Blogs & Editorial

Photo diary van 15 september 2015 West Village & 9/11 memorial

Afgelopen week was ik in New York, dat hebben jullie vast wel gezien! Mijn photo diaries lopen bijna op het einde, vandaag het tweede deel van 15 september, een dag waarop ik wel heel veel heb gedaan. De dag erna ging ik weer richting huis en ik wilde dus nog zoveel mogelijk doen, o.a. een bezoekje brengen aan het 9/11 memorial & museum. Kijk je mee hoe ik door de West Village wandelde richting "ground zero"?

Na de lunch in The Standard liep ik, nog steeds op mijn hakken (haha) door richting Bleecker Street, een bekend straatje in de West Village. Leuk om doorheen te lopen, maar je zou ook de citibike kunnen pakken, superhandig! En daar in de buurt ook wel veilig...je moet zeker niet overal fietsen in New York, de Avenues kun je beter vermijden!

Bleecker Street is een behoorlijk lange, rustige straat in de West Village, met prachtige winkels zoals die van NARS, Marc Jacobs, Sandro, Maje, APC en nog veel meer. Wil je relaxed shoppen? Dan is dit een aanrader, heel wat rustiger dan in SoHo.

Een bezoekje aan een NARS store stond nog op mijn lijstje, ik wil nl. zo'n pro palette kopen met een leuke inhoud. Dat kon helemaal prima in deze winkel waar ze echt het hele assortiment hebben. 

Kieze blijft altijd lastig, zelfs ik ben nog altijd "overwhelmed", als ik in zo'n winkel sta vind ik het maar lastig om iets te kiezen.

Ik koop een small pro palette (dat toch nog heel groot is) en vulde dat met een paar producten, ik laat jullie ze binnenkort zeker zien en ik heb ook een shoplog opgenomen.

Verderop in de straat vind je The Magnolia Bakery, de bekende winkel uit Sex and the city! Magnolia Bakery vind je op meer plaatsen in New York, ook in Grand Central Terminal en Bloomingdales bijvoorbeeld, maar dit kleine, oude winkeltje is misschien toch wel het leukste om te zijn. Er stond geen rij voor de deur (is vaak het geval) en dus kon ik rustig rondneuzen.

Lekker!!! Eigenlijk zou je alles wel willen proeven, maar dat is ook niet echt handig....

Vooruit, ik nam een Red Velvet Cupcake met Cream Cheese vulling mee, al had ik niet echt trek omdat ik net geluncht had. Even bewaren dan maar!

En zo liep ik dus verder door Bleecker Street....

Ze noemen Bleecker Street ook wel het Marc Jacobs straatje, er zijn verschillende winkels van zijn merk te vinden, zoals de Bookmarc & Beauty store.

Dit is de ingang van Perry Street, het straatje waar Carrie's appartement is in de serie Sex and the City. Leuk om langs te lopen, maar ik ben er niet in gegaan, daar is verder natuurlijk ook niets te vinden en de bewoners in de straat schijnen gek te worden van de touristen. Al was het vandaag volgens mij wel erg rustig!

Dit is ook een aanrader, de prachtige Diptyque Store met het waanzinnige interieur, heel erg mooi!

MAC heeft er ook een winkel, helemaal aan het einde zo'n beetje....daarna liep ik door naar de metro, ik stapte in op Christopher Street/Sheridan Square.

Die metro bracht mij naar het World Trade Center, daar heb ik mijn cupcake opgesmikkeld en trok ik mijn sneakers aan (eindelijk) gewoon zittend op een bankje. Ik heb even mensen gekeken en ben toen naar het museum gegaan, de kaartjes had ik ondertussen online gekocht, dat scheelde in de rij staan. Dit bijzondere gebouw is het nieuwe Transportation Center, het is nog niet af maar is al behoorlijk indrukwekkend, net een vredensduif!

Dit is het nieuwe One World Trade Center, wat een hoog gebouw inderdaad, het hoogste van New York!

Het 9/11 memorial is een soort park met veel bomen en twee grote "vijvers" op de plaats waar de twee Word Trade Centers hebben gestaan voor 11 september 2001. Langs de muren van die vijvers stroomt water naar beneden, in een zwart gat waarvan je de bodem niet kunt zien...heel symbolisch natuurlijk. Iedereen heeft dit weleens op tv gezien waarschijnlijk, ik ook, maar ik schrok toch best van de grootte....pas als je er staat besef je dat!

