Nieuws

Op bezoek bij dokter Frodo - ik wil stralend oud worden, maar hoe?

Een paar weken geleden was ik op bezoek bij de kliniek van dokter Frodo Gaymans in Amsterdam, om eens kennis te maken met het werk dat hij doet. In zijn cosmetische kliniek kun je terecht voor verschillende ingrepen die ervoor zorgen dat je "stralend oud" wordt, aldus dokter Frodo zelf. Na mijn kennismaking besloot ik om eens een afspraak te maken, ik wilde weleens weten wat ik eventueel zou kunnen doen om inderdaad stralend ouder te worden. Vorige week woensdag stond mijn afspraak en kreeg ik o.a. een 3D gezichtsanalyse van mijn gezicht. Mijn verslag lees je hier....

Waarom?

Voordat ik je vertel over mijn ervaring bij dokter Frodo is het misschien goed om uit te leggen waarom ik er naartoe ben gegaan, tenslotte is dit best een stap voor me. Ik ben namelijk geen grote voorstander van cosmetische ingrepen, maar ik besef wel heel goed dat het inmiddels een belangrijk onderdeel is van de uiterlijke verzorging van zowel mannen als vrouwen. Cosmetische ingrepen zoals het gebruik van botox en fillers maken tegenwoordig deel uit van de beautyroutine van steeds meer vrouwen (en mannen), het leek mij dan ook eens goed om mijzelf in deze materie te verdiepen. Ik had zelf behoorlijk wat vragen over cosmetische ingrepen. Hoe zit het nu eigenlijk? Is het veilig? is het verstandig? Kan het echt geen kwaad? Doet het pijn? Is het duur? Je ziet er leest de meest vreselijke dingen, maar aan de andere kant hoor ik van vriendinnen en bekenden toch ook heel regelmatig positieve berichten. Hoe zit het nu echt? Ik besloot een afspraak in te plannen voor een consult en zou van daaruit wel verder kijken.

 

Bij dokter Frodo - de intake

Kliniek dokter Frodo Gaymans bevindt zich op de bovenste verdieping van een mooi pand aan het Vondelpark in Amsterdam. Binnenkort zullen ze overigens gaan verhuizen naar een andere locatie in de buurt. De ontvangst is vriendelijk en hartelijk, ik kreeg een lekkere cappucino en neem even plaats in de wachtkamer. Daar zie ik allerlei folders liggen over o.a. fillers en botox, maar ook over een Liquid Facelift, X-lift, Y-lift en donkere kringen & wallen. Die folder neem ik even door, want als ik dan ergens mee zit, dan zouden het mijn donkere kringen zijn. Ik krijg wat formulieren om in te vullen, uiteraard over mijn gezondheid (ik zit tenslotte wel bij een dokter) maar ook over mijn wensen en verwachtingen. Ik vul ze allemaal in, maar laat ook wat vragen open. Ik weet nl. niet zo goed wat ik wil en wat mijn wensen zijn.

Ik word ontvangen door Jack, de assistent van dokter Frodo, hij gaat als eerste foto's van mij maken voor het dossier en voor dokter Frodo. We verhuizen naar een klein kamertje waarin een studiootje gemaakt is. Jack maakt normale foto's uit verschillende hoeken (niet lachen...het worden dus een soort mugshots) maar gaat daarna ook iets bijzonders doen. Hij maakt met een speciale camera ook foto's voor de 3D gezichtsanalyse. Binnen een paar minuten is dit klaar en gaan we in gesprek. Jack stelt flink wat vragen om erachter te komen wat ik nu precies verwacht van mijn bezoek aan dokter Frodo. Dat is bij mij best een beetje lastig, ik kom niet direct met een probleem. Ik wil eigenlijk weten wat ik eventueel qua ingrepen zou kunnen doen om stralend ouder te worden.

Dokter Frodo himself

Dat gaat dokter Frodo zelf aan mij vertellen, hij is inmiddels bij het gesprek gekomen. Frodo Gaymans is een charismatische man die vol passie verteld over zijn werk. Hij pakt de foto's erbij en bekijkt op de computer de 3D gezichtsanalyse. Ik zie mijzelf nu ook eens van een andere kant, zo'n 3D scan kun je nl. vanuit verschillende posities bekijken. Na het bekijken van het intake formulier legt Frodo uit wat hij zou kunnen doen aan de donkere kringen. Hij begint met een kleine anatomieles: naarmate je ouder wordt verlies je onderhuids vet op je hele gezicht, dat is een natuurlijk proces en eigenlijk niet te stoppen. Ondanks dat ik voor mijn leeftijd nog een behoorlijk goede huidconditie heb (mijn huid is vol, mijn beenderstructuur is ook goed) is dit proces bij mij ook ingezet. Op de 3D scan kun je zien dat je mijn gezichtscontouren (ofwel mijn schedel) extra goed ziet boven mijn wenkbrauwen en bij mijn slapen, daar is het volume dus afgenomen.

