Reviews

Short on sunday - reviews van Embryolisse, Bobbi Brown, Rodial, L'Occitane, Algenist, Aveda en L'Oreal

Welkom bij de 17e aflevering van Short on sunday, de rubriek waarin ik een selectie van producten kort review. De producten variëren van make-up, via skincare tot haarverzorging en parfums, je kunt er eigenlijk van alles op beautygebied voorbij zien komen. Ik heb de producten kort getest en vertel je er wat meer over, altijd leuk voor de inspiratie! Deze keer review ik producten van Embryolisse, Bobbi Brown, Rodial, L'Occitane, Algenist, Aveda en L'Oreal Paris.....

We zitten natuurlijk wel middenin de hersft, al is het weer vandaag nog erg fijn! Toch heb ik maar gekozen voor een aantal producten die extra fijn zijn voor een drogere huid, waar je misschien wel vaker last van hebt in de herfst en winter. Het is een mooi moment om eens kritisch te kijken naar de verzorgingsproducten die je nu gebruikt: voldoen ze nog wel?

Embryolisse Lait-creme concentré Gold edition EUR 18,50 

 

Deze no-nonsense creme die hydrateert en verzorgt is favoriet bij vrijwel iedere visagist ter wereld, hij ontbreekt in geen enkele kit achter de schermen. De Lait-Creme Concentré zorgt voor een mooi basis voor make-up, maar is ook prima als creme voor het hele gezin. In deze legendarische creme vind je een mix van essentiële oliën, die de huidbarriere herstellen en beschermen, bijenwas, aloe vera en soja-proteïnen die er samen voor zorgen dat de huid elastisch, vol en superzacht wordt. Ik gebruik deze creme niet als dagcreme, maar wel regelmatig als ik make-up producten aan het reviewen ben. Dan verwijder ik mijn make-up en gebruik ik de LCC als basis, ideaal en altijd goed! Je kunt de creme qok voor kinderen en babies gebruiken, een droge, ruwe en rode huid verdwijnt snel en de creme bevat geen ingrediënten die kunnen irriteren.

De gouden verpakking is speciaal omdat Embryolisse dit jaar 65 jaar bestaat, de inhoud is hetzelfde als in de wit-blauwe tube. Embryolisse koop je tegenwoordig ook gewoon bij Douglas, maar er is ook een Embryolisse webshop in Nederland.

Algenist Genius Ultimate anti-aging vitamine c+ serum EUR 89,00 

 

Jullie hebben het vast al eens eerder gelezen of gehoord, vitamine C is een heel belangrijk ingrediënt in huidverzorging dat vooral een positieve uitwerking heeft op de helderheid van de huid. Of je nu 18 of 48 jaar bent, eigenlijk moet je altijd een serum of creme gebruiken met een goede concentratie vitamine C, die zorgt er nl. voor dat de schade aan je huid hersteld wordt. Schade die we allemaal oplopen door o.a. zonlicht, milieuvervuiling, stress en gewoon door het ouder worden! Algenist is een Amerikaans huidverzorgingsmerk dat het unieke Alguronic Acid centraal heeft staan in vrijwel alle producten. Dit ingrediënt werd ontdekt door biotechnologische wetenschappers, toen zij microalgen aan het onderzoeken waren. Dit krachtige onderdeel is verantwoordelijk voor de regeneratie en bescherming van de cellen van de microalgen. Na verder ondezoek bleek dat de microalgenolie vervolgens heel gunstig te zijn voor onze huid, het zorgt voor een gezond uitziende huid.

In dit serum zit vrij veel vitamine C, al staat er niet precies op hoeveel, en bevat daarnaast ook vitamine B, algenextract, microalgenolie, plantaardige collageen en meerdere plantenextracten. Het is een transparant serum, dat makkelijk over de huid verdeelt wordt en direct een mooi resultaat geeft aan de huid, die ziet er gezonder, gladder en helderder uit. Zoek je nog een fijn serum met vitamine C, ga dan eens kijken bij dit merk. Het is te koop bij Skins.

