Reviews

MAC Guo Pei collectie - review, swatches & look

Binnenkort zal de MAC Guo Pei collectie online te koop zijn, iets wat natuurlijk weleens lastig kan zijn omdat je de producten niet zelf kan testen. Gelukkig kan ik jullie een aantal producten van de (mooie) collectie laten zien, een collectie die vooral opvalt door de extra luxe verpakkingen met een bloemendesign dat is ontworpen door de Chinese ontwerper Guo Pei. Kijk je mee naar mijn review?

MAC Guo Pei collectie - alle informatie over deze collectie vind je in dit artikel

Natuurlijk springen de verpakkingen er echt uit, de doosjes van de oogschaduws en blushes zijn gemaakt van koperkleurige metaal waardoor ze wat zwaarder zijn dan de gewone MAC verpakkingen. Het deksel is gemaakt van stof en ligt iets bovenop het doosje, al met al zien de verpakkingen er luxe en mooi uit.

MAC Guo Pei Morning Light eye shadow x4 EUR 56,00

In het palette vind je vier oogschaduws : Sweet Vapours (soft beige w/pink duochrome-pearl lustre), Walking Dawn (light / medium gold-veluxe pearl), Amber Lights (peachy brown w/shimmer-frost) & Earthy Scent (blackened brown-veluxe pearl). Vier oogschaduws in warme tinten die mooi met elkaar matchen, de kleuren hebben allemaal wat glans en zijn heel prettig qua structuur. Earthy scent is perfect om de look wat donkerder te maken en je kunt deze ook goed gebruiken als liner. Je ziet natuurlijk dat er een mooie print in Sweet vapours is gedrukt, die verdwijnt wel bij het gebruiken, best jammer!

swatches v.l.n.r. Earthy Scent, Amber Lights, Walking Dawn & Sweet Vapours 

De foto doet de glans van de kleuren niet echt recht, die is nl. erg mooi. Ik heb Sweet Vapours over mijn hele ooglid aangebracht, Walking dawn op het bewegende ooglid en Amber Lust in mijn arcadeboog. Met Earthy scent heb ik de buitenste ooghoek iets donkerder gemaakt en deze kleur heb ik ook onder mijn oog aangebracht.

MAC Powder blush Red water lily EUR 36,00

Opnieuw een prachtige print, dit keer in de blush Red water lily, een kleur die wordt omschreven als "light coral pink". Dat zie ik toch niet zo erg, ik vind het wel een mooie, warme rood/roze blush die heel gepigmenteerd is! Het poeder is stevig geperst, waardoor de print best lang zichtbaar zal blijven omdat je maar heel weinig van de blush nodig hebt. Kijk vooral even naar mijn foto's, ik heb de blush absoluut met lichte hand aangebracht en dan krijg je zo'n resultaat!

swatch MAC Red water lily blush

links zonder en rechts met Red water lily blush

De verpakkingen van de lipsticks en lipglosses zijn apart, zeker voor MAC, maar wel mooi! Om de koperkleurige verpakkingen zit een stoffen hoesje dat goed vast zit, dat erop genaaid lijkt te zijn. Leuk, want zo koppelt Guo Pei zijn werk als mode-ontwerper goed aan deze samenwerking, net even anders dan een stickertje.

De lipsticks die ik getest heb zijn beide Lustre lipsticks en geven een transparant effect met mooie glans en fijne shimmers. 

swatches v.l.n.r. lipstick Zenith, lipstick Ethereal Orchid en lipgloss Bright pink bouquet

MAC lipsticks Zenith & Ethereal Orchid EUR 30,00

MAC lipstick Zenith EUR 30,00 - een warme rozige nude tint die niet te bleek is en daardoor ook geschikt voor mijn huidskleur, heel fijn. De lipstick draagt fijn, geeft een prima dekking voor een "lustre" en heeft een mooie natuurlijke glans. Zoals altijd bij MAC ruikt deze Zenith behoorlijk naar vanille, de houdbaarheid is redelijk, blijft geen uren zitten.

 

MAC lipstick Ethereal Orchid EUR 30,00 - een warme roze/koraal tint die wat "muted" lijkt, niet al te fel dus en daardoor heel geschikt voor de herfst. Ik hou van dit soort kleuren, maar kies in de herfst toch wat sneller voor minder felle kleuren omdat die beter passen bij de kleuren die ik dan qua kleding draag. De textuur, dekking en draagcomfort van deze lipstick is prima, net zoals die van Zenith. 

MAC lipgloss Bright pink bouquet EUR 30,00 - zo "bright" vind ik deze lipgloss niet, maar ik vind het wel een prachtige warme, roze/rode tint met heel fijne shimmers. Voor een lipgloss vind ik de kleur best gepigmenteerd, ook verdeelt hij makkelijk over de lippen en loopt deze niet uit in de lijntjes. Lipgloss mag dan wel een beetje uit zijn, soms is het toch wel fijn om te gebruiken omdat het je lippen over het algemeen wat voller maakt, soms hebben we dat gewoon nodig!

In de MAC Guo Pei collectie vind je absoluut mooie producten, de verpakkingen zijn uiteraard al beeldschoon, maar ook de inhoud is prima in orde. Kwalitatief zijn alle producten uitstekend en ook in gebruik zijn ze heel goed, geen poespas, maar gewoon aanbrengen voor een mooi resultaat. De kleuren van de producten zijn niet heel vernieuwend of heel specifiek, dus kan ik mij ook voorstellen dat je niet blown away bent.

Zoek je mooie producten die je prima iedere dag kunt gebruiken en hou je van mooie verpakkingen en/of bijzondere samenwerkingen, dan zijn deze producten van de MAC Guo Pei collectie zeker iets voor je. Ik draag Ethereal Orchid inmiddels heel regelmatig en ook het oogschaduwpalette is blijven hangen in mijn badkamerkast (dat is een goed teken!).

 

Wanneer de collectie exclusief online te krijgen is, is nog niet helemaal duidelijk, het is al iets uitgesteld. We moeten het dus nog even afwachten, check daarom regelmatig de webshop van MAC om het niet mis te lopen. Wat vind jij van de producten? Zit er iets voor je bij?

Deel dit artikel
Back to top