Blogs & Editorial

Photo diary van 16 september 2015 - afscheid nemen van New York & weer naar huis

Last but not least, mijn laatste photo diary van mijn trip naar New York. Het was de enige dag dat ik een beetje kon uitslapen en dat was nodig, ik was behoorlijk op van de laatste dagen. Toch moesten we deze dag ook wel een beetje opschieten, want rond twee uur zouden we verzamelen om richting vliegveld te gaan. Het was weer een prachtige zonnige dag en dat nodigde zeker weer uit om lekker te gaan wandelen en wat last minute shopping te doen!

Hoe geweldig is dit uitzicht in de ochtend? Zo kan ik iedere dag wel wakker worden, heerlijk weer ook weer! Ik was toch weer vroeg wakker, half zeven, dus heb ik nog even wat gewerkt en wat opgeruimd. Douchen ging prima, al hoorde ik later dat sommigen last hadden gehad van een waterprobleem, ik had dus geluk gehad.

Om ons bezoek goed af te sluiten kozen we opnieuw voor Balthazar voor het ontbijt!

Lilian had deze zalige boterhammer met avocado, gepocheerde eieren en tomatensalsa zondag al, nu koos ik ervoor, erg lekker. Dit ga ik thuis ook eens proberen, zo'n salsa maken is zo gebeurd.

Ik zocht nog een cadeau voor mijn moeder, ze wilde graag een kookboek en laat er hier nu ook een kookboek liggen? Ziet er tof uit, alleen staat het recept voor de avocado toast niet in....

Wel dat van de geweldige, superdunne French Fries die ze hier hebben, maar aangezien mijn moeder daar al een geweldig recept voor heeft zal ze dat vast niet gaan gebruiken? Of misschien toch wel?

OK...hoe heb ik dit kunnen missen? Op Broadway liep ik binnen bij Ricky's, een mega winkel met alleen maar kappersbenodigdheden, visagiespullen, makeup, nagellak, schmink en nog veel en veel meer, ik had er wel een dag in kunnen doorbrengen. Ik had ook mijn koffer kunnen vullen met de grote Moroccanoil flessen <3 maar aangezien die al vol en bijna te zwaar was, leek me dat geen goed idee. Moroccanoil is trouwens niet echt goedkoper in de USA, zeker niet nu de dollar niet zo gunstig staat. Het scheelt wel iets, maar niet genoeg om overgewicht mee te bekostigen!

Krultangen, stijltangen, spiraaltangen...alles!

Wimpers in alle soorten...die kun je dan wel weer prima meenemen, die wegen niets!

Ze hadden er ook zo'n groot Aussie assortiment, zelfs kindershampoo met Dora op de fles...mag in Nederland ook best volgens mij!

Bij Urban Outfitters hebben ze heel veel echte "platen" staan, inclusief platenspelers...wie heeft er nog één thuis?

Ik ben ook fan geworden van Uniqlo, kennen jullie die keten? Het is een Japanse (??) kledingketen die bekend staat om zijn betaalbare producten van hoogwaardige kwaliteit, vooral hun dunne, superlichte donsjassen zijn bekend. Ze wegen niets en zijn lekker dun, maar wel warm en waterdicht. Ze verkopen ook prachtige kasjmieren truitjes voor 80 dollar, vrij betaalbaar in vergelijking met andere merken. Ik hoorde dat er ook een Uniqlo naar Nederland komt, eerst opent er één in Antwerpen trouwens...en online kun je er ook shoppen. Ik kocht een lange zwarte jas, die ik kan oprollen tot een mini pakketje, handig voor op reis!

Sem vroeg mij of ik een headset wilde meenemen, gelukkig hadden ze die bij Best Buy, ik was al een paar keer voor niets in een filiaal geweest, hij ook weer blij!

En Bo stuurde mij naar Victoria's secret, leuke bikini's hebben ze daar!

Door naar Space NK, dat een beetje tegenviel om eerlijk te zijn, het was een vrij kleine winkel en ze hadden geen echt spannende dingen. Nou ja, ik kocht er eigenlijk toch nog wel iets, een rozenwater spray van Chantecaille en spray van Bumble & Bumble.

Inmiddels was het alweer lunchtijd en kocht ik een salade voor onderweg bij Vesuvio Bakery, waar de rij al buiten begon.

Het is een mix van verschillende salade die ze er hadden, blijkbaar doet iedereen het zo, ze mixen het gewoon door elkaar. Helemaal hip is de Kale ofwel boerenkool salade, maar de Red Kale was ook lekker zei een meisje in de rij. Red Kale? Rode kool dus! 

Zie je dat gele karretje? Dat is de Calexico Food cart, op de hoek van Prince Street & Wooster. Het was er heel, heel erg druk en het eten zag er geweldig uit! Mexicaans dus, met verse taco's, burrito's en enchilada's...die onthoud ik voor volgende keer. Ze hebben ook restaurants in Brooklyn!

SoHo is echt wel fijn om doorheen te lopen, het ziet er sfeervol uit, de mensen zijn aardig en de winkels zijn mooi. Je kunt ook vrijwel in iedere straat terecht voor iets te drinken of te eten, kiezen is alleen lastig! Tripadvisor inschakelen is wel een goed idee.

Ik was nog even bij Dean & deluca naar binnen gegaan om hun kookboek te bekijken, maar dat was niet zo leuk. Daarom toch maar het boek bij Balthazar gehaald. Ze hebben naast het restaurant dus ook een bakkerswinkeltje, waar je koffie met iets lekkers kunt halen. 

Daarna liep ik weer terug naar het hotel waar ik alle spullen net in mijn koffer kreeg, gelukkig maar. De taxi was er op tijd en dus stonden Lilian en ik netjes op tijd bij Terminal 4 van JFK...al waren we wel een beetje misselijk van de rijkunsten van de chauffeur....Inchecken en bagage afgeven ging prima, al moest ik mijn make-up tasje wel bij Lilian in de koffer doen...te zwaar!

Terminal 4 was verder mooi, veel te doen, mooie winkels en genoeg restaurantjes. De cosmeticacounter was te gek!

Dit is een mooi Chanel palette, helaas was het uitverkocht!

Bijzonder, ze hebben zelfs Bond no.9 op het vliegveld, dat zie je niet overal. Park Avenue South is de witte fles met de polkadots die pas uit is, leuk om nu in de hometown van Bond no. 9 te zijn.

Aan al het moois komt een eind! De reis ging verder helemaal prima, we waren eerder dan gepland terug in Nederland en landen rond 7 uur in de ochtend. Dat is 1 uur 's nachts New York tijd en daardoor had ik niet echt kunnen slapen, alleen maar een beetje gedoezeld. In het vliegtuig keek ik wel The theory of everything en Still Alice, prachtige films!

Op Schiphol verliep alles lekker snel, zelfs de trein had geen vertraging...maar het regende wel, een beetje jammer! 

Toen mijn koffer eenmaal open was, ging Asrael erop liggen en kwam hij er ook niet meer vanaf...ik denk dat ik nu even thuis moet blijven!

 

Ik hoop dat jullie mijn New York photo diaries leuk vonden om te zien? Mocht je nog vragen hebben, laat het me dan weten, alles zit nu nog vers in mijn geheugen dus kan ik je vast voorzien van fijne (shop)tips. Nu maar hopen dat ik er snel weer naartoe kan gaan, New York is zo leuk!

Deel dit artikel
Back to top