Reviews

Short on sunday - reviews van OPI, Palmers, Philosophy, Jane Iredale, Indie Lee & Soap

Welkom bij de 14e aflevering van Short on sunday, de rubriek waarin ik een selectie van producten kort review. De producten variëren van make-up, via skincare tot haarverzorging en parfums, je kunt er eigenlijk van alles op beautygebied voorbij zien komen. Ik heb de producten kort getest en vertel je er wat meer over, altijd leuk voor de inspiratie! Deze week review ik producten van OPI, Palmers, Philosophy, Jane Iredale, Marie-Stella-Maris, Indie Lee en Soap Recommends.....

Opvallend veel sprays dit keer, maar ook veel producten die fijn zijn voor de (aankomende) herfstdagen! De herfst vraagt toch altijd weer om een ander soort producten qua verzorging, vinden jullie ook niet?

Indie Lee Rosehip Cleanser EUR 40,00 (via Reina Organics)

 

Indie Lee is een nieuw merk voor mij dat producten maakt die compleet natuurlijk zijn en de meest hoogwaardige ingrediënten gebruikt. Deze roze cleanser bevat wel zachte reinigers op basis van olijfolie, glycerine, rozenbottelolie en andere plantaardige extracten. Het is een zeer zachte, vrij eenvoudige reiniger die je aanbrengt op de vochtige huid en die, volgens Indie Lee, zorgt voor het verwijderen van make-up en vuil. Natuurlijk heb ik de reiniger getest en ik ben niet zo onder de indruk wat betreft het verwijderen van make-up, dat werkt niet zo goed. Gebruik je amper make-up, dan zul je aan deze cleanser misschien voldoende hebben, maar persoonlijk kies ik liever voor een dubbele reiniging waarbij ik eerst mijn make-up eraf haal.

Het is een zeer zachte reiniger die de huid niet uitdroogt en extra belast, fijn voor een gevoelige huid dus! De verpakking is strak en chique, maar de glazen flacon vind ik wel wat kwetsbaar in gebruik. Ga je voor een compleet natuurlijke huidverzorging, neem dan eens een kijkje bij de producten van die mooie merk!

OPI Exfoliating Cuticle Treatment EUR 16,95

 

Heb je weleens last van ruwe nagelriemen? Van die vervelende harde velletjes die niet willen verdwijnen, hoe vaak je ook een handcreme of nagelriemolie gebruikt? Probeer dan eens een exfoliant te gebruiken op die plekken, om zo de huid met fruitzuren te verzachten, waardoor ze fijner aanvoelen en langzaam verdwijnen. OPI heeft een speciale Exfoliating cuticle treatment die je een paar keer per week kan inmasseren op je nagelriemen, laat het even intrekken en spoel daarna goed af.  Het helpt echt heel goed! En je weet vast dat gezonder nagelriemen essentieel zijn voor gezonde nagels? Tussendoor kun je dan gewoon een handcreme gebruiken of een ander verzorgend product, dat zorgt ervoor dat de huid nog zachter en soepeler wordt.

 

Marie-Stella-Maris Jojoba face oil EUR 29,00 (via Skins)

 

Marie-Stella-Maris is een merk met mooie huid- en lichaamsverzorging, maar je kent ze misschien ook wel van het mineraalwater? Ze hebben een klein assortiment met interessante, vrij natuurlijke producten die zoveel mogelijk biologisch geproduceerd worden. Deze ongeparfumeerde jojoba-olie is natuurlijk erg interessant voor de droge huid, zeker nu het weer langzaam omslaat. De olie trekt snel in de huid en zorgt direct voor een mooie glans en een soepele huid, breng het eens in de avond aan gedurende een paar dagen en je zult het verschil zeker zijn. Het is ook fijn om een druppeltje te mengen door een foundation als je een droge huid hebt, het effect zal heel mooi zijn. In het handige flesje zit een pipetje, dus doseren is geen probleem, je hebt ook echt maar een druppeltje nodig voor je hele gezicht!

Nog meer goed nieuws, als je een verzorgingsproduct van Marie-Stella-Maris koopt dan gaat er een deel naar waterprojecten in delen van de wereld die geen gezond/schoon drinkwater hebben, fijn om zo iets extra's te kunnen doen!

 

Philosophy Renewed hope in a jar microrenewal hydrating mist EUR 24,50 (via ICI Paris XL)

 

Of het nu zomer of winter is, een hydraterende spray is voor mij onmisbaar, zeker als ik onderweg ben. Ik vind het heerlijk om mezelf even op te frissen met zo'n spray, je bent direct weer even wakker door de fijne watermist in je gezicht. Maar ook mijn huid vaart er wel op, na een spray met deze nieuwe mist van Philosophy zie ik een huid die meer glanst en er gezonder uitziet. Je merkt zeker dat er meer in deze spray zit dan alleen water, het voelt veel verzorgender, veel hydraterender! En het ruikt lekker, al zal dat misschien niet voor iedereen een voordeel zijn omdat er toch wel parfum in zit. Gelukkig zit er ook glycerine, hyaluronzuur, vitamine E en fruitextract in, voor mijn huid werkt dat in elk geval heel goed.

