Reviews

Tom Ford Skin Illuminating Powder Duo & Runway color AW15

Subtiel contouren en highlighten, dat doe ik heel erg graag. Maar het moet niet teveel tijd kosten en het effect moet absoluut natuurlijk en mooi zijn. In dit artikel test ik het Skin Illuminating Powder van Tom Ford uit, een duo poeder met geltextuur dat ik graag gebruik om te contouren/highlighten. En ja, het is ook geschikt voor Strobing, maar dat is natuurlijk ook hetzelfde als highlighten.....

Tom Ford Skin Illuminating Powder Duo 01 Moodlight EUR 79,26 & Runway Color AW15 EUR 41,05

Tom Ford created this highlighting and illuminating powder duo to capture the two most flattering types of natural light on the skin: a soft white shade is like the luminous glow of daylight and a radiant golden shade is like the romantic illusion of candlelight.

Ik heb mijn Tom Ford bestelling gedaan bij Selfridges, maar daar zijn deze items al uitverkocht. Gelukkig is Harrods er nog, daar kun je ze eventueel nog wel vinden. Maar eerlijk gezegd kan ik niet wachten tot Tom Ford Beauty verkocht gaat worden bij De Bijenkorf in Amsterdam. Ik heb heel binnenkort het eerste persevent van dit mooie merk en kan je dan vast veel meer vertellen, de planning is nu dat de counter in november 2015 opent. Daar vind je dan misschien nog wel deze items? Ik weet het niet zeker, maar ik zal het even navragen voor de zekerheid.

Het Skin Illuminating Powder duo is gemaakt van een creme/gel die vrij hard aanvoelt in het doosje. Toch laat het product makkelijk los en transformeert bij aanraking in een poeder, gebruik liefst een wat vollere kwast om het poeder op te nemen. Als je een losse kwast gebruikt krijg je niet zoveel poeder op de kwast en is het effect niet zo duidelijk te zien. 

Het poeder bestaat uit een lichte highlighter die een champagnekleur heeft met sprankelende, zeer fijne shimmers. De donkere kleur is helemaal niet zo donker, maar behoorlijk subtiel en zou ik omschrijven als een kopertint met een vleugje taupe, ook hierin fijne shimmers, maar die vallen eenmaal op mijn wangen niet meer op. Bij het palette krijg je geen kwast of applicator, er zit wel een grote spiegel in de deksel en het palette wordt verpakt in een bruin, fluwelig hoesje. 

detail highlighter

detail contourpoeder

swatch met links de highlighter en rechts de contourpoeder - door de shimmers lijken de kleuren op de foto erg op elkaar, maar op mijn wangen zie je toch wel duidelijk dat de contourpoeder donkerder is.

voor - zonder Skin Illuminating Powder Duo

Met de angled blush brush van Jacks Beauty Line breng ik de contourpoeder aan onder mijn jukbeenderen, ik breng meerdere laagjes aan

Het effect is heel natuurlijk, de kleur is perfect en op mijn huid blendt het poeder heel mooi met de rest van mijn make-up en huid.

Met de andere kant van de kwast breng ik de highlighter aan, ik volg de contouren van mijn oogkas, van wenkbrauw richting bovenkant van mijn jukbeenderen. Maar ik breng de highlighter ook aan op mijn neusbrug, onder mijn wenkbrauwen en boven mijn cupidoboog (midden van mijn lippen)

Je ziet het, het effect is absoluut niet overdreven, de glans is absoluut te zien, maar is niet overdreven. Het lijkt een beetje alsof de huid van binnenuit een mooie glow heeft. 

Tom Ford Runway Color AW15 EUR 41,05

Dit is een creme-oogschaduw in een roestbruine tint, zonder glitters of shimmers. De oogschaduw is heel licht van textuur en voel je amper zitten, de oogschaduw is supermakkelijk op te brengen met een blending brush en is goed te blenden en verdelen. Helaas heb ik geen ooglook voor jullie, omdat ik het potje momenteel niet kan vinden...haha! Dat is een beetje gek, want gisteren had ik het nog, blijkbaar heb ik het ergens neer gezet en weet ik niet meer waar. Ik laat het binnenkort nog wel een keer zien, het is zo'n mooie kleur!

swatch Tom Ford Runway Color AW15

 

Het Tom Ford Skin Illuminating Powder Duo is heel mooi qua effect, mede door de gel/creme to powder textuur. Als kleine kanttekening wil ik wel vermelden dat de kleuren wel erg licht zijn, zeker als je een beetje getint bent. Maar heb je een lichtere huid, dan is dit duo juist wel weer heel geschikt! De oogschaduw is heel mooi qua tint en past goed in de herfsttrend van dit moment, ik hou ervan om deze kleur te combineren met goud of koper!

hier draag het ik Skin Illuminating Powder Duo ook!

 

Kun jij ook niet wachten tot de Tom Ford Beauty counter opent in De Bijenkorf? Momenteel kun je natuurlijk wel de lipsticks en nagellakken al bestellen, maar de rest laat nog even op zich wachten. In België kun je de producten ook altijd kopen bij Parfuma, zeker een aanrader!

Deel dit artikel
Back to top