Blogs & Editorial

Editorial - heel apart die fashionbloggers

In mijn New Yorkse hotel, het Nomo Soho bleken nogal wat modebloggers te zijn neergestreken vorige week. Logisch misschien, want het is een hip & happening hotel in een fijne buurt, ik kan ze geen ongelijk geven. Gedurende een paar dagen heb ik ze van tijd tot tijd geobserveerd, zowel in het hotel als bij de venues van Fashion Week en alles wat ik kan zeggen is : apart!

Apart om te zien hoe een foto op een blog tot stand komt! Dat doen de echte fashionbloggers allang niet meer zelf, ze brengen of zelf een fotograaf mee of lopen heel wat blokjes rond om de juiste fotografen tegen te komen. Dat eerste snap ik heus wel, dat is gewoon praktisch, maar de straten of blokken heen en weer lopen...dat was toch wel apart om te zien. Want zo gaat dat blijkbaar, je houdt je gewoon een behoorlijke tijd op in de buurt van een show en dan hoop je maar dat je genoeg opvalt om op de foto gezet te worden.

Oeps...dit was vast niet de bedoeling, matching outfits kunnen echt niet!

Dat kun je natuurlijk altijd zelf doen, maar het ultieme doel is natuurlijk om gefotografeerd te worden door een van de beroemde streetstylefotografen die hun foto's weer doorzetten naar belangrijke modewebsites zoals Vogue. Om dat voor elkaar te krijgen moet je outfit natuurlijk wel opvallen en dus zie je de meest aparte combinaties voorbij komen, niet bepaald looks die je "normaal" zou dragen. Tutu's over broeken, topjes waar hun borsten letterlijk uitvallen en hakken waarop je je nek breekt in de New Yorkse straten, dat is toch wel het minste. En dan maar heen en weer lopen, sommige meiden zijn zichtbaar teleurgesteld als niemand zijn camera maar op ze richt...ze blijven vervolgens maar een beetje hangen op de hoek van een straat zonder doel....Maar de meiden die wel op de foto gezet worden, ook die lopen niet gewoon van A naar B...Nee, zij zorgen wel dat ze er goed opstaan, door lieflijk te lachen of hun hand bij hun gezicht te houden (zie je de armband die ze dragen beter) of halen iets uit hun tas (jawel, dan valt die ook beter op). Of ze draaien zich nonchalant nog even om voor een schalkse blik over hun schouder. Of ze stappen in de auto en doen nog even de deur open voor een laatste shot.....Het is gewoon een grote fotoshoot!

zie je fotografen rennen aan de rechterkant?

"Echte" modemensen die doen dit allemaal niet, die lopen gewoon van A naar B, waar de show wordt gehouden, in één rechte lijn omdat ze daar hun werk moeten doen of laten zich voor de deur afzetten door taxi of limousine. Natuurlijk hebben zij hun outfits ook met net zoveel zorg samengesteld, ze trokken die ochtend niet het eerste het beste uit de kast en ze zijn zeker naar de kapper geweest, maar toch komt het een stuk natuurlijker en prettiger over. Dit is niet fake, maar is deel van hun dagelijkse leven, zij hoeven niets in scene te zetten. Daar kijk ik zelf toch net iets liever naar.

 

Laat jij je weleens inspireren door de streetstyle foto's die je ziet op internet of in magazines? Volg je dan bepaalde bloggers omdat je hun stijl leuk vindt of kijk je wat algemener? Ik heb mijn foto's van Vogue.com, daar kun je terecht voor zowel runway als streetsyle foto's!

Deel dit artikel
Back to top