Reviews

Lekker voor je haar - L'Anza Keratin Cleansing Cream - no poo methode

Sta jij weleens in een parfumerie of drogist, op zoek naar een fijn nieuw product? Maar kun je door de bomen het bos niet zien? Er is ook zoveel keuze, het is soms helemaal niet zo makkelijk om iets geschikts te vinden! Natuurlijk kun je op zoek gaan naar specifieke reviews, die je zeker op Beautyscene vindt. Maar vanaf nu kun je in de nieuwe rubriek "Lekker voor je huid" ook alvast wat ideetjes opdoen. Vandaag even een klein uitstapje, want ik ontdekte een product dat vooral lekker is voor je haar en ervoor zorgde dat ik al 10 dagen mijn haar niet heb gewassen!

No poo = haren niet wassen?

 

Hebben jullie weleens van de "no poo" methode gehoord? Simpel gezegd houdt het in dat je je haren niet (of minder vaak) wast met een traditionele shampoo, maar een natuurlijk product als baking soda met azijn gebruikt of zelfs helemaal niets gebruikt behalve water. Maar er zijn ook verschillende nieuwe producten op de markt gebracht die je in plaats van shampoo kunt gebruiken (dus toch "no poo"), zoals de L'Anza Keratin Healing Oil Cleansing Cream. Dat is een creme die het haar niet ontvet, maar wel opfrist en verzorgt, je brengt het ook "gewoon" aan op nat haar en spoelt het uit. Maar toch werkt het even anders dan shampoo. Ten eerste gebruik je maar één product, alleen de Cleansing Cream en dus geen conditioner, schuimt het totaal niet en laat je het even een minuut of 2/3 inwerken voor je het uitspoelt. Na gebruik voelt mijn haar ongeveer zo aan als ik het "normaal" gewassen zou hebben, al kan ik mijn haar makkelijker doorkammen.

 

Toch schoon en fris!

 

Ik heb stijl, vrij dik haar dat ik normaal om de drie á vier dagen was met shampoo en conditioner. Dat gaat altijd prima en ik heb niets te klagen over de kwaliteit van mijn haar. Op zich hoef ik dus niets anders, maar nieuwsgierig als ik ben, wilde ik toch wel zien wat het effect zou zijn als ik mijn haar minder vaak met shampoo zou wassen. De Cleansing Cream van L'Anza kwam dus als geroepen, al was ik naar de eerste keer gebruiken helemaal niet enthousiast, mijn haar voelde niet schoon! Toch heb ik even doorgezet en na twee dagen opnieuw de Cleansing Cream gebruikt, het effect was na de tweede "wasbeurt" al veel beter, daarna voelde mijn haar wel gewoon schoon aan en ruikt het ook zo. Toch merk ik wel verschil met een gewone wasbeurt, mijn haar voelt wat "zwaarder" niet zo licht, gladder en veel minder pluizig. Gisteren waste ik mijn haar voor de 5e keer met de Cleansing Cream en ik hoefde mijn haar vanochtend zelfs niet te stylen met mijn GHD styler (doe ik normaal altijd). Dat is dus wel heel fijn en het werkt wel zo snel!

L'Anza Keratin Healing Oil Cleansing Cream EUR 29,90 (tube 100 ml)

 

Zou ik zo'n Cleansing Cream nu voor iedereen aanraden? Ja, eigenlijk wel! Als je krullen hebt of heel droog haar, dan is het sowieso beter om je haren veel minder vaak te wassen met een gewone shampoo, een Cleansing Cream als deze kan zeker een uitkomst zijn als je tussendoor toch je haar even wilt opfrissen. Dat is bijvoorbeeld fijn na het sporten of als je haren ruiken naar kookluchtjes of iets dergelijks. Maar zoals ik al vertelde, ook bij mijn steile haar werkt het goed, al moet je haar wel even wennen aan een Cleansing Cream als deze.

Weet je wat ook heel fijn is? Als ik mijn haren met de Cleansing Cream was, is mijn haar 2 keer zo snel droog als ik de föhn gebruikt, binnen 2 minuten is mijn hele haar echt droog.

Ik heb geen foto van de ingrediëntenlijst voor jullie, daar ga ik nog even achteraan, maar de werkzame ingrediënten zijn deze:

  • Ayurvedische medicinale plant Shikakai Fruit contains bevat natuurlijke "zepen" & Alpha Hydroxy zuren die vuil en vet verwijderen
  • Calamansi Fruit zorgt voor een zachte reiniging
  • Murumuru Seed Butter en Phyto IV Complex hydrateren het haar en zorgen voor zacht, glad en fluwelig haar

 

Ik wil nog wel even doortesten, want ik ben zelf ook wel benieuwd of de "no poo" methode ook op langere termijn fijn is. Morgen ga ik naar de kapper om mijn haar te kleuren en wordt mijn haar weer normaal gewassen. Daarna ga ik weer van start met de Cleansing Cream, over een maandje zal ik weer een update doen! L'Anza koop je bij de kapper of eventueel in online kappershops.

 

Heb jij je shampoo & conditioner inmiddels ook ingeruild? Of gebruik je het minder vaak? Of blijf je gewoon bij de "oude, vertrouwde" methode omdat dit prima werkt?

Deel dit artikel
Back to top