Blogs & Editorial

Photo diary van 15 september 2015 - backstage bij Badgley Mischka & MAC Makeup Studio

Heerlijk om weer thuis te zijn, maar wat heb ik het de afgelopen week toch leuk gehad in New York! Natuurlijk hebben jullie al heel wat foto's gezien, maar er komen er nog wel wat aan. Dinsdag was mijn derde dag in New York en op het programma stond een vroeg bezoek aan de Badgley Mischka show en een make-over bij de nieuwe MAC Makeup Studio op Lexington Avenue. Nadat ik gewerkt had ben ik naar het 9/11 memorial & museum geweest, het werd een indrukwekkende dag. Kijk je mee naar mijn photodiary van 15 september 2015?

Goedemorgen! Het was vroeg vanochtend, we moesten rond 7:30 uur bij de backstage area zijn, die in Midtown is. Dat duurt ongeveer een kwartiertje met de taxi, we reden dus om 7:15 weg en ik was klaar voor de dag. Mijn sneakers zitten in de tas!

Ik heb dus iedere dag zo'n foto gemaakt terwijl ik op de lift wachtte, mijn kamer was op de 15e verdieping!

Onderweg in de taxi, het is eigenlijk best rustig op straat. Sowieso valt de drukte in Manhattan en SoHo best mee voor zo'n grote stad, je merkt dat de meeste bezoekers met openbaar vervoer de stad doorkruisen, gelukkig maar!

We stapten, gelukkig, uit bij een Starbucks, we konden nog een koffietje halen, ik koos nu voor een Flat White.

Ze hebben ook wat nieuws bij Starbucks, je kunt kokosmelk door je koffie doen....ik heb het niet geprobeerd, maar volgens mij is het wel lekker.

De Badgley Mischka show vond plaats in het Moyhinan Station, dat ligt naast Madison Square Garden, als wij er aan komen is het al best druk maar gelukkig is er wel ontbijt! En wat voor ontbijt!

De backstage area is opgedeeld in een gedeelte voor haar en één voor make-up, de nagelstylistes lopen wel heen en weer...

Tom Pecheux is de key-artist voor deze show, deze man is echt heel groot in de wereld van make-up en o.a. de man die de make-up collecties van Estée Lauder bedenkt. Hij was erg aardig en legde vol enthousiasme uit hoe de look tot stand komt, leuk om eens met zo'n grootheid te spreken.

De lipstick van MAC wordt met zeer veel precisie aangebracht, dat duurt zomaar een minuutje of vijf. Prachtig model trouwens met haar lange rode haren.

"Youthful, natural but colourful!" De huid wordt mooi gemaakt met de lichte Studio Waterweight foundation, alleen waar nodig, gecombineerd met de Pro Conceal. Daarna is er een nieuwe Light Highlighter Climax gebruikt op de jukbeenderen en Light Sculpting In Crevasse eronder om te sculpten. De ogen werden ook iets geshaped en kregen een mooie glans met de nieuwe Foiled Eye Shadow, daarboven depte de make-up artist nog wat Strobe Cream in Peach. En de lippen.... 

....die kregen een mix van Rich & Restless en To Matte with love, dit zijn de nieuwe Retro Matte lips die echt vrijwel overal gebruikt werden, die worden zeker onmisbaar deze herfst en winter!

Ines Borgonjon, onze senior MAC make-up artist uit de Benelux, werkte ook aan de show, zo gezellig om haar daar te zien. We hadden al met elkaar gedineerd op zondag, dus waren al bijgekletst, nu kon ik haar ook aan het werk zien.

In opperste concentratie de lieve Ines!

En natuurlijk vertelde ze mij alles over de nieuwe producten, daar ben ik gek op. De Foiled eye shadows geven een mooie glans, kleur en glitter en de Light Highlighter komen waarschijnlijk uit in een duo. Wanneer de Strobe Creams uitkomen in de nieuwe kleuren is nog niet duidelijk, maar ze komen vast, iedereen is er zo gek op! 

En daar zijn de Velvetease lip pencils weer, die worden ook een succes!

Even snelle swatches maken, lekker creamy, goed gepigmenteerd en toch zacht en verzorgend, love it!

Er worden heel wat foto's gemaakt!

Deze nieuwe foundation kwast is superhandig volgens Ines, de 197SH is volgens mij nog niet uit maar komt er wel binnen redelijk korte tijd uit, ik moet het nog even checken!

Het wordt al lekker druk backstage!

Leuke extra, de nagels worden gedaan door Deborah Lippmann. Ze was er helaas zelf niet, maar haar man Jude wel, ik had hem (en haar) weleens ontmoet in Parijs, leuk om hem hier weer te zien.

Alles ligt klaar om de nagels van de modellen te doen, ze kregen zowel een pedicure als een manicure in zachte tinten met een topcoat van gouden flakes. 

Dat gaat gewoon door terwijl het model ook in de haar en make-up zit, soms werken er wel vier of vijf mensen tegelijk aan een model. De veelgevraagde modellen lopen heel veel shows tijdens New York Fashion Week en komen dan ook pas last minute binnen....dan is er best een beetje stress!

Ik zal zo even zoeken welke kleuren precies zijn gebruikt!

