Reviews

Short on sunday - reviews van Yves Saint Laurent, Burberry, Estée Lauder, Jo Malone en Shiseido

Welkom bij de 14e aflevering van Short on sunday, de rubriek waarin ik een selectie van producten kort review. De producten variëren van make-up, via skincare tot haarverzorging en parfums, je kunt er eigenlijk van alles op beautygebied voorbij zien komen. Ik heb de producten kort getest en vertel je er wat meer over, altijd leuk voor de inspiratie! Deze week review ik producten van Yves Saint Laurent, Burberry Beauty, Shiseido, Jo Malone en Estée Lauder.....

deze week opnieuw een lekker gevarieerde selectie producten, met nieuwe favorieten en interessante producten die veel beloven!

Jo Malone Cardamom & Mimosa Cologne vanaf EUR 50,00 (30 ml)

 

Lezen jullie weleens de verhaaltjes van jip & Janneke aan jullie kinderen voor? Of herinner je je zelf nog de verhaaltjes? In één van de verhalen komt er een verkoper aan de deur met mimosa, die kleine gele bloemetjes die zo zacht lijken bijzonder lekker ruiken. Ik was gek op het verhaaltje en ben nog gekker op de bloemetjes, je kunt ze alleen behoorlijk lastig vinden. Maar gelukkig zijn er wel parfums te vinden met mimosa en dat is natuurlijk een fijn alternatief, zeker als Jo Malone er een geur van maakt.

In deze nieuwe, zoet kruidige geur Cardamom & Mimosa ruik je de zoete bloemetjes goed, maar ook de kruidige kardemom (een peulvrucht, die gebruikt wordt als kruid in bv Indiaase gerechten) past prima in deze warme, herfstgeur. Ik ben ook erg nieuwsgierig naar deze geurkaars, die zal ik deze winter absoluut vaak gaan branden! Hou je wel van kruidig, maar wil je geen te zware geur, combineer deze Cardamom & Mimosa eens met English Pear & Freesia, een fijne combinatie die iets lichter er fruitiger wordt op deze manier. Ik weet zeker dat dit een favoriet wordt van velen dit najaar!

Jo Malone Walnut & Geranium Body Scrub EUR 42,00 (pot 200 gram)

 

Onlangs vernieuwde Jo Malone de hele bath & body range, waarbij er ook een aantal nieuwe producten werden geintroduceerd waaronder de Body Scrub! Natuurlijk moest ik die proberen, dus bestelde ik de Walnut & Geranium, in de veronderstelling dat de andere geuren later nog zouden uitkomen. Helaas...dat bleek niet het geval te zijn, deze Body Scrub is de enige die er is en dat blijft ook zo. Toch ben ik er uiteindelijk wel heel blij mee, want de geurencombinatie van is speciaal samengesteld om te passen bij alle Jo Malone geuren. En dat is ook zo, de body scrub heeft een lichte bloemengeur die niet al te overheersend is, maar wel subtiel blijft ruiken. De scrub bestaat uit fijngemalen walnootdoppen, die zacht maar wel effectief zijn. De body scrub blijft goed op de huid hechten, ook als die nat is en dat is niet bij alle body scrubs het geval, het is daarom ook een behoorlijk zuinige scrub. Na het scrubben en afspoelen voelt mijn huid gevoed, maar absoluut niet plakkerig aan en dat vind ik wel erg fijn. Zo'n pot is natuurlijk niet goedkoop, maar zoals ik al zei, wel zuinig in gebruik...dat valt dan weer even mee!

Burberry Eye Colour Cream EUR 31,00 (pot 3.6 gram)

 

Ik denk dat ieder merk nu wel een oogschaduw heeft in mousse, creme of gel variant die heel goed blijft zitten en makkelijk is aan te brengen. Burberry introduceert de Eye Colour Cream in de geweldig mooie, vierkante potjes die echt erg mooi zijn! De inhoud is een "bouncy" maar stevig kussentje dat subtiele kleur afgeeft als je er met je vinger overheen aait. De kleur is niet al te intens, maar wel goed opbouwbaar als je een zachte oogschaduwkwast gebruikt. Bij de Eye colour cream krijg je een stevig kwastje, dat minder fijn werkt vind ik, omdat je dan direct veel oogschaduw opneemt. Dat oogt wel mooi, maar als je teveel opbrengt kan de oogschaduw wel wat gaan "creasen" ofwel in de lijntjes komen. Dat gebeurt helemaal niet als je de oogschaduw opbouwt in laagjes, dan blijft de oogschaduw de hele dag mooi zitten.