Op de randen zijn de namen te vinden van de slachtoffers, met een speciale vermelding voor de "first responders" ofwel de hulpdiensten die als eerste ter plaatse waren....er zijn bijna 3.000 mensen hun leven verloren op die dag, vreselijk.

Het 9/11 museum bevindt zich onder de grond en is zeker een bezoekje waard, het is mooi opgezet en je loopt er door de fundering van de oude torens. Deze stalen kolommen maakten ooit deel uit van één van de torens.

Dit stuk staal bevond zich rond de 91e verdieping van de toren die het eerste geraakt werd, hier vloog het eerste vliegtuig tegenaan, het begin van de ramp.

Bovenop World Trade Center 1 stond een hoge zendmast, die uiteraard helemaal verwrongen werd tijdens de instorting. Bij al deze items lees je op de borden meer over de mensen die er direct bij betrokken waren, zoals mensen van televisiezenders die bovenin de torens werkten.

Deze brandweerwagen was vrij snel ter plaatse en werd later bedolven bij de instorting.

The last column, een stuk staal dat als laatste werd geborgen en waar heel veel boodschappen op zijn geschreven door hulpdiensten, heel symbolisch allemaal. Er is ook een groot deel waar de slachtoffers herdacht worden, van iedereen zie je foto's en kun je meer over zijn of haar leven te weten komen door op computers te zoeken. En er is een deel waar je doorheen loopt en je chronologisch wordt meegenomen in de gebeurtenissen van die dag, daar mag je echter niet fotograferen.

Ik was onder de indruk van het museum, het is indrukwekkend, informatief en niet overdreven dramatisch. De feiten worden vrij droog gepresenteerd waardoor het misschien nog wel beter bij je binnenkomt, ik heb de hele tijd met mijn hand aan mijn keel rondgelopen....en zoveel mogelijk gelezen en gezien, zeker een must see als je in New York bent.

Pfff...daarna was het even tijd voor iets luchtigs! Eerst een koffie bij Starbucks en daarna terugwandelen naar het hotel, dat op een klein half uurtje wandelen van World Trade Center ligt. Onderweg stapte ik nog even een Sephora binnen waar ik een voor mij onbekend merk tegenkwam : Surratt Beauty

De producten van de samenwerking tussen Olivia Palermo & Ciaté lagen er ook, zien er prima uit trouwens!

Schattig setje met allerlei fijne Philosophy parfums, de rollerballs zijn helemaal hip bij Sephora, je vindt er heel veel!

Als je bij Sephora bent vergeet dan niet bij de kassa in deze kastjes te kijken, je vindt er echt de meest geweldige producten in kleine verpakkingen. Ideaal als je op reis bent of iets wilt uitproberen! 

Hou er wel rekening mee dat de behoorlijk prijzig kunnen zijn, soms kun je veel beter een iets grotere verpakking kopen omdat je wel erg duur uit kunt zijn. Maar goed, ik hou van dit soort kleine goodies om mee te nemen...

Zie je kleine Purity made simple onderaan, die heb ik al jaren en vul het flesje steeds, zo'n handig formaatje om mee te nemen.

Ik dacht aan multi-masking, maar dat kan hier niet mee volgens mij, het zijn nl. peel-off maskers.

Veel beautyblenders en nu ben ik nog vergeten een Blotterazzi te kopen...stom zeg!

Toen ik in mijn hotel aankwam ben ik heel even gaan relaxen, ik had die dag alweer 15 kilometer gewandeld, net zoals iedere dag in New York trouwens, dus ik voelde mijn voeten wel! Maar dat kon niet zo lang, want rond half acht werd ik verwacht bij ABC kitchen, vlakbij Union Square. Daar waren de anderen direct van een andere show naartoe gegaan, ik ging een paar haltes met de metro!

ABC Kitchen is heel hip en happening, het was er ook enorm druk, maar het was het wachten waard, heerlijk puur en organic eten zoals deze zalige mushroom pizza met ei!

Toetjes delen is altijd een goed idee! Zeker een fijn restaurant als je van een beetje gezelligheid houdt, trek wel een mooie outfit aan, de dresscode is "sex and the city" haha!

 

Zo....dit was de een na laatste dag in New York, morgen nog een half dagje in New York, maar daar komt zeker ook nog een photo diary van! 

Deel dit artikel
Back to top