Reviews

Yves Saint Laurent Full metal herfst make-up collectie - review

Ook Yves Saint Laurent brengt een herfst make-up collectie uit onder de naam Full Metal, hij ligt zelfs al in de winkels. Normaal had ik je er allang over geïnformeerd, maar helaas gaat er met de informatievoorziening vanuit YSL iets mis. Anyway, ik kan je gelukkig wel (een deel van) de collectie laten zien, ik kreeg de producten namelijk wel binnen. Kijk je even mee naar het stoere Metal Clash palette en de fijne Couture Kajals?

Yves Saint Laurent Full Metal collectie (althans een deel ervan)

Yves Saint Laurent Poudre compact radiance perfectrice universelle EUR 54,50 

 

Dit is een transparant poeder dat de huid een matte finish geeft en fijne lijntjes en zichtbare poriën "blurt" waardoor ze minder goed te zien zijn. Het poeder heeft geen extra dekking en voelt licht aan op de huid. Met het bijgeleverde zachte donsje duw je de poeder op de huid en dat werkt op zich heel goed. Zoals je hieronder kunt zien zijn de glimmende plekjes in mijn gezicht (op mijn neusbrug en naast de neus) direct matter. Nu heb ik al vrij fijne poriën, dus zie ik daar geen echt groot verschil, maar de matte finish is best heel goed te noemen. Na een paar uur dragen ziet mijn huid nog steeds mat, bijwerken vind ik zelfs niet nodig. Op zich is het dus een prima poeder, het doet wat het belooft!

Maar...ik vind het wel vrij droog aanvoelen, ondanks dat ik maar heel weinig heb opgebracht voelt mijn huid wat strak aan. Ook vind ik de huid iets te mat, het is echt wel nodig om wat glans aan mijn huid toe te voegen door een glanzende bronzer of blush, anders zie ik toch wel een beetje grauw. Het is wel een prima middel om een glimmende huid even een touch up te geven voor je op de foto gaat, maar ik denk niet dat ik deze poeder dagelijks ga gebruiken.

voor de poeder met alleen mijn NARS all day luminous foundation (die al vrij mat is)

na - met een heel klein beetje poeder, op mijn huid geduwt met het sponsje

Yves Saint Laurent Couture Palette Metal Clash EUR 62,00

De Couture Palettes van Yves Saint Laurent zijn over het algemeen heel fijn in gebruik, de oogschaduws zijn gepigmenteerd, zacht om aan te brengen en houden de hele dag mooi! Ook dit palette, met zijn prachtige verpakking, is zeker heel fijn in gebruik. Al moet ik een uitzondering maken voor de gouden "base" kleur, die vind ik best wat fall out geven en dat zorgt voor fijne gouden glittertjes op mijn wangen. Nu misstaan ze niet echt, maar ik zou het liever niet zien.

De donkere oogschaduws (aubergine, bruin en bordeaux) zijn prima gepigmenteerd en hechten wel heel goed op de huid, wel liggen de twee donkerste kleuren best dicht bij elkaar. De rode kleur is mooi, maar breng die wel een beetje met beleid aan en combineer met de donkere tinten, rood is toch altijd een gewaagde tint!

De highlighter is behoorlijk heftig, het is een koele parelmoertint met wat lila erin en die vind ik eigenlijk iets te koel om goed bij de andere kleuren te passen. Maar als je hem met een lichte hand aanbrengt, kan het zeker nog wel, persoonlijk zou ik even een andere kleur pakken, dat is mooier. Ben je benieuwd hoe ik dit palette aanbreng, bekijk dan de foto tutorial even hieronder.

swatches Couture Palette Metal Clash

stap 1 breng de gouden "base" kleur aan over het ooglid en in de arcadeboog

stap 2 breng de middelste auberginekleur aan op het buitenste deel van het ooglid, ook een beetje in de arcadeboog

stap 3 breng de rode kleur aan in de arcadeboog, iets voorbij de pupil, doe dit met een stevige kwast

stap 4 breng wat aubergine oogschaduw aan op een blending kwast en zet die aan het begin van de arcadeboog en blend naar binnen toe.

stap 5 breng de highlighter aan op het wenkbrauwbot, doe dit met een luchtige kwast

stap 6 zet een lijntje langs het oog met de Couture Kajal Noir Ardent en breng mascara aan

Klaar!

