Inspiratie & Tutorials

10 x beautyshoppen in New York

In een mega stad als New York kun je uiteraard geweldig winkelen, dat is op zich geen nieuws. Tijdens mijn trip naar New York heb ik waarschijnlijk niet enorm veel tijd om te shoppen, maar ik wil toch wel langs een paar adresjes. Ik heb daarom een lijst gemaakt met de beautywinkels die ik wil gaan bezoeken en ik heb ze opgeslagen in Google maps, dat is natuurlijk ook handig omdat je de offline ook kunt zien. Ga jij ook naar New York? Dan is dit artikel vast handig : 10 keer beautyshoppen in New York....

NARS Boutique, 413 Bleecker Street

Bleecker Street is één van de leukste straten in West Village met heel veel kleinere winkels. De NARS boutique staat absoluut op mijn to do lijstje, omdat we in Nederland nog steeds geen NARS verkopen en omdat ik nooit in een boutique ben geweest. Ik ben ook erg nieuwsgierig naar het nieuwe NARS pro systeem dat ze sinds kort hebben, je kunt dus nu ook bij NARS een eigen palette samenstellen!

Birchbox Flagship store, 433 W Broadway

Birchbox is een soort Beautybox, je bestelt de box en krijgt een heleboel leuke en mooie samples van merken thuisgestuurd, handig als je er kennis mee wilt maken. In hun Flagship store kun je ook een eigen Birchbox samenstellen en kun je de merken waarmee ze werken ook kopen. Leuk, want volgens mij ontdek je er veel nieuwe merken en producten, als ik tijd heb ga ik zeker kijken!

Bloomingdale's SoHo, 504 Broadway

Bloomingdale's is één van de grootste warenhuizen van New York en bevindt zich in de Upper East Side, deze Soho locatie is een stuk kleiner maar wel leuker als je vooral van beauty houdt. Ik ben er twee jaar geleden geweest en het is absoluut een aanrader met een mooie mix van bekende merken zoals Bobbi Brown, MAC, NARS en meer niche merken zoals Diptyue. Dit deel van Soho is ook echt de moeite waard om te bezoeken, heel sfeervol en ik ben dan ook blij dat ik er letterlijk om de hoek logeer!

Bergdorf Goodmann, 754 5th Avenue

Bergdorf Goodmann is absoluut mijn droomwarenhuis, het is er chique, luxe maar ook sfeervol door de kleine kamertjes waar je doorheen loopt. De schoenenafdeling is hemels, maar de beautyafdeling in de kelder is ook een droom. Je vindt er de meest luxe merken, zeker qua huidverzorging vind je er geweldige merken die we helemaal niet kennen in Nederland. Ze hebben ook regelmatig exclusives, producten die speciaal voro Bergdorff Goodmann gemaakt worden, vaak in hun lila huiskleur. En je hebt er uitzicht over Central Park, hun restaurant is heel fijn voor een korte stop!

Saks Fifth Avenue, 611 5th Avenue

Dit mega warenhuis aan Fifth Avenue heeft echt alles, maar is ook wel erg druk en een tikje chaotisch. Op de beautyafdeling wordt er om de haverklap iets aan je gegeven of op je gespoten als je er niet op bedacht bent, poeier de verkopers dus vriendelijk weg en zeg gewoon dat je even wilt kijken. Bij Saks vind je inderdaad alles en volgens mij kun je er ook korting krijgen als je van buiten de USA komt (je krijgt de tax op je aankopen dan direct terug bij hun klantenservice). Hier moet je echt even geweest zijn! Ik ga er naartoe om Moroccanoil body producten te kopen, die hebben ze bij de meeste grote warenhuizen wel!

Sephora, 1500 Broadway

What can I say? Sephora is uiteraard een must see, vooral de grote Sephora vlakbij Times Square is de moeite waard, maar wel erg druk. Verspreid door Manhattan zijn er nog een stuk of 10 andere filialen, die soms een iets ander assortiment hebben dan de grote winkel. Voordeel is dan wel dat het een stuk rustiger winkelen is, ook wel heel fijn!

Marc Jacobs Beauty, 385 Bleecker Street

Alweer Bleecker Street? Jawel, vlakbij de NARS boutique is er ook een boutique van Marc Jacobs beauty, waar ze de make-up van dit leuke merk verkopen. Ik ben gek op de lipsticks van dit merk en wil nu eindelijk ook weleens mijn foundationkleur ontdekken, dan kan ik die altijd later nog eens online bestellen.

Space NK apothecary, 98 Greene Street

Space NK is een Britse niche parfumerie en te vergelijken met de winkels van Skins in Nederland. Ze verkopen er merken als NARS, Laura Mercier, Eve Lom, Kevyn Aucoin en Hourglass, een geweldig assortiment dat ik zeker even wil bekijken. En ik wil nog steeds een Sensual Skin Enhancer van Kevyn Aucoin kopen, daar moet ik toch de perfecte kleur kunnen vinden?

Duane Reade, 1350 Broadway

Deze mega drogisterij zit tegenover Macy's en is gewoon 24 uur per dag open, zoals veel van de Duane Reade winkels. Je kunt er een enorm groot "drugstore" assortiment vinden van alle bekende merken maar in deze winkel kun je ook terecht voor de wat luxere merken. En natuuurlijk kun je er ook medicijnen kopen, zoals de fijne oogdruppels! Je moet zeker even naar een Duane Reade, ook al is het maar om te zien wat wij allemaal missen in Nederland, de keuze daar is zoveel groter!

MAC Makeup Studio, 824 Lexington Avenue

Natuurlijk staat er ook een bezoek aan een MAC store op de planning, waarschijnlijk gaan we naar de MAC pro store waar ik ook nog een kijkje krijg van de nieuwe producten. En door heel Manhattan heen vind je ook nog heel wat MAC winkels, aangevuld met MAC counters bij alle grote warenhuizen, je kunt niet om MAC heen in New York! Maar ze hebben ook iets nieuws, een Makeup Studio! Geen winkel, maar een salon waar je terecht kunt om je make-up te laten doen voor een feestje of andere gelegenheid, op afspraak en tegen betaling. ik ben benieuwd!

 

10 adressen, maar natuurlijk is er nog veel meer, denk aan een Lush Spa (OMG!!!), Inglot winkel, de beautyafdeling van Barneys, Diptyque winkel, C.O. Bigelow, Bite Beauty Lab, OCC winkel en dan heb ik nog niet eens 10 % van de geweldige beauty adressen in New York opgenoemd! Ik kom duidelijk tijd tekort, maar ik ga mijn best doen zoveel mogelijk van deze adressen te bezoeken!

 

Heb jij weleens een bezoekje gebracht aan één van de genoemde winkels? Heb je zelf nog fijne, bijzondere en unieke winkels op beautygebied ontdekt in New York? Laat het mij dan zeker weten, wie weet heb ik nog wel tijd om langs te gaan!

Deel dit artikel
Back to top