Reviews

Foundation review - Bobbi Brown Intensive Skin serum foundation SPF 40

Een serum foundation? Dat klinkt natuurlijk heel interessant, want zou het echt mogelijk zijn dat een foundation dezelfde verzorgende effecten heeft als een serum? Bobbi Brown heeft een drietal nieuwe, extra verzorgende make-up producten uitgebracht die claimen dit te doen. In New York maakte ik, op het hoofdkantoor van Bobbi Brown, voor het eerst kennis met de nieuwe Intensive Skin Serum foundation. Inmiddels ben ik twee weken verder en heb ik de foundation uitgebreid getest, tijd voor een review!

Bobbi Brown Intensive Skin Serum Foundation Broad Spectrum SPF40 EUR 55,00 (flacon 30 ml)

 

Wat zegt Bobbi Brown over deze Intensive Skin Serum SPF40 foundation?

"Deze nieuwe foundation is de perfecte combinatie tussen huidverzorging en make-up. Hij verzorgt de huid van binnenuit dankzij zijn diepgaande serum ingrediënten. De formule van Cordyceps paddestoel, Indian Tree Root en Bamboo Grass doet de huid er jong en fris uitzien - onmiddellijk en dag na dag.

Voor wie is het? Iedereen die de verzorgende voordelen wilt van een serum, gecombineerd met de perfect egaliserende dekking van Bobbi's foundations. Ideaal voor normale tot droge huidtypes.

Waarom is het anders? Werkt van binnenuit via de diepgaande serum ingrediënten. Stimuleert de huidcellen en zorgt voor een egalere, strakkere, meer gelifte look. De SPF 40 helpt bovendien verdere schade te voorkomen."

Verpakking & ingrediënten

 

Als 45-jarige ben ik natuurlijk heel erg geïnteresseerd in deze nieuwe verzorgende foundation, hij lijkt gemaakt voor mijn huid! Ik hou wel van een beetje dekking voor (o.a.) mijn pigmentvlekken, maar wil dat niet ten koste van alles, de foundation die ik gebruik moet ook minstens verzorgend zijn voor mijn huid. Ik draag iedere dag foundation en als ik merk dat mijn huid er minder mooi door wordt, dan gaat de foundation in kwestie direct weg, ongeacht of het effect heel mooi is. De verzorging van mijn huid neem ik heel serieus!

Deze Intensive Skin Serum foundation lijkt dus ideaal, hij bevat flink wat verzorgende, hydraterende en beschermende, plantaardige ingrediënten die gunstig zijn voor mijn huid. Toch is het geen "echte" huidverzorging, je kunt je verzorgende serum toch echt niet laten staan als je deze foundation gebruikt naar mijn mening.

De foundation is vrij vloeibaar, een tikje aan de dunne kant en daarom is de pipet die in dop zit best handig om de foundation zonder knoeien uit het flesje te halen. Je moet wel even goed in de dop knijpen om voldoende foundation op te "slurpen", anders moet je het misschien wel twee keer doen. Op zich is dit wel een prima manier om de foundation te doseren, je verspilt nl. helemaal niets. Doe wel een beetje voorzichtig met de pipet, hij is wel van glas gemaakt, net zoals het flesje.

De pipet is ongeveer net zo breed als de hals van het flesje, stop het dus zorgvuldig terug omdat je anders snel knoeit. Draai de dop ook weer goed vast! Doordat het flesje ondoorschijnend is, kun je aan de buitenkant niet zien welke kleur foundation het is. Aan de onderkant van de flacon zit wel een sticker natuurlijk!

ingrediëntenlijst Bobbi Brown Intensive Skin Serum Foundation SPF 40 - met een mix van siliconen, breedspectrum zonbescherming (wel SPF40), veel anti-oxidanten zoals watermeloen-, linzen- en appelextract), een beetje hyaluronzuur, glycerine en vitamine E.

Swatches & foto's van het resultaat

 

De foundation is qua textuur "normaal", niet te dik en niet te dun, en daardoor prima aan te brengen en te verdelen over de huid. Ik vind het effect met een volle foundation kwast (zoals deze full coverage face & touch up brush) het mooiste, verdelen met mijn vingers geeft een minder dekkend resultaat en dat wil ik niet. Met zo'n volle foundationkwast kun je ook makkelijk een tweede laagje opbrengen, dat doe ik alleen op de plaatsen waar ik dat nodig vind, dus niet overal op mijn gezicht.