Misschien zul je in de herfst of winter minder vaak zo'n spray gebruiken? Juist dan is het een aanrader, zeker als je veel binnen bij de verwarming zit en last hebt van een vochtarme huid! Zet zo'n spray dus op je bureau op je werk en spray als je voelt dat je huid een oppepper kan gebruiken.

Jane Iredale PlayOn Lip crayon EUR 23,20 (via Parfuma)

 

Lippotloden of lipsticks in potloodvorm? Jane Iredale heeft met de PlayOn Lip crayon zeker gekozen voor het laatste, al zou ik het misschien iets willen nuanceren, het is een combinatie van lipstick en lipbalm in potloodvorm. Ik vind ze erg fijn in gebruik, ze geven een mooie, subtiele kleur af en verzorgen de lippen prima. Ze blijven niet zo heel lang zitten, maar dat verbaast me niets, dat doen dit soort lippotloden eigenlijk nooit echt. De kleuren zijn mooi, niet al te knallend of apart, maar wel mooi, vrouwelijk en draagbaar. Ik vind Luscious heel mooi, maar Yummy en Hot zijn ook fijn!

v.l.n.r. Saucy, Naughty, Hot, Charming, Blissful, Luscious & Yummy

dit is een combinatie van Luscious & Yummy

Soap recommend Heaven Scent EUR 28,00

 

Soap Treatment Store kennen jullie misschien wel? Deze keten van City Spa's opende vorige week zijn nieuwste filiaal in Rotterdam en daar ben ik heel blij mee, eindelijk een Soap in de buurt! Bij Soap kun je terecht voor allerei treatment, van uitgebreide gezichtsbehandelingen tot pedicures en manicures, ik ga er snel weer langs! Maar Soap heeft sinds kort ook een eigen productlijn, Soap Recommends, met o.a. deze unieke Heaven Scent parfumspray. Ze hebben deze geur zelf samengesteld om te gebruiken in de producten die er nog allemaal aankomen (er zijn ook al drie gezichtsmaskers) en wat hebben ze dat goed gedaan!

Het is een lichte, poederachtige bloemengeur met een vleugje kokos, er zit o.a bergamot, freesia, jasmijn, lelie-van-dalen en tuberoos is...heel lekker! Deze grote flacon kun je overal voor gebruiken, op je lichaam maar ook op beddengoed of in je haar. Ik hoop op een geurkaars in deze geur!

Palmers Skin Therapy oil spray EUR 11,99

 

Body lotions in sprays zijn nog steeds behoorlijk in trek en ik snap helemaal waarom, het werkt lekker snel en je gebruikt niet snel teveel product. Palmers heeft nu ook een oliespray voor het lichaam die een voedende olie bevat die gunstig is voor de droge en/of oudere huid. In deze spuitbus zit een combinatie van sesamolie, cacaoboter en vitamine E, het zorgt voor een voedende olie die mijn huid direct voldoende voeding geeft. Bij olie vind ik zo'n spray eigenlijk wel handig, al moet je wel een beetje oppassen dat je de vloer ook niet meesprayt! Leg dus een handdoek op de vloer voordat je de oliespray gebruikt, anders glij je ook nog eens uit.

Hou de spuitbus niet te dichtbij je huid en spray de olie op de huid, daarna moet je nog wel even wrijven om de olie over de huid te verdelen, maar dat gaat snel en makkelijk. De olie trekt supersnel in en laat bij mij geen plakkerig laagje achter, al "geef" ik nog wel een beetje af de eerste tijd als ik mijn armen ergens neerleg. Dat effect is na een kwartiertje helemaal weg, kleding aantrekken gaat wel prima en de olie geeft geen vlekken.

 

De Skin Therapy Oil van Palmers staatn al een tijdje in mijn badkamer en wordt regelmatig gebruikt (niet alleen door mij), dat is absoluut een aanrader. De OPI exfoliating cuticle treatment heb ik ook weer wat vaker gebruikt, mijn nagelriemen zijn heel hard terwijl mijn handen zacht zijn, dat is superirritant. Kortom, ik heb weer kennis gemaakt met een aantal fijne producten, de Heaven Scent Spray is ook een blijvertje...nu nog die geurkaars!

 

Heb jij nog een suggestie voor producten voor deze "short on sunday" reeks, laat het mij dan zeker weten. Waar ben jij nieuwsgierig naar geworden?

Deel dit artikel
Back to top