Blogs & Editorial

Editorial - merk of geen merk, dat is de vraag?

"Waarom koop je eigenlijk alles van een merk? Zijn gewone dingen niet goed genoeg voor je? Je bent echt een naar mens...." Dit is geen quote uit een mail die ik binnen kreeg, maar een combinatie van een paar mailtjes die ik weleens gekregen heb. Ik snap het niet. Goed, dat van dat nare mens misschien nog wel, maar ik begrijp niets van het gedoe om "merken" waar sommige mensen last van hebben. Is niet ieder product dat je in een winkel koopt van een merk? Duur of heel goedkoop, er staat toch altijd een merkje op? Wat maakt dat nu zo erg?

Als je, net als ik, houdt van mooie producten van (luxe) merken dan heb je zulk soort opmerkingen vast weleens gehoord. Waarom moet je tas nu van Michael Kors zijn? En is het nodig dat je schoenen van Jimmy Choo draagt? Of een telefoonhoesje van Marc Jacobs. Om over je telefoon van Apple nog maar te zwijgen....Een schande is het! Herkenbaar? Vast wel, maar zoals ik al aangaf, ik snap niet goed waarom? Die vervelende merkproducten mogen dan een doorn in het oog zijn van sommige mensen, ook zij lopen rond met producten met een merkje erop (of erin). Dat zijn dan misschien niet de merken die jij draagt, maar merken zijn het niettemin. Want ook al koop jij je spullen op de markt of in een budgetwinkel, er staat toch altijd een merkje in de kraag of op de doos?

 

Wat maakt een merk dan eigenlijk een "merk", zo'n merk dat mensen sommige mensen boos genoeg kan maken dat ze er een mailtje over sturen? is het de aandacht die zo'n merk krijgt? Of is het de uitstraling van dat merk die mensen niet aanstaat? Of is het misschien toch wel het feit dat zo'n merk duur is en zij daar het geld niet voor (over)hebben? Maakt dat mensen misschien boos? En waarom gaan ze dan voorbij aan het feit dat zij net zo goed producten aanschaffen met een merk erop? Ik snap het nog steeds niet, jullie wel? Ik ben benieuwd naar jullie hersenspinsels over dit onderwerp.

 

Natuurlijk heb ik ook nog een advies voor iedereen die zo boos wordt om de aankopen van iemand anders "Live, Love and let be" aldus William Shakespeare.

 

Fijne week! Zie ik jullie a.s. zondag bij The House of Beauty?

 

XXX

Debbie

Deel dit artikel
Back to top