Reviews

Banana concealer & poeder - is het voor iedereen geschikt?

Voor sommige mensen stopt de zoektocht naar de perfecte foundationkleur als ze een kleur met gele ondertoon hebben ontdekt. Wist je dat een foundation met een gele ondertoon vrijwel iedereen goed staat? Als je dat weet is het niet zo gek dat visagisten en make-up liefhebbers over de hele wereld enthousiast zijn over de "banana" concealer en poeder. Bananenpoeder? Nee, niet letterlijk gemaakt van bananen, maar wel in dezelfde warme, gele tint als een mooie rijpe banaan. Is het de hype echt waard en kan iedereen het gebruiken?

Make-Up Studio Translucent Powder Extra Fine Banana EUR 18,90 (10 gram)

We kennen allemaal wel concealers en gezichtspoeders met een "gewone" huidskleur? Wat maakt deze gele varianten nu zo bijzonder? Waarom gebruiken professionele make-up artiesten deze producten als ze hun cliënten opmaken?

Producten met een gele ondertoon zoals deze twee producten zijn bij uitstek geschikt op de huid mee op te frissen. Donkere kringen of een grijze, vale, grauwe huid zal er frisser en levendiger uit gaan zien als je producten gebruikt met een gele ondertoon. Zie het maar als een zonnetje voor je huid, zonlicht laat je huid ook van binnenuit stralen (althans zo lijkt het), je ziet er vrijwel direct beter uit. Dat geldt voor vrijwel alle huidstinten, zowel een warmere huidstint als een koelere, al zullen de zeer lichte, vrijwel witte huidtinten er niet altijd van opknappen. Je hebt dus ook direct het antwoord op de vraag die ik stelde aan het begin van het artikel, is gele concealer of poeder voor iedereen geschikt? Nee, niet voor iedereen, maar wel voor veel mensen!

Make-Up Studio Concealer Banana EUR 11,90 ( 4 ml) - heel cremig en gepigmenteerd, makkelijk op te brengen en te blenden, misschien minder geschikt voor donkere huidstinten

de poeder zit in een lekkere grote pot, de "sifter" zorgt ervoor dat je het poeder redelijk kunt doseren als je het op je kwast wilt opnemen. 

de ingrediëntenlijst van het Translucent Powder Extra Fine met talk en mica (zeer fijne glinstertjes), het poeder matteert de huid en zorgt voor een natuurlijke finish met een zeer fijne glans.

 

Ik laat je stap voor stap zien wat het effect is van de Banana concealer en Translucent Powder Extra Fine van Make-Up Studio, op de foto's hieronder draag ik wel foundation en oogmake-up.

voor - zoals je ziet zie je mijn donkere kringen goed, die gaan we eens even aanpakken!

met een concealerkwast breng ik de Banana concealer aan onder mijn oog, ik gebruik maar een klein beetje maar je ziet dat het een behoorlijk gepigmenteerde concealer is. De lichtgele kleur is heel goed te zien, zelfs aangebracht over mijn getinte, warme huid. 

Als je donkere kringen goed wilt camoufleren, breng de concealer dan verder naar beneden, richting jukbeen aan en vergeet ook de donkere ooghoekjes niet. Let er echt op dat je niet teveel concealer gebruikt, anders wordt het lastig om te blenden en krijg je een onnatuurlijk resultaat.

om de Banana concealer te blenden gebruik ik een "beautyblender" van Dior, de Fluid Foundation Sponge om precies te zijn. Die maak ik een beetje vochtig en knijp hem goed uit, daarmee rol ik de concealer over de huid om deze te blenden. Ik heb ook nog wat Banana concealer aangebracht  boven mijn wenkbrauwen en er tussen in om de pigmentvlekken wat lichter te maken.

Je ziet goed dat het gebied onder mijn ogen goed opgelicht is, maar ik vind het effect voor mij net iets te licht van kleur, het wordt wat onnatuurlijk. Dat kun je prima oplossen door eventueel nog wat "gekleurde" concealer er overheen te deppen, maar dat heb ik nu even niet gedaan om het effect van het poeder ook te laten zien.

Ik wilde de poeder ook nog even uittesten, vooral het effect wat het zou hebben over de concealer heen. Het Translucent Powder Banana van Make-Up Studio kun je uiteraard over je hele gezicht aanbrengen, het is een heel fijn poeder dat de huid matteert en dus optisch wat opfrist. Je hoeft maar een klein beetje te gebruiken voor een prima effect. Onder mijn ogen heb ik wel wat meer poeder gebruikt, omdat ik de Make-up Baking methode eens wilde testen. 

Hiervoor breng ik veel poeder aan onder mijn ogen, waar de concealer is aangebracht en laat ik de poeder een paar minuten "bakken" (intrekken en door de warmte van de huid bakken). Dat zou er voor moeten zorgen dat de poeder heel goed hecht aan de concealer, waardoor het effect dekkender en langer houdbaar zou zijn. Na een paar minuten heb ik er al genoeg van, het voelt erg droog aan en daarom heb ik het maar snel weggeveegd met een grote poederkwast.

het effect is mooi licht, maar al dat poeder accentueert zeker de fijne lijntjes om mijn ogen, iets waar ik met mijn cremige concealer eigenlijk nooit geen last van heb. De houdbaarheid is wel erg goed, 's avonds zit alles nog precies zo als in de ochtend, maar ik vind het gevoel van al die poeder niet fijn. Voor mij geen make-up baking meer, ook niet als highlight methode, daar is mijn huid te droog voor, ik gebruik liever een cremige highlighter voor een mooier effect.

Ik heb de banana concealer en poeder een paar dagen uitgetest en ondanks dat ik het effect op foto's best aardig vind, zou ik het zeker niet dagelijks gaan gebruiken op deze manier. De concealer is erg dekkend en licht, zelfs bij een kleine hoeveelheid en is dus niet ideaal voor mijn huidstint. Om het effect echt mooi te krijgen moet ik dan teveel extra stappen doen (nog een concealer er overheen en wat extra poeder om het effect natuurlijk te maken), kortom...iets teveel gedoe voor een normale dagelijkse make-up.

Maar...als je een keer echt wilt uitpakken met je make-up en een complete look incl. highlighten en contouren wilt maken en je houdt wel van een behoorlijke dekking (zeg maar volledige dekking) dan is de Banana combinatie wel top! De Banana Powder is op wat meer manieren te gebruiken, ook om de huid "gewoon" te matteren of heel subtiel te highlighten (op grauwe delen van je gezicht), het effect is echter niet heel spannend maar wel mooi.

 

Fijn dat het Nederlandse Make-Up Studio ook een bananenkleurig poeder en concealer in het assortiment heeft, ook nog eens tegen een redelijke prijs. Maar je kunt bij MAC, Bobbi Brown en Laura Mercier ook eens vragen naar oplichtende poeder zoals deze Banana poeder. Een gele concealer kun je dan weer niet overal vinden, mocht je er naar op zoek zijn, ga dan eens kijken in de winkels waar ze Make-Up Studio verkopen. Online bestellen kan ook hier en daar vind je ook de adressen.

Deel dit artikel
Back to top