Logisch verhaal vind ik, maar wat heeft dat te maken met mijn donkere kringen vroeg ik mij af? Heel veel, zo niet alles, vertelde Frodo, doordat de structuur onder de huid minder is geworden op die plaatsen, zakt de huid als het ware in richting neus en mond. Ook de huid onder de ogen verliest volume, waardoor donkere kringen (o.a. door de bloedvaten die daar lopen) beter zichtbaar worden. Dat klinkt heel dramatisch, maar dat is het heus niet, het is een normaal proces waar je wel wat tegen kunt doen volgens Frodo. Op de computer laat dokter Frodo vervolgens zien wat het effect is van de fillers, met een speciaal programma kan hij dat direct laten zien op de 3D scan van mijn gezicht, heel apart om te zien.

- Mijn werk is vergelijkbaar met dat van een restaurateur van schilderijen. Een schilderij moet niet veranderen, maar in de juiste conditie blijven, Dit geldt ook voor uw gezicht. - dokter Frodo Gaymans

 

Donkere kringen

Goed, aan mijn donkere kringen is dus iets te doen, dat is mooi nieuws! De meest eenvoudige oplossing is om een kleine hoeveelheid Juvederm filler te injecteren direct onder de huid in de buurt van de donkere kringen. Hierdoor vul je het volumeverlies aan met een gel met hyaluronzuur waardoor de huid weer een stevige basis krijgt en de donkere kringen minder zichtbaar zullen zijn. Eigenlijk is mijn "probleem" daarmee dan verholpen, het zou een zeer kleine ingreep zijn waarbij ik binnen een klein half uurtje weer buiten zou staan. Fillers worden onder de huid gebracht met een fijne injectienaald, een idee waar ik nu ook weer niet heel blij van word om eerlijk te zijn, maar goed.

Toch heeft Frodo nog een andere optie, één die volgens hem veel beter is omdat het probleem van de donkere kringen bij de basis wordt aangepakt. Hij adviseert mij om niet alleen volume bij mijn donkere kringen aan te brengen, maar ook aan de zijkant van mijn gezicht (bij mijn slapen) en boven mijn wenkbrauwen. Dat noemt hij zelf een X-lift en dat is uitgebreidere behandeling met dezelfde Juvederm fillers, die dan op meerdere plaatsen onder de huid worden geinjecteerd. Na de X-lift krijg ik dan meer volume op de plaatsen waar ik het verloren ben, hierdoor zal de huid veel voller ogen en zal het effect ook natuurlijker zijn. Plaatselijk behandelen is dus zeker mogelijk, voor een optimaal resultaat adviseert dokter Frodo toch om het "probleem" wat effectiever aan te pakken.

 

X-lift of toch iets anders?

Ik heb dus iets om over na te denken! Ten eerste of ik überhaupt wel een keer fillers wil uitproberen? Het antwoord daarop weet ik eigenlijk al, dat wil ik namelijk echt een keer. Om eerlijk te zijn zou ik het dan meer uit een vorm van nieuwsgierigheid doen, ook omdat het voor mijn werk best interessant is natuurlijk. Zoals ik al aangaf maken cosmetische ingrepen steeds vaker deel uit van de beautyroutine en als beautyblogger/-journalist wil ik er gewoon meer over weten. Wat is er nu beter dan het eens echt te ervaren? Maar waar begin ik? Ga ik voor dokter Frodo's advies en ga ik echt voor "stralend ouder worden" of kies ik voor de simpelste oplossing waardoor mijn nieuwsgierigheid bevredigd wordt en ik jullie erover kan vertellen?

Ik ben erg tevreden over mijn intake gesprek bij de kliniek van dokter Frodo! Het was een prettig gesprek en ik heb er echt iets van opgestoken. Ik weet nu beter hoe het verouderingsproces van de huid werkt en daardoor begrijp ik ook waarom bepaalde ingrepen worden aangeraden. Persoonlijk vind ik het fijn dat dokter Frodo meerdere opties geeft hoe hij je zou kunnen behandelen, daar hou ik zelf wel erg van omdat de keuze duidelijk bij mij ligt nu en zo hoort het ook. Inmiddels ben ik een week verder en ben ik er nog niet helemaal uit, maar wel bijna. Ik ben wel erg benieuwd hoe jullie denken over dit soort cosmetische ingrepen?

 

Ben je nieuwsgierig geworden naar de kliniek van dokter Frodo? Ga dan eens een kijkje nemen op de website : www.dokterfrodo.nl. Je vindt daar veel informatie over de ingrepen die ze er doen en leest ook een aantal ervaringsverhalen van cliënten, dat vind ik altijd fijn. Je kunt bij dokter Frodo terecht voor fillers en botox, maar ook voor peelings die de huid ook enorm kunnen verbeteren.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met de kliniek van dokter Frodo

Deel dit artikel
Back to top