Let niet op mijn slaperige, vrijwel make-up loze gezicht, het was vroeg en ik ging daarna door naar de MAC Makeup Studio voor een make-up. Gezellig om Ines weer te zien! Volg haar ook op Instagram : @inesborgonjon <3

Het haar bij de Badgley Mischka show werd verzorgd door Oribe, een merk dat heel fijn schijnt te zijn en waarvan ik een dry texturizing spray heb gekocht, ben benieuwd!

In Nederland wordt Oribe in elk geval verkocht in de Meraki salon onder Skins in het Conservatorium Hotel!

We mochten ook een kijkje nemen bij de repetitie van de show, de modellen lopen nog in hun eigen kleding, het gaat puur even om de belichting, de timing en de manier van lopen. Daarna wordt nog wel een paar keer geoefend, ook met de kleding al aan.

Als bonus kregen we ook nog alle mooie creaties van Badgley Mischka te zien, dat is best uniek want vaak mag je daar niet bij. Nu dus wel en dan zie je van heel dichtbij wat een meesterwerkjes het zijn. De looks hangen bij elkaar op een rek, samen met accesoires en foto's. Ieder model heeft een kleedster en zij heeft ook weer allerlei hulpmiddelen bij zoals elastiekjes, anti-statische spray, don't slip tape etc...

Prachtig deze tule jurk met gouden vlinders!

Happy camper!!! Ik trok mijn sneakers maar aan om te rennen richting metro!

We werden om 10:00 uur verwacht bij de Makeup Studio, rond negen uur gingen we dus weer richting metro! In de zon kijkend zagen we dat we vlakbij het Empire State Building waren en wat was het toch weer heerlijk weer!

Oh ja, volgende week is de paus in New York en dat wordt een behoorlijk grote operatie waar iedereen nu al nerveus voor was, er werd heel veel over gesproken op televisie, vooral over de bewaking. Jammer dat hij er niet was met Fashion Week, ze hadden vast een frontrow plekje voor hem vrijgehouden!

Even langs Macy's...letterlijk dan, want we zijn er niet binnengeweest, geen tijd!

We zijn er! Het was maar een paar metrohaltes en we waren bijna op tijd...haha! De eerste MAC Makeup Studio vind je op de hoek van Lexington Avenue/63rd Street, het metrostation zit er vlakbij, zeker een keer een afspraak maken!

In de Makeup Studio zijn zes makeup stations te vinden (met geweldig licht!) en het is dus geen echte winkel, maar wel een locatie waar je een afspraak kunt maken om je make-up te laten doen. Er is een heel menu van mogelijkheden, je kunt er terecht voor een perfecte party make-up, maar ook valse wimpers aan laten brengen of een mooie perfecte huid leren creeren met makeup. Je moet een afspraak maken en je betaalt er wel een bedrag voor, afhankelijk van je wensen. Maar dan heb je ook een half uur een eigen MAC makeup artist tot je beschikking. Ideaal als je een feestje hebt, maar ik hoorde dat er gerust ook meiden langekomen voor een cool makeupje voor ze naar school gaan....kost soms maar $ 15,00!

Je zit prima, omdat het geen winkel is, zit je er rustig en ruim, je krijgt een kopje koffie of iets anders en kunt inderdaad ook goed meekijken wat de make-up artist doet.

Deze lieverd, door Romero Jennings de Queen of smokey genoemd, deed mijn make-up en dat deed ze echt heel goed! 

In de Makeup Studion vind je ook vrijwel het gehele MAC assortiment en uiteraard kun je de producten ook gewoon kopen, maar een echte winkel is het niet. Lastig uit te leggen, maar hier kom je dus voor een make-up applicatie en niet om even snel een lipstick te kopen. Dat hoeft ook niet, want een stukje verder vind je Bloomingdales met een geweldig grote make-up counter van MAC. 

Teveel make-up? :-)

En dit is de geweldige Romero Jennings, director make-up artistry van MAC, en hij werkt al 23 jaar voor MAC! Een echte pro dus, die heel inspirerend is voor de andere make-up artiesten, maar ook heel veel (zo niet alles weet) over de producten van MAC. Het is daarnaast ook een leuke, vrolijke man die een prachtige huid heeft...haha, daar staat hij echt om bekend, zijn mooie glow! Leuk om hem te zien deze week en hopelijk komt hij een keer richting Amsterdam....oh ja, het leek hem ook wel leuk om naar The Netherlands te komen als hij ook in Amsterdam is...Amerikanen en topografie! 

Daarna gingen we met de taxi naar The Standard om daar te lunchen, dit behoorlijk hippe hotel heeft een heerlijk terras en omdat het zulk mooi weer was wilden we graag buiten eten. Ik koos (weer) voor een Maine Lobster Roll, maar ondanks dat deze lekker was, vond ik die in The Oyster Bar lekkerder. En twee keer zo groot...maar de locatie was te gek!

En het toetje dat we deelden was ook erg fijn....cheesecake met blueberries! Al miste ik wel de bodem...die was er niet :-(

Selfie in de wc? Check!

The Standard Grill dus! Zeker een aanrader om eens te gaan lunchen, de celebs vliegen je om de oren en het is er niet goedkoop, maar dat mag best een keer. De ingang van de High Line is er trouwens vlakbij, kun je daar direct op.

 

Mijn dag was nog lang niet klaar, maar deze post is nu al zo lang!  Na de lunch liep ik door Bleecker Street om uiteindelijk in de middag naar het 9/11 memorial en museum te gaan. Willen jullie daar ook nog iets van zien?

Deel dit artikel
Back to top