Blogs & Editorial

Editorial - beauty curator?

Sinds ik ben gestart als beautyblogger (eind 2006, dus negen jaar geleden ongeveer) is er nogal wat veranderd. Toen schreef ik mijn posts eigenlijk alleen over de producten die ik zelf gekocht had en dat deed ik met veel plezier en liefde. Van toegestuurde pakketjes vol make-up en huidverzorging was toen nog geen sprake, dat kreeg ik "gewoon" niet. Dat veranderde in de loop der jaren wel, maar dat zorgde wel weer voor een nieuwe uitdaging. Want wat gebruik je nu wel en wat niet? Naar welk persevent ga je nu wel en naar welk ga je nu niet toe? Misschien ben ik inmiddels wel een beauty curator i.p.v. een beauty blogger?

illustraties Sally Pratt & The Lust List check hun website zeker even, je kunt de illustraties ook kopen!

In een vorige editorial schreef ik al eens dat ik geen doorgeefluik ben, het is niet zo dat ik over ieder product schrijf dat ik binnen krijg. Dat zou ook onbegonnen werk zijn, gezien de hoeveelheid, maar het zou volgens mij ook saai zijn, niet alleen voor mij maar zeker ook voor jullie. Want hoe spannend is het om te lezen over de nieuwe verpakking van een lipbalm of het zoveelste eigen merk huidverzorging van een beautywinkel? Niet zo erg natuurlijk en dus vallen er zo al direct heel wat producten af. Dat bedoel ik dus met beauty curator zijn, ik probeer de krenten uit de pap te vissen, de bijzondere producten of de interessante nieuwtjes. Dingen die ik bijzonder en interessant vind, dat hoef jij, de lezer, natuurlijk niet zo te vinden. Toch denk ik dat het zo wel het leukste blijft, ik leg de producten die ik krijg langs mijn meetlat en vervolgens zien jullie daar de uitkomst van op Beautyscene.

 

In het verlengde daarvan moet ik ook beslissen bij welk event of feestje ik wel of niet zal zijn, zeg ik regelmatig nee tegen perstripjes en sla ik aangeboden producten af. Ook dat hoort bij het "curaten" vind ik, ik besef dat ik niet alles kan doen en dus betekent dat ook dat je soms nee moet zeggen. Natuurlijk is een reisje naar een grote stad in Europa heel fijn, maar als ik er iets moet doen wat niet zo goed past op Beautscene, dan is het toch zonde van ieders moeite? En waarom zou ik een tas vol beautyproducten van een merk aanpakken als ik toch niet van plan ben er iets mee te doen? Nee zeggen is niet altijd leuk of gemakkelijk, maar ik doe het in elk geval met de beste bedoelingen, ik leg ook altijd uit waarom ik nee zeg. Meestal is er wel begrip, maar soms ook weleens niet....en dat snap ik dan weer niet zo goed (maar goed...dat is een ander onderwerp).

Aan de andere kant moet ik soms ook juist vragen om iets, bijvoorbeeld juist om andere producten dan degene die ik opgestuurd krijg omdat die wel mooi of fijn zijn. Of ik bied een, in mijn ogen, beter alternatief aan voor de samenwerking die een bedrijf voorstelt, zodat we er allemaal blij van worden.

 

Vorige week in New York zag ik een goed voorbeeld van dit "curaten", in de winkel Birchbox verkochten ze producten van heel veel mooie beautymerken. Maar van vrijwel alle merken kwam je maar enkele van de producten uit hun assortiment tegen, dus nooit een compleet assortiment. Op mijn vraag waarom dat zo was, legde de verkoper uit dat ze alleen de beste producten van de merken daar zullen verkopen, ze "curaten" het winkelaanbod dus voor hun klanten. Op die manier weet de klant dat ze altijd kiest uit de beste producten!

Misschien moet ik me vanaf nu maar beauty curator i.p.v. beauty blogger gaan noemen? 

 

Fijne week allemaal! Ik ga weer op zoek naar mooie, nieuwe, interessante en bijzondere beautyproducten! En jullie?

 

XXX

Debbie

Deel dit artikel
Back to top