Advertorial

Hoe maak je je ogen op als je een bril draagt?

Oogmake-up aanbrengen als je een bril draagt is niet zo simpel als het lijkt, zeker niet als je een behoorlijke correctie hebt. Gelukkig zijn er handige hulpmiddelen zoals een vergrotende spiegel, zelfs met een lichtje erin! Maar er zijn ook andere zaken waar je rekening mee moet houden, oogmake-up ziet er achter een paar brillenglazen meestal anders uit dan als je geen bril draagt. Lees dus zeker even mijn tips door, op die manier staat dat nieuwe montuur je nog veel mooier!

1. brows on fleek!

Wenkbrauwen en brillen...ze horen bij elkaar, je kiest tenslotte meestal ook een montuur dat goed bij de vorm van je wenkbrauwen hoort. Zorg dus voor een mooie wenkbrauwvorm en epileer "losse" haartjes. Vergeet ze dus absoluut niet als je je make-up doet, borstel ze even goed daar als je klaar bent met je gezichtsmake-up, teken ze eventueel iets bij en zorg dat je de haartjes met een (transparante) gel op zijn plaats houdt. Heb je een donker montuur, maak je wenkbrauwen niet al te donker omdat je anders misschien een iets te strenge uitstraling krijgt, kies voor een lichte kleur wenkbrauwpoeder of -potlood.

 

2. skip the under eyeliner!

Een montuur omlijst je ogen, maar kan de vorm optisch ook wat veranderen. Het montuur kan je ogen wat "naar beneden trekken" omdat het rust op de onderkant van je oogkas. Hierdoor kun je er droeviger uitzien, terwijl je dat helemaal niet bent. Zorg er dus vooral voor dat je geen harde lijnen oogpotlood of eyeliner aanbrengt onder je oog, dat accentueert juist extra. Ben je daar nu enorm aan gehecht, pas de kleur dan wat aan (geen zwart maar bruin, donkerblauw of donkerpaars) en verzacht het lijntje wat met je vinger, een kwastje of wattenstaafje. Je kunt wel mascara gebruiken op je onderwimpers, maar doe dat liefst zo subtiel mogelijk om die droevige uitstraling te voorkomen.

 

3. curl them lashes! 

Ben je, net als ik inmiddels, de gelukkige bezitter van lange wimpers? Dan weet je dat het best eens lastig kan zijn als je een bril draagt, mijn wimpers komen soms tegen het glas aan. Gelukkig is dat makkelijk op te lossen door een wimperkruller te gebruiken. Die gebruik je voordat je mascara aanbrengt, zet de wimperkruller tegen de wimperrand aan en dus zachts aan. Hou de kruller een paar seconden vast, maar duw niet te hard, dat is niet nodig. Daarna breng je een mascara aan die nog voor wat extra krul zorgt en je wimpers blijven netjes in de krul vandaag! Ook als je geen lange wimpers hebt is dit absoluut een aanrader, je opent als het ware je ogen erdoor.

 

4. conceal & correct!

Doordat het licht op je huid wordt gebroken door je brillenglazen kan het soms zijn dat de donkere kringen extra geaccentueerd worden. Bij brildragers is het dus absoluut nodig om het donkere gebied onder de ogen op te lichten met een corrector en concealer. Kies een perzikkleurige corrector en bedek daarmee alle schaduwen rond de ogen, vergeet de binnenste ooghoekjes niet. Je brengt een huidskleurige concealer er overheen aan en blend alles netjes met je vingers om te zorgen dat het effect natuurlijk is.

Dit grotere model is weer helemaal terug (dit is de Silhouette Urban Lite full rim shape 1558 color 6055), door de rustige kleur kun je wat meer variëren met lipstick en blush. Omdat het model wat ronder is aan de onderkant moet je inderdaad geen liner onder je oog aanbrengen en werkt een lichtere oogschaduw heel mooi.

 

5. brighten your eyes!

Achter de brillenglazen kunnen je ogen weleens wat wegvallen, zonde! Het is dan ook belangrijk en aan te raden om je ogen lichter en frisser te laten lijken met oogmake-up. Kies voor oplichtende oogschaduws met een fijne glans op het ooglid, breng een medium (matte) kleur aan in de arcadeboog en zet eventueel nog wat donkere oogschaduw aan op de buitenste ooghoek. Vind je oogschaduw lastig aan te brengen, hou het dan bij een lichte oogschaduwbasis, eyeliner en een paar laagjes mascara. Je kunt eventueel een huidskleurig oogpotloodje aanbrengen om het oog nog wat frisser te laten lijken, dat werkt heel goed.

 

6. match your colours?

Je ziet behoorlijk wat (fel) gekleurde monturen en dat kan absoluut leuk zijn, maar pas wel een beetje op met je make-up als je een fel gekleurde bril draagt. Kies dus liever niet voor blauwe oogschaduw als je een blauw montuur draagt, maar kies voor lichtere variant van de kleur of gebruik de kleur van je montuur als accentkleur. Je wilt voorkomen dat je oogmake-up één geheel wordt met je montuur, dat zorgt er nl. voor dat je ogen een beetje wegvallen en je zou ze eigenlijk juist moeten accentueren. Probeer ook wat rekening te houden met de kleur van je montuur bij de rest van je make-up en pas op voor teveel verschillende kleuren in je gezicht, dat leidt behoorlijk af.

 

7. bold lips

Nee, dit heeft natuurlijk niet zoveel met oogmake-up te maken, maar het is toch wel een belangrijke tip. Een krachtig montuur combineert heel erg goed met een opvallende lipkleur. Kies voor een klassieke rood of misschien wel voor een diepe bessenkleur als je durft. Kleur je lippen eerst in met een lipliner en zorg voor strakke lipcontouren voor een evenwichtige look.

Een zwart, strakker model bril (dit is de Silhouette SPX Illusion full rim shape 1560 color 6050) vraagt wat mij betreft om een felle, opvallende lip! Ik draag MAC Ruby Woo lipstick. Bij de strakke lijnen van dit model vind ik een cat eye liner het allermooiste staan, ik zou niet zo snel gaan voor een donkere smoky eye bij dit montuur.

Hou je juist van echt opvallende oogmake-up? Kies je regelmatig voor wat kleur op je wangen of lippen? Dan is een transparant model bril misschien wel iets voor je, Silhouette staat bekend om de "rimless" modellen zoals deze Titan Minimal Art Icon code 7581 in de kleur bordeaux die ik vorig jaar op het hoofdkantoor van Silhouette liet aanmeten (zie ook dit artikel). 

Zelf draag ik dus ook een bril, niet altijd trouwens, maar wel regelmatig als ik achter mijn computer aan het werk ben of als mijn ogen vermoeid zijn. Er ligt ook altijd een bril in de auto, zeker als het donker is heb ik echt een bril nodig. Wat ik heel belangrijk vind aan een bril is dat deze prettig en licht draagt, dat is wel het allerbelangrijkste (nou ja, op de corrigerende glazen na). In het assortiment van Silhouette vind je veel modellen die aan die eisen voldoen, neem eens een kijkje op hun website www.silhouette.com of ga naar een opticien waar ze Silhouette verkopen. Check ook even #silhouetteEyewear op social media voor mooie foto's en meer informatie.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Silhouette

 

Draag jij een bril? Heb je nog tips voor je mede-brildraagsters? Laat het dan zeker even weten in de comments!

Deel dit artikel
Back to top