De kleurenselectie van Bobbi Brown is, zoals altijd, lekker groot, er zijn 16 kleuren beschikbaar, vrijwel allemaal met een gele ondertoon. Daar is Bobbi Brown een grote voorstander van, ze vindt nl. dat iedereen er beter, gezonder en frisser uitziet door een foundation te gebruiken met zo'n ondertoon. Ik ben het met haar eens! Ik heb zelf de kleur Warm Natural geadviseerd gekregen door Mark Reagan, de rechterhand van Bobbi herself, hij zal het wel weten toch? Kijk even mee naar het effect van deze foundation.

swatch Bobbi Brown Intensice Skin Serum Foundation SPF 40 Warm Natural 4.5

voor - zonder foundation

na - met Bobbi Brown Intensive Skin Serum SPF40 Warm natural

links zonder foundation en rechts met Bobbi Brown Intensive Skin Serum SPF40 Warm natural foundation, ik heb op de foto nog geen poeder gebruikt

Omdat ik de foundation direct na het aanbrengen toch wat glanzend vind heb ik heel luchtig wat Brightening Powder in Peach opgebracht met een grote poederkwast

 

Review

De afgelopen twee weken heb ik deze foundation eigenlijk dagelijks gedragen, ik vind het effect mooi en natuurlijk, de foundation draagt prettig omdat je hem niet voelt zitten. Mijn huid doet het er ook goed op, na de warme en drukke dagen in New York, plus de bijbehorende jetlag, kan die wel wat extra's gebruiken en dus heb veel maskertjes, serums en voedende cremes gebruikt. De foundation heeft zeker ook geholpen, die verzorgde toch net even iets meer dan een "normale" foundation.

De foundation heeft wel een behoorlijk opvallende lavendelgeur, misschien iets te opvallend voor sommigen en bij een heel gevoelige huid kan de lavendelolie in de foundation ook een minder gunstig effect geven. Zelf heb ik daar geen last van, maar het is mee bedoeld als waarschuwing.

Ik ben erg blij met de bescherming tegen de zon, SPF40 voor een foundation is behoorlijk hoog, maar die krijg je natuurlijk wel pas als je echt een goed laagje foundation aanbrengt, hou daar rekening mee! Ik moest zelf even zoeken naar het mooiste effect van deze foundation, ik merk dat ik het liefst twee laagjes aanbreng gevolgd door een transparant poedertje van Bobbi Brown om de ergste glans te verminderen. Als ik iets negatiefs zou moeten bedenken dan zou dat de houdbaarheid kunnen zijn, die had wat beter mogen zijn en natuurlijk is de prijs ook niet mals. De foundation is ook niet erg zuinig in gebruik.

 

Dekking - medium, eventueel nog wat op te bouwen door een extra laagje, dat werkt goed en het effect blijft mooi en natuurlijk. Hou je van een meer natuurlijk effect en wil je niet teveel dekking, dan in één laagje foundation prima. Wil je juist wat meer dekking, breng dan nog een dun laagje aan en daarna wat poeder, dat geeft een flawless finish.

 

Finish - natuurlijk, wat aan de glanzende kant, zelfs met een matterende primer. Ik vind dat een klein beetje poeder, plaatselijk, echt nodig is. Dat hoef je maar één keer aan te brengen, de foundation gaat later op de dag niet meer extra glimmen.

 

Houdbaarheid - niet extreem langhoudend, ik heb aan het einde van de dag het idee dat een deel van de dekking is verminderd. Ik merk dat de foundation langer mooi blijft als je twee laagjes foundation draagt, zeker met een dun laagje poeder geeft dat het meest langdurige effect.

 

Huidtype - normaal tot droog, ideaal voor de ouder wordende huid, maar door het natuurlijke effect ook prima te gebruiken als je een jongere huid hebt. Minder geschikt voor een echt vette huid, vermoed ik, al heb ik dat zelf niet getest.

 

Prijs - EUR 55,00 (flacon met pipet 30 ml)

 

Verkooppunten - alle Bobbi Brown verkooppunten zoals De Bijenkorf & Douglas in Nederland, maar ook Parfuma in België.

Het effect met de Aruba Illuminating Bronzing Powder en de Pretty Pink blush van Bobbi Brown, mijn lipstick is de Carnation lip color, ook van Bobbi! Dat is zo'n mooi kleurtje! 

 

Welke foundations willen jullie nog meer zien in deze serie met foundationreviews? Laat het gerust weten, dan kan ik er rekening mee houden! Wil je meer foundation reviews zien? Klik dan op de artikelen hieronder of ga via deze link naar mijn foundation reviews. Lijkt deze nieuwe Bobbi Brown Intensive Skin Serum SPF40 foundation jou iets?

Deel dit artikel
Back to top