Reviews

Makeup setting spray met SPF30? Die moet je hebben!

De zomer mag dan wel voorbij zijn, van tijd tot tijd schijnt de zon nog best lekker en blijft goede zonbescherming nog altijd nodig. Nu kun je natuurlijk een dagcreme met SPF blijven gebruiken, dat zou ik je ook zeker aanraden, maar ik heb ook een andere musthave ontdekt: Coola Makeup Setting spray Green Tea Aloe met SPF30. Een ideaal product om over je makeup aan te brengen als je toch nog even onverwachts van de zon gaat genieten. Ik kocht deze spray in New York, maar inmiddels heeft Skins het ook opgenomen in het assortiment.....

Coola is een cool Amerikaans merk dat allerlei soorten zonbescherming maakt op basis van zoveel mogelijk biologische ingrediënten. Dat betekent dat hun uitgebreide range producten natuurlijke, biologische ingrediënten bevat, maar ze hebben er ook voor gezorgd dat de producten fijn aanvoelen, een luxe uitstraling hebben en praktisch zijn om te gebruiken. Hun suncare ofwel zonnebrandproducten zijn op te delen in een minerale lijn, die minerale zonnefilters bevat, en een "gewone" lijn waarin ze ook chemische zonnefilters verwerkt hebben. Ze maken hun producten in kleine hoeveelheden in hun fabriek in San Diego, een groot voordeel aldus Coola, omdat ze zo hun formules makkelijk kunnen verbeteren. De technieken op het gebied van zonbescherming gaan namelijk bijzonder snel vooruit!

Ik kende Coola zeker al, fijne zonbescherming in kleurrijke flacons die veilig zijn voor de huid en in Nederland worden verkocht bij Skins. Bij Skins vind je nu ook de musthave van Coola, de nieuwe Make Up Setting Spray met SPF 30 die voor mij echt ideaal is!

Ik hou van een goede zonbescherming en met mijn huid, die gevoelig is voor pigmentvlekken, is een zonbescherming extra belangrijk. Maar jullie weten ook dat ik graag make-up draag, die combinatie zorgt nogal eens voor een uitdaging, want hoe breng je zonbescherming over je make-up aan?

Coola Makeup Setting Spray Green Tea & Aloe SPF 30 EUR 36,00 bij Skins Cosmetics (pompflacon 50 ml)

Dat gaat nu dus heel simpel, schudt de flacon Coola Makeup Setting Spray goed (heel belangrijk om zo de zonnefilters goed te mengen met de vloeistof) en spray deze vervolgens ruim over je gezicht. Hou je ogen wel goed dicht, want de spray prikt wel even in je ogen als je ze niet goed sluit. Als je de ingrediëntenlijst bekijkt, dan zul je zien dat er ook alcohol in de spray zit. Dat lijkt misschien niet zo'n goed idee, maar eerlijk gezegd zou de spray anders niet kunnen bestaan, de zonnefilters moeten ergens in opgelost worden en alleen met alcohol krijg je de combinatie van een matte, transparante finish en zonbescherming.

Zorg ervoor dat je niet te zuinig bent met de spray, anders is de huid nog niet voldoende beschermd en herhaal het zeker na twee uur in de zon zitten. De spray ruikt prettig en geeft een matte finish op de huid die je niet echt ziet, maar je voelt wel dat er iets op je huid zit. Aangezien het een make-up setting spray is, zorgt de spray er zeker voor dat je makeup netjes blijft zitten, ik merk dat mijn huid minder glanst gedurende de dag als ik de spray gebruikte. Handig natuurlijk, want juist op dagen dat je deze spray gebruikt is het vaak warm en blijft makeup minder goed zitten. Een prima combinatie!

de actieve ingrediënten ofwel zonnefilters zijn Avobenzone, Homosalate, Octinoxate en Octisalate - in de USA is het verplicht de percentages van deze filters te vermelden. De filters beschermen zowel tegen UVA als UVB straling.

de overige ingrediënten staan apart genoemd, op alfabetische volgorde, je kunt dus niet exact weten hoeveel aloe vera of komkommer extract er in de spray zit. Naast een aantal plantenextracten die de huid kalmeren zit er ook hyaluronzuur in dat de huid hydrateert en zorgt glycerine voor een beschermd laagje. 

 

Ik heb enorm lang moeten zoeken naar een soortgelijke spray, ik ben dan ook heel erg blij dat ik eindelijk een ideale spray gevonden heb. Ik kan de spray gewoon over mijn make-up aanbrengen, die blijft netjes zitten na het sprayen, mijn huid is extra beschermd met SPF30 en de spray is gemaakt met zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten. Misschien is het ook goed om te weten dat de producten van Coola niet op dieren getest worden! De flacon is door het formaat ook goed mee te nemen op vakantie, hij kan mee in de handbagage. Ga je lekker nog op vakantie? Bestel deze spray dan zeker ook even bij Skins, je zult er geen spijt van krijgen!

 

Een musthave dus wat mij betreft en ideaal in gebruik, zo ben je altijd goed beschermd! Bescherm jij je huid in de winter ook tegen de zon?

Deel dit artikel
Back to top