Reviews

Collistar Nude+ collectie - review & swatches

Nude makeup, soms vraag ik mij weleens af hoeveel soorten nude makeup er nu kunnen zijn? Maar het blijft onverminderd populair, de natuurlijke makeup look is zeker bij Nederlandse vrouwen absoluut favoriet. Tegenwoordig weten we ook dat nude make-up prima gecombineerd kan worden met een wat opvallender accent, zoals een strakke cat eyeliner, een opvallende highlighter, geaccentueerde wenkbrauwen of een felle lip. Zo wordt een nude makeup heel wat minder saai! Kijk je mee naar mijn review van de Collistar Nude+ collectie?

Collistar Blusher & Sculpting Powder EUR 32,50

In het doosje vind je een bijzondere poeder, die direct duidelijk maakt waar je het voor moet gebruiken! Het donkere deel is een vrij matte, donkerbruine poeder die je gebruikt om te contouren, het beige deel is een ook vrij mat poeder dat in principe bedoelt is om te highlighten. Maar dat werkt niet zo heel goed, de poeder is vrij mat en ook wat stroef waardoor je het niet luchtig kun aanbrengen en het effect wat matjes/saai wordt. Volgens Collistar kun je de poeders ook mengen en als blush gebruiken, maar persoonlijk vind ik dat niet zo'n mooie kleur. Ik zou liever kiezen voor een levendige kleur!

swatches Blush + Contour

In de test: zet met het make-up sponsje wat donkere poeder neer op de delen van je gezicht die je wilt contouren, ik heb dat gedaan onder mijn jukbeen, bij mijn slapen, voorhoof en naast mijn neus.

Na dat je de poeder hebt aangebracht is het belangrijk om de kleur goed te blenden om toch een natuurlijk resultaat te krijgen. Ik heb daarvoor weer de applicator gebruikt en dat werkt op zich wel, toch werk ik zelf liever met een kwast omdat dat wat fijner in de hand ligt.

Zien jullie het verschil? Op de foto rechts lijkt mijn gezicht wat "strakker"en iets minder rond. Natuurlijk kun je effect zo opvallend maken als je zelf wilt, ik kies altijd voor een natuurlijke look. Op zich werkt het poeder goed op mijn (getinte) huid, ik denk wel dat het vrij donker is als je een lichte huid hebt. En zoals ik al aangaf, de lichte poeder is niet fijn als highlighter!

Collistar Magic eye shadow EUR 19,95

In de mooie gouden huls zitten naturelkleurige creme oogschaduws verstopt die je opbrengt met een sponsapplicator. De kleuren zijn natuurlijk, maar zoals je op de swatches hieronder ziet toch mooi van kleur. Toch ben ik niet zo heel enthousiast omdat de swatches hieronder wel mooi zijn, maar als je ze eenmaal op je oog aanbrengt, dan is de meeste kleur toch verdwenen. De creme oogschaduw moet je natuurlijk wel "blenden" met de huid, anders krijg je streepjes zoals hieronder bij de swatches. Dat is op dit foto misschien niet zo erg, maar voor mijn ooglook wil ik dat effect niet. Natuurlijk kun je de kleur wel iets opbouwen in een paar laagjes, maar het is iets meer werk.

swatches Magic eye shadow Pearl, Nude, Chiffon & Bronze

Ik heb de kleuren Pearl, Nude en Chiffon gebruikt voor een natuurlijke ooglook, zie je de glitters in Chiffon? Dat is best een mooie kleur, maar eerlijk is eerlijk, niet heel spannend.

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik geen echte fan ben van creme oogschaduws, ook al blijven ze, zoals deze van Collistar, wel prima zitten. Ik kies gewoon liever voor poederoogschaduws! Maar goed, hou je van creme oogschaduws of zoek je een licht gekleurde basis, dan kun je deze absoluut overwegen.

