Blogs & Editorial

Photo diary van 12 september 2015 - op weg naar New York

Hi from New York, ik ben gearriveerd in the city that never sleeps, maar nu om 5 uur in de ochtend toch verdacht stil is! Gelukkig maar, want gisteren spande het er wel even om of ik mijn vliegtuig zou halen...stomme NS ook altijd! Toch heb ik het nog gered om mijn koffer 1 uur van de voren af te geven en stond ik 5 minuten voor boardingtijd bij de gate...geen ontspannen reis dus!

De dag begon zo als gepland, ik stapte om 9;45 uit de auto en werd uitgezwaaid door Sem! Prima, tot ik erachter kwam dat ik mijn handbagage was vergeten......hoe dom kun je zijn? Gelukkig was ik heel vroeg (ik had gepland 3 uur van te voren op Schiphol te zijn) dus konden we nog terug naar huis...al was ik toen wel weer een uur verder....

Zo gezegd, zo gedaan, een uur later zat ik weer in de Intercity Direct om richting Schiphol te gaan. Ik zou dan twee uur van te voren op Schiphol zijn, meer dan op tijd....Helaas dacht de NS daar anders over, eerst wilde de locomotief niet starten (??) en toen hij na een kwartier toch wegreed stuitte we na 10 minuten op een testtrein die gestrand was op het spoor. Lang verhaal kort, iets met kortsluiting, stilstaan in de middle of nowhere en een evacuatieplan wat in werking zou treden....dag reis naar New York!

Gelukkig kwam de stroom spontaan weer terug en konden we na 45 minuten stilstaan de reis vervolgen....weer een uur minder.

Ik was 10 minuten voordat de bagage-afgifte sloot op Schiphol, net op tijd, maar er stonden zulke lange rijen dat ik dat niet zo halen. Gelukkig was er een lieve grondstewardess die mij even bij de business class balie liet. Ik was binnen 1 minuut weer onderweg naar de gate! 

Ik had gehoopt even relaxed te kunnen winkelen achter de douane, maar door alle consternatie is dat er helemaal niet van gekomen, zo jammer! Maar ik zag wel dat ze in lounge 2 (die verbouwd wordt) een mooie nieuwe parfumerie hadden met een heerlijk, nieuw assortiment!

Zoals deze Starskin sheet maskertjes, die gemaakt zijn van Bio cellulose en maar liefst 30 ml serum bevatten...per masker he? Ideaal voor op reis, ik heb er snel een paar meegenomen! Je koopt ze binnenkort ook bij Douglas!

We moesten om kwart voor 1 boarden, maar dat liep iets uit, ik had gelukkig nog even tijd om iets te eten bij de sushi & noodlebar aan de overkant van gate E9, zeker een aanrader!

Het "gedoe" was nog niet helemaal afgelopen, want bij KLM hadden ze het vliegtuig moeten omwisselen voor een ander model waardoor heel veel passagiers een andere plaats kregen. Ik niet, ik zat heerlijk vooraan de Economy Comfort met uitzicht op de Business Class. Daardoor duurde het even voordat we vertrokken, maar wat was ik blij dat ik in het vliegtuig zat!

Nu nog niemand naast me, daarna wel! 

De reis was verder prima, geen bijzonderheden, we vlogen keurig op schema, hadden geen turbulentie en ik heb heel relaxed twee films gekeken (Woman in Gold en Selma).

Eten aan boord is nooit echt geweldig, maar dat weet je van te voren eigenlijk, normaal neem ik altijd iets mee voor onderweg maar door alle haast lukte dat vanochten niet. Ik had niet eens een koffie gehaald bij Starbucks! Haha....

Na de vlucht vrij rap door de douane, mijn douanier was niet bijster geinteresseerd en vroeg helemaal niets (in tegenstelling tot sommige anderen), daar was ik heel snel doorheen. De koffers kwamen ook supersnel, dus een minuut of 20 na het uitstappen stonden we al bij de auto die ons naar Soho zou brengen.

Het weer in New York was vandaag bewolkt en het regende licht, maar de vooruitzichten zijn wel heel goed! Hier rijden we over de Wlliamsburg Bridge met uitzicht op o.a. het Empire state building.

Dit vind ik zo te gek, we zitten op de grens tussen Soho en Little Italy met ons hotel en in Mulberry street vond een Food Festival plaats. Heel sfeervol en vooral heel lekker allemaal, volgens mij kun je hier best een pizza of pasta eten....hopelijk lukt dat dit weekend nog!

Gearriveerd bij het Nomo Soho Hotel, dat er echt heel sfeervol uitziet, vooral de lobby, het restaurant in de serre en de terrassen zijn te gek!

Maar de kamers zijn ook prima, niet heel groot maar groot genoeg en met een prima uitzicht, een lekkere douche en een heel fijn bed!

Heel fijn bed inderdaad! Oh ja en er is goede wifi!

Om half zeven hadden we afgesproken in de lobby om iets te gaan eten en een rondje te gaan wandelen, heel gezellig dit!

Op Broadway, om de hoek van het hotel is de Soho MAC store, waar het behoorlijk druk was voor een zaterdagavond, heel gezellig en wat een mooie winkel!

Haute Dogs is de collectie die hier in de schijnwerpers staan en daar horen de blikvangers bij : de honden! Zo leuk!

Ons oog viel in de auto al op dit tentje, The Butcher's Daughter en ik had er ook al iets over gelezen, daar zjn we gaan eten. Allemaal raw, vegan en ultragezond eten en ook nog eens heel lekker, aardig personeel en snel op tafel. We zaten op de stoep, onder de luifel en dat was zo leuk met alle levendigheid om ons heen. 

Na het heerlijke eten zijn we nog even naar Duane Reade geweest (de drogist die 24 uur open is) voor wat water voor onderweg en liepen we richting hotel. Om 22:00 gingen bij mij de lichtjes uit...toch vier uur in de nacht in Nederlandse tijd en na een enerverende dag was ik behoorlijk moe.

 

Vandaag ga ik naar mijn eerste backstage bezoek, ik ga Charlotte Tilbury aan het werk zien bij de Rachel Zoe collection, daar kijk ik erg naar uit. Ik snapchat zoveel mogelijk, dus als je het live wilt zien, volg me daar dan. Morgenmiddag weer een update vanuit New York!

Deel dit artikel
Back to top