Persoonlijk ben ik geen echt grote fan van dit soort oogschaduws, maar ik weet dat veel vrouwen dat wel zijn omdat ze makkelijk aan te brengen zijn en goed blijven zitten. Het is dus heel fijn dat je deze soort oogschaduws nu ook bij Burberry kunt vinden!

links 114 Charcoal & 106 Pink Heather

Shiseido Full Lash Serum EUR 50,00

 

Interessant, Shiseido heeft nu ook een wimperserum dat ervoor zou moeten zorgen dat wimpers in betere conditie komen en daardoor dikker, langer en glanzender zullen worden. Ik heb het serum nu een paar keer gebruikt om te testen hoe het aanvoelt en dat is prima bevallen. Toch kan ik nog niets zeggen over de werkzaamheid, dan moet ik echt even door blijven testen. Je brengt ook dit serum iedere ochtend en avond op de schone huid aan langs de wimperrand en kunt het ook gebruiken voor wenkbrauwen (fijn als die niet zo vol zijn), zorg wel dat je de applicator goed schoonmaakt omdat je eventuele restjes make-up snel "oppakt" met deze applicator.

ingrediëntenlijst met geen opvallende ingrediënten behalve het jujuba fruit extract, de arginine en glycerine, het is zeker niet hetzelfde product als het Revitalash serum

Sleek Rose Gold Blush EUR 5,99

 

Leuk, onlangs ontdekte ik dat de parfumerie in mijn dorpje ook Sleek make-up verkocht, wat een aanwinst! Dit Engelse merk is behoorlijk betaalbaar en favoriet bij heel veel buiten- en binnenlandse beautybloggers. Niet voor niets, want ze hebben mooi gepigmenteerde producten die dus heel betaalbaar zijn. Deze Rose Gold blush is al jaren een hype, het is een dupe van NARS Orgasm, ofwel hij lijkt er als twee druppels water op! En dat voor maar EUR 5,99! Let wel op dat deze (en de andere) blush behoorlijk gepigmenteerd zijn, een beetje met beleid opbrengen is dus wel aan te raden!

Yves Saint Laurent Couture Brow EUR 32,50

 

Met mijn volle, natuurlijke wenkbrauwen hoef ik niet zo heel veel te doen om ze er netjes uit te laten zien. Natuurlijk epileer ik de losse haartjes en hou ik ze in model, soms knip ik de (te) lange haartjes ook een beetje en vul ik wat kale plekjes subtiel op met een potloodje. Maar ik gebruik wel altijd een gel om de haartjes wat in model te houden, meestal de Armani Maestro maar sinds een weekje ook deze fijne Couture Brow van YSL. Ik gebruik de lichtste kleur (2 Ash Blond) en dat bevalt goed, de kleur is licht goudkleurige maar niet rood, waardoor de haartjes mooier van kleur worden vind ik. Het kleine borsteltje werkt fijn en precies! De gel wordt wel wat hard, maar gaat niet kruimelen en je ziet ook geen stukjes zitten, dat vind ik altijd zo lelijk! Deze blijf ik zeker even gebruiken, wat een fijn resultaat dat de hele dag houdt!

 

 

Estée Lauder Pure Color Envy Liquid Lip Potion EUR 32,00

 

Last but not least de geweldige Pure Color Envy Liquid Lip Potion, de vloeibare lipstick van Estée Lauder die veel te weinig aandacht krijgt! Iedereen is toch gek op gepigmenteerde, matte lipsticks die je niet voelt op je lippen? We halen ze van over de hele wereld, terwijl je deze dus "gewoon" bij De Bijenkorf of Douglas koopt! Ik ben onder de indruk, de Naughty Naive die ik test is een pittige roze kleur met matte finish die zonder enig probleem op de lippen is aan te brengen met de fijne, zachte applicator. De applicator werkt echt heel precies en dat is fijn! De Liquid Lip Potion voelt heel licht aan op mijn lippen, totaal niet droog of trekkerig, maar juist heel verzorgend, bijna als een lipbalm! De houdbaarheid is goed, de lipstick geeft wel wat af, maar niet heel erg en een maaltijd overleeft deze absoluut ook, niet gek dus.

Ik vind het alleen wel een beetje jammer dat ik er maar één kan laten zien, dat doet Estée Lauder nooit zo heel goed helaas, in tegenstelling tot andere merken. Maar ga gerust even testen in de winkels, je zult zeker onder de indruk zijn!

Estée Lauder Pure Color Envy Liquid Lip Potion Naughty Naive

Hier zie je de blush & lipstick nog even bij elkaar, normaal zou ik de combinatie niet zo snel maken, maar ach...het staat wel lekker fris!

 

Ik ben echt fan van de Estée Lauder lipstick en de Brow Couture, maar ook de Jo Malone producten horen inmiddels tot mijn vaak gebruikte producten, die zijn absoluut de moeite waard om eens van dichterbij te bekijken en te besnuffelen als je ze in de winkels tegenkomt!

 

Heb jij nog een suggestie voor producten voor deze "short on sunday" reeks, laat het mij dan zeker weten. Waar ben jij nieuwsgierig naar geworden?

Deel dit artikel
Back to top