Reviews

Smashbox Double Exposure palette - review, swatches en looks

Vorig jaar heb ik het Full Exposure palette van Smashbox getest, een palette met een combinatie van natuurlijke tinten in matte en glanzende varianten. Dit jaar bracht Smashbox het Double Exposure palette uit, "double" omdat je de oogschaduws op twee manieren kan gebruiken, droog en vochtig. Je weet vast wel dat oogschaduws in veel gevallen intenser van kleur worden en een betere dekking geven als je ze met een vochtige kwast aanbrengt. Dat zou ook het geval zijn bij dit palette, maar ik denk er toch anders over....

Smashbox Double Exposure oogschaduwpalette EUR 49,90 (exclusief bij Douglas)

Net als in het Full Exposure palette vind je hier ook 14 oogschaduw terug in het stevige palette, samet met een dubbelzijdige kwast van echte haren. Er zit een grote spiegel over de hele breedte van het palette, dat trouwens verrassend fijn in de hand ligt. Het palette lijkt van stevig kunststof te zijn gemaakt, maar het kan ook heel hard karton zijn, in ben er nog niet uit!

Dit keer kreeg ik een sample toegestuurd en kan ik je niet de originele verpakking laten zien, inclusief eventuele extra's die erbij zitten. Jammer, maar zo gaat dat in veel gevallen nu eenmaal.

Dit is wat Smashbox over het palette zegt:

 

Double Exposure Palette is een palette met veel mogelijkheden. De oogschaduw verandert wanneer u de kleur activeert met water. Elke kleur verandert op één van vier manieren wanneer u water toevoegt: de kleur wordt sterker, dieper, metallic of glinsterend dus u heeft oneindig veel mogelijkheden. Experimenteer. Of u nu ingetogen of uitgelaten of heel anders voelt, transformeert uzelf met deze must-have op het gebied van zelfexpressie.

 

Hoe werkt het? State-of-the-art pigmenten met een coating zetten de magie in gang. Deze coatingtechnologie zorgt voor vier verschillende effecten als de oogschaduw nat wordt. Zo heb je met 14 kleuren oogschaduw eigenlijk 28 tinten in huis. En dat alles in één palet.

 

Inclusief:

• Een speciaal tweezijdige penseel

- Ronde kant: neem precies genoeg water op voor impactvolle kleuren

- Schuine kant: voor een nauwkeurige lijn met natte oogschaduw en een vervaagde lijn als de kwast droog is<

• #SHAPEMATTERS bijsluiter met instructies voor 6 oogvormen.

 

Laten we even kijken naar de oogschaduws van dichtbij en de swatches, die ik droog heb gemaakt, ik zal verderop even uitleggen waarom ik dat zo heb gedaan.

rij 1

rij 1 vervolg

rij 2

rij 2 vervolg

 

Zoals je ziet zijn de oogschaduws droog aangebracht al behoorlijk gepigmenteerd, ze zijn allemaal kleurecht en komen als swatch helemaal overeen met de kleuren in het palette. De pigmentatie is heel goed! Maar ook de textuur van de oogschaduws is fijn, zowel de wat matte kleuren als de meer glanzende tinten zijn allemaal zacht van structuur en hechten goed aan de huid.

Ik vind dit palette in gebruik veel fijner dat het Full Exposure palette, de oogschaduws geven helemaal geen fall-out en de kleurencombinatie is lekker divers. Er zitten zowel koele als warme tinten in het palette en dus ook glanzende en mattere kleuren.  Je kunt een rustige, natuurlijke look maken, maar ook uitpakken met een donkere, koele smoky eye.

Ik zal het je hieronder even laten zien, de eerste look is heel natuurlijk en rustig en zo gemaakt omdat je maar drie kleuren gebruikt:

Wil je iets meer uitpakken, dan kun je ook een donkere, grijs/zwarte smoky eye maken met een klein vleugje paars/taupe, hieronder zie je hoe ik deze look heb gemaakt, iets ingewikkelder misschien omdat je meerdere kleuren gebruikt, maar toch prima te doen. Ik zou trouwens ook wle maximaal 5 kleuren gebruiken, anders wordt het al snel een beetje rommelig denk ik. Maar goed, alles kan natuurlijk!

 

Ik heb de oogschaduws allemaal droog aangebracht en dat kan ik je ook zeker aanraden, ik ben zelf niet zo gek op het vochtig aanbrengen van oogschaduws. De manier waarop je dit doet is om eerst de kwast vochtig te maken, de kwast even af te deppen op een tissue om het ergste vocht eruit te laten en de kwast vervolgens deppen in de oogschaduws. Op zich geeft dit zeker een intens resultaat, iets wat bv bij een eyeliner best mooi is, maar het nadeel is wel dat de oogschaduws lastiger te blenden zijn.

En om eerlijk te zijn vind ik het resultaat van de vochtige oogschaduws niet eens zoveel mooier dan als je ze droog gebruikt, waarom zou je die moeite doen? Ik vind het Double Exposure een prima, gevarieerd palette met kwalitatief goede oogschaduws. Smashbox maakt de belofte van 28 tinten in één palette niet helemaal waar, want ook al zijn de oogschaduws misschien iets intenser eenmaal vochtig aangebracht, echt anders van tint worden ze niet. Daar moet je dit palette dan ook niet voor aanschaffen! Wel omdat het goed is en een leuke mix van kleuren en texturen bevat, voor de prijs van EUR 49,90 is het dan ook een prima deal (er zit 17 gram oogschaduw in het palette, iets meer dan in een Urban Decay Naked palette volgens mij)! Snel even gaan kijken bij Douglas!

 

Last but not least, de dubbelzijdige kwast is zeker niet onaardig, de haren zijn stevig en toch zacht, je kunt ze goed gebruiken voor een ooglook, al heb je nog wel een extra blendingkwast nodig. Is het Double Exposure palette iets voor jou?

Deel dit artikel
Back to top