Reviews

Foundation review - MAC Studio Waterweight SPF30 foundation

Het heeft even geduurd, maar vandaag kan ik jullie dan toch mijn review van de nieuwe foundation van MAC laten lezen. Onlangs introduceerde zij hun, langverwachte, Studio Waterweight SPF30 foundation, een foundation met een zeer dunne, bijna waterachtige textuur waar iedere MAC make-up artist gek op is. Ben ik er ook gek op geworden? Ik ga het je vertellen in deze review......

MAC Studio Waterweight SPF30 foundation EUR 34,50 (30 ml)

 

Wat zegt MAC over deze Studio Waterweight SPF 30 foundation?

Deze baanbrekende foundation geeft kleur af in een super-vloeibare, elastische gel-serum formule. Hij hydrateert je huid, is heel comfortabel - want je voelt hem bijna niet - en hij blijft urenlang zitten. De kleurvaste, medium opbouwbare dekking verdoezelt onvolmaaktheden zoals poriën en fijne lijntjes en houdt de talgproductie onder controle. Het Moisture-Fusion Complex dat aan de formule werd toegevoegd hydrateert onmiddellijk en de hele dag lang zodat de huid verzorgd en zijdezacht aanvoelt. Met het unieke pipet pak je de juiste hoeveelheid product voor een perfecte look.

Verpakking & ingrediënten

 

De Studio Waterweight foundation is een vrij dunne foundation, die in een mooie matglazen flacon zit. In de dop zit een glazen pipet waarmee je de foundation uit de flacon kunt halen, die werkt precies en fijn. Het voordeel van zo'n pipet is dat je de foundation druppel voor druppel kunt aanbrengen. En dat is precies wat je moet aanbrengen, slechts een paar druppels van deze behoorlijk gepigmenteerde foundation, hij is behoorlijk zuinig in gebruik.

De foundation is op waterbasis en de formule wordt omschreven als een gel-serum, het is een lichte, tikje romige, goed verdeelbare formule die je op de huid amper voelt zitten. De foundation geeft absoluut dekking (zie de foto's hieronder), maar je voelt deze niet zitten, zelfs niet als je meerdere laagjes (plaatselijk) aanbrengt. In tegenstelling tot andere foundations met ongeveer dezelfde formule vind je in deze foundation geen oliën terug. Goed nieuws als je een wat vettere huid hebt, maar toch is de foundation fijn en comfortabel voor een drogere huid.

ingrediënten MAC Studio Waterweight SPF30 foundation met o.a. hyaluronzuur, diverse fruitextracten en vitamine E, er zit ook een SPF30 in de foundation

 

Swatches & foto's van het resultaat

 

Ik breng de foundation het liefst aan met een kwast met echte haren, dat zorgt voor een licht transparante, natuurlijke finish en dat vind ik het mooiste. Zoals ik al aangaf is de foundation heel zuinig in gebruik, je moet zeker niet teveel foundation tegelijk aanbrengen, dat kan namelijk zorgen voor strepen op de huid. Begin dus met een druppel, verdeel die over de huid en voeg eventueel nog wat extra toe op de plaatsen waar je meer dekking wilt. De foundation kun je ook aanbrengen met je vingers, maar ik vind het effect dan minder mooi, soms wat vlekkerig, al ligt dat natuurlijk wel aan je "aanbrengskills". Gebruik dan zeker niet teveel, de foundation kan dan goed zichtbaar zijn in de donshaartjes op je gezicht.

Op de foto's hieronder heb ik maar twee druppels uit de pipet gebruikt, dat is dus heel weinig en jullie zullen zien dat de dekking zeker wel goed is. Die twee druppels zorgen niet voor een volledige dekking, maar dat kan ik wel opbouwen door nog een laagje toe te voegen. Dat tweede (of zelfs derde) laagje voelt trouwens prima aan, je voelt de foundation dan nog steeds niet op de huid.

swatch MAC Studio Waterweight SPF30 foundation NC35 - er zijn in totaal 26 kleuren te koop bij MAC, de lichtste is de NC14 en de donkerste NW50, een behoorlijk assortiment

voor - zonder foundation

na - met MAC Studio Waterweight SPF30 foundation NC35

links zonder foundation en rechts met MAC Studio Waterweight SPF30 foundation NC35, ik heb op de foto nog geen poeder gebruikt

 

Review

 

Deze foundation wordt achter de schermen bij MAC enorm bejubeld, het is echt de hit onder de kenners en make-up artiesten. Ik snap dat wel, het is zeker een unieke formule voor MAC, die nooit eerder zo'n dunne, waterachtige foundation uitgebracht. Nu dus wel en dat is een goede zet! De formule doet wat hij belooft, de dekking is prima, het gevoel op de huid heel fijn en de foundation blijft goed zitten in de loop van de dag, hij lost niet op zoals sommige van dit soort dunne foundations wel lijken te doen

Het valt mij vooral op dat de foundation de talgproductie goed op peil houdt, mijn huid gaat zeker niet meer glimmen in de loop van de dag. Ik vind het op zich niet echt nodig om een poeder te gebruiken, maar ik heb wel gemerkt dat het de houdbaarheid ten goede komt als ik een transparante poeder gebruik. Vooral op de delen van je gezicht die je regelmatig aanraakt (denk aan wangen, neus en kin) slijt de foundation makkelijk weg, dat is wel iets om rekening mee te houden.

De kleur die ik gebruik is de NC35, normaal een kleur die iets lichter is dan mijn eigen huidskleur, maar nu zelfs wat donkerder of warmer lijkt. (Check dus even je goede kleur in de winkel als het kan) Toch is het effect op mijn huid wel weer mooi, ik ben tevreden over de medium dekking en hou van de natuurlijke, lichte glans. Zoek je een natuurlijk ogende en aanvoelende foundation, dan zou ik je zeker aanbevelen eens langs MAC te gaan. Fijn ook dat de foundation zo zuinig is!

 

Dekking - medium, goed opbouwbaar door de dunne textuur

 

Finish - natuurlijke glans, behoudt deze de hele dag, gaat niet glimmen

 

Houdbaarheid - redelijk tot goed, op sommige plaatsen slijt de foundation er toch wat sneller af

 

Huidtype - normaal, normaal tot droog, normaal tot vet, zowel jong als oud

 

Prijs - EUR 34,50 (flacon 30 ml)

 

Verkooppunten - bij alle MAC counters in De Bijenkorf en Douglas en natuurlijk in de online shop van MAC

 

 

Welke foundations willen jullie nog meer zien in deze serie met foundationreviews? Laat het gerust weten, dan kan ik er rekening mee houden! Wil je meer foundation reviews zien? Klik dan op de artikelen hieronder of ga via deze link naar mijn foundation reviews. Lijkt deze nieuwe MAC Studio Waterweight SPF30 foundation jou iets?

Deel dit artikel
Back to top