Lip foundation EUR 18,25 in light & medium

Als je van jezelf best gekleurde lippen hebt, dan zul je vast gemerkt hebben dat vooral lichte tinten lipstick niet altijd zo mooi overkomen, je kunt er je eigen lipkleur nog doorheen zien. Dat zou je kunnen tegengaan door een lipfoundation te gebruiken, een licht dekkende basis voor onder je lipstick of lipgloss. Collistar heeft deze nu in twee tinten, het zijn cremige, lekker ruikende, fijn smerende cremes voor op je lippen. Heel anders van structuur dan een foundation, want ze zijn minder dekkend en laten ze mooier verdelen, daarnaast zijn ze ook verzorgend. Maar omdat ze niet zo dekkend zijn, is het effect ook niet zo bijzonder. Eerlijk gezegd zie ik niet zoveel verschil als ik ze op mijn lippen aanbreng, kijk maar eens:

links Lip foundation Light & rechts Lip foundation medium

Collistar Vibrazione di colore lipsticks EUR 23,75

v.l.n.r. swatches Nude, Biscuit, Pale Pink & Marsala

Nude - zeer licht nude, ik heb de lipstick over de Lip foundation Medium aagebracht

Biscuit - een tikje warmer nude

Pale Pink - bleek roze

Marsala - licht bordeaux met een vleugje bruin

De lipsticks voelen romig, de kleur verdeelt goed over mijn lippen, ze zijn stevig genoeg om de lipcontouren strak te tekenen, dat vind ik altijd fijn. Toch vind ik de Marsala wel de allermooiste van het stel, van de andere kleuren ben ik niet zo onder de indruk, ze zijn niet heel uniek. Maar Marsala is wel echt liefde....die ga ik vaak dragen dit najaar! Oh ja, de houdbaarheid is redelijk, het zijn geen super langhoudende lipsticks, je moet ze regelmatig bijwerken als je eet en drinkt.

Mijn Collistar Nude+ look, met nude lippen, iets wat ik niet zo vaak draag om eerlijk te zijn, ik vind een opvallender kleurtje toch mooier, mijn lippen lijken dan ook voller. Deze ooglook is wel mijn stijl, ik hou van klassieke nude ooglooks, die zijn altijd goed en mooi te combineren met een fellere blush, lekkere highlighter of wat extra bronzer.

En dit is de (serieuze) look met de prachtige Marsala lipstick!

 

De nagellakjes zijn helemaal te gek van deze collectie, ze zijn klein van stuk, maar ook heel betaalbaar (EUR 7,75) en lakken fijn! Ze hebben allemaal een iets matte finish, al zie je die vooral bij der Marsala wat beter, de rest heeft shimmers in de lak en dan valt de matte, fluwelige finish gewoon wat minder op. Op alle foto's draag ik twee laagjes, lakken gaat makkelijk, ze drogen snel en houden redelijk op mijn nagels (met topcoat een dag of 3/4 zonder beschadigingen)

656 Nude

655 Pearl

657 Pale pink

658 Marsala (Liefde voor deze kleur en finish, perfect voor het najaar!!!)

Als laatste wil ik jullie de nieuwe concealer laten zien die ik heel goed vind. De Collistar Camouflage Concealer Total Perfection is een romige, goed dekkende concealer die toch een mooi natuurlijk resultaat geeft en lang houdt! Eerlijk gezegd ben ik behoorlijk onder de indruk, het is gewoon een goede concealer die donkere kringen best goed dekt en niet (!!) in fijne lijntjes gaat zitten zonder al teveel gedoe. Hieronder zie je hoe ik de concealer aanbreng en natuurlijk zie je ook het goede resultaat!

Collistar Camouflage Concealer Perfection Totale EUR 24,95 in 3 tinten

swatches nr. 1, 2 & 3

Links voor de concealer, rechts met 3 stipjes concealer in de vorm van een driehoekje onder het oog

ik verdeel en blend de concealer met de micro mini Beautyblender, maar dat kan ook prima met een vinger. Het effect is mooi, de huid onder mijn ogen is duidelijk lichter (maar niet te licht) en daardoor oog ik direct frisser. Het effect bleef de hele dag zo mooi!

 

Ik heb het allerbeste voor het laatst bewaard, de concealer is echt goed en fijn! Volgens mijn informatie zijn er drie tinten, maar in de webshop van Douglas zag ik er "maar" twee staan, ik gebruikte hierboven nummer 2. En als het klopt zijn deze producten slechts tijdelijk te koop, sla dus je slag als je nog een concealer zoekt. Ook de mooie lipstick en nagellak in de kleur Marsala is te gek, dat is absoluut een aanrader voor dit seizoen. Een echte nude look is minder aan mij besteed misschien, maar als jij fan bent, dan kan ik je zeker even aanrader om te kijken in het schap van Collistar! De Nude+ collectie van Collistar ligt nu bij alle Collistar verkooppunten zoals Douglas en ICI Paris XL.

 

Wat vind jij van deze nude make-upjes? Hoe combineer jij dit soort producten? Ga je voor helemaal "nude" of combineer je het liever met wat extra kleur?

Deel dit artikel
Back to top