licht is..misschien is de combinatie In Control & Vamplify Speed up wel mooi?

 

Hou je van glanzende, volle lippen maar wil je wel een sprekende kleur op je lippen? Dan zijn de Vamplify lipglosses echt wat voor je, ze zijn echt heel fijn. Normaal draag ik niet heel vaak lipgloss, maar deze ga ik zeker vaker dragen, ik ga zeker even naar de MAC counter op Schiphol of in New York! Momenteel kun je de Vamplify glosses al bestellen in de webshop van MAC, vanaf 19 september 2015 (datum onder voorbehoud) kun je ze ook vinden bij de andere verkooppunten van MAC zoals De Bijenkorf of Douglas.

 

Wat denk je? Zijn de MAC Vamplify lipglosses iets voor je? In dit artikel kun je alle kleuren nog even terugkijken!

Deel dit artikel
Back to top