Reviews

STARSKIN - het geheim van de sterren - gezichtsmaskers van bio-cellulose

Onlangs deed ik een leuke ontdekking toen ik langs de Perfume & Cosmetics winkel op Schiphol racete...de nieuwe STARSKIN gezichtsmaskers. Ondanks dat ik eigenlijk geen tijd had, besloot ik toch even snel een maskertje te kopen omdat ik best wat hydratatie kon gebruiken na een lange vlucht! Inmiddels heb ik begrepen dat de maskers van STARSKIN, die gemaakt zijn van bio-celullose en 30 ml serum bevatten, gewoon bij Douglas te bestellen zijn. Kijk even verder naar meer informatie en een review....

De maskers van STARSKIN zijn zgn. sheetmaskers, meestal zijn dat papieren maskers in de vorm van je gezicht doordrenkt met vloeistof, maar deze zijn gemaakt van bio-cellullose. Dit is een natuurlijk materiaal gemaakt van kokosnoot en doordrenkt met natuurlijk gefermenteerd vitaminerijk kokossap. Dit materiaal hecht zich heel goed aan de gezichtshuid en geeft actieve ingrediënten beter af dan papieren of katoenen maskers. Daarnaast is het ook enorm zacht voor de huid en zal het geen irritaties geven.

Zo'n sheetmasker is gedrenkt in 30 ml serum (!!) normaal een hoeveelheid die je in een flesje vindt, maar nu dus binnen een minuut of 20 grotendeels wordt opgenomen door de huid.

Het Nederlandse merk STARSKIN heeft de technologie voor de maskers gehaald uit Korea, waar de sheetmaskers zoals deze een enorme hype zijn. En jullie weten natuurlijk al dat heel veel van onze huidige beautytrends zoals BB cream en Cushion foundations, afkomstig zijn uit dit inventieve land! Binnen no-time zullen de sheetmaskers dan ook zeker Nederland veroveren, leuk dat er een Nederlands bedrijf is dat inspringt op deze trend.

 

Inmiddels heb ik meerdere maskertjes getest, kijk even mee hoe dat gaat:

Vorige week koos ik het Close-up Firming Cio-cellulose second skin face mask dat intens verzorgt, de huid verzacht, elasticiteit teruggeeft, de glans een boost geeft en een liftend effect heeft. 

ingrediëntenlijst met o.a. kokosextract, lecitine, tripeptide-1, tarwe- en soja proteïne en omega-3 (het is wel heel klein en lastig om te lezen denk ik)

Zorg dat je het serum in het masker even goed verdeeld als de verpakking nog dicht is, die kan weleens naar de onderkant gezakt zijn. Wat je in de verpakking vind is een opgevouwen gezichtsmasker met drie lagen dat heel lekker ruikt, het materiaal doet bij in elk geval echt denken aan verse kokos (niet de uitgedroogde soort)

De bovenste en onderste beschermlaag moet je verwijderen van het masker, iets wat best een beetje lastig gaat om eerlijk te zijn, het is een beetje een gepriegel. Maar goed, als het eenmaal gelukt is dan ben je ook direct klaar om het masker op je schone, droge huid te leggen.

Het materiaal van het masker is dun en voelt als huideigen materiaal, van oorsprong werd het materiaal ook gebruikt voor brandwondenpatiënten. Je moet ervoor zorgen dat er geen lucht of vouwen in het masker zitten, dan kunnen de ingrediënten het beste hun werk doen. 

Ik ben maar even terug naar bed gegaan....20 minuten met zo'n masker rondlopen vind ik niet zo fijn, toch blijft het masker wel heel goed zitten op de huid, het glijdt niet van mijn gezicht af.

Na 20 minuten haal ik het masker van mijn gezicht , dat gaat net zo makkelijk als het opbrengen. Het blijft niet aan de huid plakken, dus dat is fijn. Het masker voelt lichter dan toen ik het aanbracht, je merkt dus zeker dat de 30 ml serum in het masker echt in de huid is getrokken. Tenminste, een groot deel ervan, ik geloof zelf niet dat er 30 ml product in mijn huid zit na afloop....

Mijn huid voelt vol en prettig aan, er is nog zeker wat serum/masker over op de huid en die masseer ik even goed in. Het serum dat nog in de verpakking zit breng ik aan in mijn hals en decolleté, zonde om weg te gooien tenslotte. Ik ben tevreden over het masker, mijn huid voelt fijn en ziet er stralend uit, daar heb ik zeker een paar dagen profijt van gehad.

Dit Close-up masker is mij goed bevallen, net zoals het Red carpet ready masker dat ik in New York heb gebruikt, maar ik ga de andere maskers zeker ook nog even proberen, al skip is het Leading Man masker maar even.

Bij STARSKIN kun je de volgende maskertjes vinden, ze kosten allemaal EUR 9,95 per stuk en zijn al te verkrijgen bij Douglas:

 

  • Close-up (verstevigend - voor de oudere huid)
  • Behind the scenes (balancerend - voor de normale tot vette huid)
  • Red carpet ready (hydraterend - voor de vochtarme huid)
  • After party (brightening - voor de vale huid)
  • Walk of fame (voetenmasker, trek de sokken aan en je hebt binnen 20 minuten superzachte voeten)
  • Hollywood hand model (handmasker, trek de handschoenen aan en je handen zijn binnen een kwartier zacht en soepel)
  • Leading man (hydraterend - speciaal voor mannen)
  • Eye catcher (eyepads, hydrateren de huid en laten wallen verdwijnen, donkere kringen frissen op)
  • Glowstar (een exfoliërend sponsje dat je meerdere keren kunt gebruiken, deze heb ik nog niet getest)

 

Inmiddels ben ik fan geworden van de maskertjes en om mij heen hoor ik ook heel positieve verhalen over de maskers, dus ik kan je ze zeker aanraden. Zijn jullie nieuwsgierig naar de andere maskers? Willen jullie daar t.z.t. ook reviews van zien? Laat het mij dan weten, maar probeer ze vooral zelf even uit.

Deel dit artikel
Back to top