Inspiratie & Tutorials

Curated - mijn shoptips voor dit weekend - pak er een boek bij!

Een nieuw idee, een nieuwe rubriek op Beautyscene! Onlangs schreef ik in mijn editorial dat ik mij soms meer een beauty curator voel dan een beautyblogger. Vandaar dat er een nieuw soort artikel online komt, met daarin mijn shoptips voor dit weekend! Ik geef jullie tips welke producten de moeite waard zijn om te proberen of te shoppen als je dit weekend in de winkels komt. Tenslotte is het weekend vaak het moment dat je daar tijd voor maakt. Ik probeer mijn tips aan te passen aan het moment, dit weekend is het door het slechte herfstweer echt tijd voor een boek!

Mijn favoriete make-up boeken, de meeste zijn in het Engels, alleen het boek van Elke is in het Nederlands

Lisa Eldridge Face Paint EUR 21,99  (momenteel uitverkocht, weer leverbaar vanaf 30/10/15 of als e-book)

 

Dit is het beautyboek van dit moment, make-up artist en Youtube ster Lisa Eldridge heeft net dit langverwachte boek uitgebracht. In tegenstelling tot veel mensen denken is dit geen "how to" makeup boek, maar is het eigenlijk meer een naslagwerk waarin de geschiedenis en invloed van make-up wordt beschreven. Het is een boek voor liefhebbers, je moet meer willen weten over dit onderwerp anders kan het je misschien tegenvallen. Facepaint is in het Engels geschreven en leest niet zo heel makkelijk weg om eerlijk te zijn (en ik lees eigenlijk altijd Engelse boeken), ook lees ik heel veel herhalingen in dit dikke boek. Maar aan de andere kant staan er prachtige foto's in, o.a. van Lisa's vintage make-up verzameling en van de makeup muses door de jaren heen. Samengevat : voor alle fans van Lisa is het zeker een must, net zoals voor alle mensen die professioneel met make-up bezig zijn of veel interesse hebben in de geschiedens van makepup. Wil je een boek waarin je leert over hoe je make-up aan moet brengen? Dan is Facepaint niet de aanrader.

Elke Willemen Make up My Story EUR 29,99

 

De lieve Elke, senior make-up artist van MAC, ken ik al heel wat jaren en ben heel blij voor haar dat ze zo'n mooi boek heeft uitgebracht! Elke kampte enige tijd geleden met een behoorlijke burn-out en daar vertelt ze in dit (Nederlandstalige) boek ook over. Naast haar persoonlijke verhaal lees je vooral veel tips over inner beauty, inclusief yoga-oefeningen, en delen veel andere vrouwen hun beauty-ID. Maar er is ook veel te lezen over Elke's professionele leven, o.a. over hoe het eraan toe gaat tijdens Fashion Week of hoe je nu eigenlijk make-up artist wordt. Het is een boek voor een heel diverse doelgroep denk ik, zowel aankomende make-up artiesten als liefhebbers van make-up zullen het meer plezier lezen, al denk ik dat niet ieder hoofdstuk heel interessant voor je zal zijn. Wat ik dan weer wel heel leuk vind, Elke gebruikt in haar tips natuurlijk heel veel MAC producten, dan weet je tenminste direct wat je kunt gaan kopen! Goed gedaan, lieve Elke!

Bobbi Brown Pretty Powerful EUR 26,99

Bobbi Brown heeft al verschillende boeken geschreven, ik geloof dat ik ze allemaal in mijn bezit heb, ik hou ervan! Dit boek is vrij compleet, het inspireert en het informeert, het focust zich vooral hoe je met kleine aanpassingen in je uiterlijk ervoor kan zorgen dat je krachtiger overkomt. Ook in dit boek lees je zowel over inner beauty, een beetje mode en vind je interviews met veel "gewone" vrouwen. Maar het is toch ook wel een make-up boek, inclusief schema's over waar je make-up moet aanbrengen en leuke voor- en na foto's van gewone vrouwen zoals jij en ik. Het boek is behoorlijk laagdrempelig en leest lekker weg, zeker voor fans van Bobbi's producten is dit een fijn en inspirerende boek.

Francois Nars Makeup your Mind EUR 37,99

 

Een prachtig koffietafel boek waarin je vooral foto's van make-up vind dit Francois Nars zelf op modellen heeft aangebracht. Tussen de voor- en na foto zit een transparant vel met daarop een uitleg over de NARS producten die hij gebruikt heeft. Ook vind je er deel met daarin tips en informatie over het aanbrengen van make-up. Het is vooral een boek om doorheen te bladeren ter inspiratie, al zijn de tips die Francois geeft absoluut goed. Ook dit boek is in het Engels, maar leest wel lekker weg!

Laura Mercier The new beauty secrets EUR 30,22 (e-book) 

 

Naast Bobbi Brown en Lisa Eldridge is Laura Mercier zeker ook één van mijn make-up guru's! Ik hou al heel lang van haar producten, maar ik hou nog meer van haar aanpak. Voor Laura is een "flawless face" altijd de basis voor iedere make-up, de huid moet er dus perfect uitzien en pas dan ga je verder met het benadrukken van je schoonheid en persoonlijkheid door verder make-up aan te brengen. Laura was vooral in de eerste jaren van de 21ste eeuw een behoorlijk bekende visagiste bijvoorbeeld van Sarah Jessica Parker en Julia Roberts. In The New Beauty Secrets vertelt Laura kort over haar leven, beschrijft ze haar aanpak om die "flawless" face te geven en deelt ze fijne tips met je. Die zijn vrij gevarieerd, van het wassen van je make-up kwasten tot de kleuren oogschaduw kiezen die bij je oogkleur passen. Misschien zijn niet alle tips heel spannend, maar het is vooral een fijn naslagwerk als je meer over make-up & beauty in het algemeen wilt weten. Helaas is het boek niet meer als "normaal" boek te koop, maar gelukkig wel als e-book en dat is best een uitkomst! Of je snuffelt even rond op ebay of Marktplaats, misschien vind je het daar nog wel tweedehands?

Kevyn Aucoin Face Forward EUR 18,49

Kevyn Aucoin is een legende in de wereld van visagisten, helaas is hij alweer een hele tijd geleden overleden, zo jammer van zo'n creatieve man! Zijn naam leeft voort in zijn beauty lijn (waarvan ik onlangs nog The sensual skin enhancer kocht) en in zijn boeken, die nog steeds geweldig zijn om te lezen. Ook dit boek is in het Engels en staat  vol met transformatie's/make-overs van bekende modellen en artiesten. Denk aan Tina Turner als Cleopatra of Gwyneth Paltrow als James Dean, het is ongeloofelijk om te zien hoe Kevyn mensen kon transformeren met make-up! Maar het boek bevat ook fijne tips, prachtige make-up foto's van celebrties, wat mij betreft een musthave, zeker gezien de prijs

Lisa's boek is zeker mijn favoriet, maar ik hou er dan ook erg van om te lezen over de geschiedenis van make-up, het motiveert mij in elk geval om mijn stash deels met zorg te bewaren! Wie weet kan ik over 30 jaar ook wel een make-up museum beginnen? Lijkt mij in elk geval te gek! Ik heb Lisa's boek inmiddels ook op mijn ipad gekocht, zodat ik 's avonds door kan lezen, dat leest handiger dan dit zware, hardcover boek!

 

Ga jij dit weekend winkelen? Ik heb je in elk geval weer inspiratie gegeven! Heb je wat aan dit soort "curated" artikelen? Wat zou je er eventueel nog meer in willen zien? Laat het mij zeker weten!

Deel dit artikel
Back to top