Yves Saint Laurent Gloss Volupté 53 Rose Strass & 51 Rose Lurex EUR 32,50

 

Deze fijne lipglosses, die niet (!!) plakken zorgen in deze transparante tinten vooral voor veel, fijne glitters op mijn lippen. De lipvormige applicator brengt de lipglosses makkelijk aan, ze hopen niet op bij de randjes en dat is fijn. De fijne glitters voel je trouwens niet, ze lipglosses voelen licht en romig een, ze hydrateren mijn lippen ook prima.

swatches 51 Rose Lurex & 53 Rose Strass

51 Rose Lurex

53 Rose Strass

Yves Saint Laurent Couture Kajal 3-in-1 Khôl, eyeliner & eyeshadow EUR 30,50

 

Ik ben gek op dit soort "ouderwetse" kohlpennen, ze geven een intense maar toch zachte look! Dit soort pennen komen nog het dichtsbij de oorspronkelijke kohlpoeders die vrouwen (en mannen) al eeuwen lang gebruiken in het Midden Oosten en Azië. Het is een vrij droge, vaste en stevige textuur die heel zacht aanvoelt op de huid, de kleuren zijn intens maar wel natuurlijk en hebben een matte finish. Ze zijn behoorlijk veelzijdig, want je kunt ze zowel in als om het oog gebruiken als kohlpotlood, maar een mooie strakke lijn zetten als eyeliner is ook geen probleem. Het liefst gebruik ik ze boven mijn oog, waarbij is ze wat uitvaag, voor een zachtere look die de hele dag blijft zitten.

Ik geloof dat de officieel niet waterproof zijn, maar zolang je er niet aan zit kunnen een paar druppels water zeker geen kwaad, de textuur hecht nl. heel goed aan de huid. Er zijn vier kleuren te vinden in het assortiment, mooie tinten die iedereen goed zullen staan, al moet je voor de blauwe misschien iets meer lef hebben! Toch staat dat geweldig bij donkere ogen! Oh ja, je hoeft ze niet te slijpen, door ze te gebruiken blijven ze puntig.

v.l.n.r. 1 Noir ardent, 2 Bleu cobalt, 3 Bleu petrole & 4 Vert anglais

swatches v.l.n.r. 1 Noir ardent, 2 Bleu cobalt, 3 Bleu petrole & 4 Vert anglais

zien jullie wat ik bedoel met een "te" matte finish? Het poeder maakt mijn huid toch wat grauw en dat is jammer. Ik heb het echt alleen maar aangebracht op mijn neus, voorhoofd en direct naast mijn neus op mijn wangen, vooral op mijn wangen vind ik het effect te mat. Volgende keer alleen aanbrengen waar het echt nodig is en wel meenemen in de tas voor "noodgevallen"! Ik draag op de foto hierboven trouwens Rose Strass Gloss Volupté

Gelukkig kan ik nog wel lachen hoor! Ik vind het palette namelijk wel heel mooi en ben ook erg blij met de Couture Kajals, daar hou ik van. Ik gebruikte weleens een variant van Clarins, maar die was bijna op! Ik ga de zwarte absoluut vaak gebruiken, maar aangezien donkergroen ook een echte trendkleur is, zal ik Vert Anglais zeker ook gaan gebruiken.

 

De Yves Saint Laurent Full Metal collectie is inmiddels als te koop bij De Bijenkorf, ook in de online shop, maar ook bij de andere verkooppunten zoals Douglas en ICI Paris zul je de collectie kunnen vinden. Wat vind jij van de producten? Zit er nog iets voor je bij?

Deel dit artikel
Back to top