 

L'Oréal Paris Extraordinary Oil masker-creme nacht EUR 16,99 

Wij Nederlandse vrouwen hebben nog steeds een beetje angst voor oliën in onze huidverzorging! En dat is zo onterecht! Plantaardige oliën zijn nl enorm belangrijk om onze huid goed en mooi te houden, zeker in onze klimaat. Ik zie heel vaak (vooral) oudere dames die rondlopen met een rode, droge huid en dan weet ik gewoon dat je geen goede creme gebruiken. Een creme is dus echt nodig om je huid te beschermen, zeker als je daarnaast ook nog eens graag zeep en andere uitdrogende producten gebruikt.

Ik ben dus ook heel blij dat een groot merk als L'Oréal Paris meer olie gaat gebruiken in hun producten, zoals in deze Extraordinary Oil lijn. In deze nachtcreme zitten olie van lavendel, rozemarijn, de argannoot en de Muskusroos en de bekende Royal Jelly, het product dat gemaakt wordt door bijen en gebruikt wordt als voeding voor hun nazaten. Het is een romige creme met toch een frisse textuur die een mooi, transparant laagje op de huid legt. Onder dat laagje kan de huid zich 's nachts dan herstellen, waarbij de oliën natuurlijk hun werk kunnen doen. Hou er wel rekening mee dat er alcohol in deze creme en dat lavendel- en rozemarijnolie niet heel fijn zijn voor een echt gevoelige huid. Maar op zich is het verder een prettig aanvoelende nachtcreme die de volgende ochtend zorgt voor een stralende, maar niet vette huid.

Rodial Stemcell Super-food cleanser GBP 32,00 

 

Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan was ik op zoek naar een nieuwe, voedende reiniger die mijn huid goed schoonmaakt en vooral niet uitdroogt. Deze grote pot van Rodial bevat een rijke creme cleanser die je ook al masker kunt gebruiken. Dat doe ik niet trouwens, ik reinig er gewoon mijn huid mee. Eerst verwijder ik mijn make-up en daarna breng ik deze rijke creme op, die ik verdeel over mijn huid. Ik gebruik deze cleanser gewoon met mijn Clarisonic, maar eigenlijk is dat niet ideaal vind ik, de creme glijdt niet zo lekker. Nee, ik kan natuurlijk beter het bij de cleanser horende 'musclin cloth' gebruiken, dat is een heel fijn geweven katoenen doekje dat de huid voorzichtig exfolieert.

De creme cleanser is echt heel rijk, mijn huid voelt totaal gevoed aan na het reinigen en is toch goed schoon. Als je de ingrediëntenlijst bekijkt zie je dat er kokosnootolie, cacaoboter, bijenwas, glycerine en verschillende plantaardige oliën en -extracten in verwerkt zijn. Ingrediënten die prima zijn voor de huid, vooral als die aan de droge kant is! Heb je daar last van? Ga dan eens op zoek naar een cleansing creme i.p.v. een cleansing gel. Rodial wordt sinds kort exclusief verkocht bij ICI Paris XL.

Bobbi Brown Vitamine enriched face base EUR 51,00 

 

Lang geleden heb ik weleens een potje van deze gezichtsbasis gebruikt en nu kreeg ik pas weer een nieuwe toegestuurd, ik was dus bijna vergeten hoe fijn deze creme/basis is! Het is een volle creme, die zalig en rustgevend ruikt, en direct in de huid trekt. Het mooie aan deze basis is dat hij nooit vet aanvoelt of zorgt voor een glimmende huid, maar toch de huid goed beschermt door er een laagje overheen te leggen. In de ingredëntenlijst zie je dat hyaluronzuur zorgt voor hydratatie, zorgt sheaboter voor voeding en vitamine E & C helpen schade te herstellen en voorkomen. Ik vind deze qua gebruik een beetje overeenkomen met de Embryolisse Lait-creme concentré, het geeft de huid direct een mooi voorkomen en de huid voelt heerlijk.

Maar wanneer gebruik je zo'n gezichtsbasis nu? Als dagcreme? Dat kan heel goed, zeker bij een normale tot droge huid zonder problemen. Als make-up basis? Jazeker, ook dat kan prima, maar check dan wel even of de basis goed combineert met je serum en dagcreme, het is vooral fijn als extra beschermd laagje tijdens koudere dagen. Als nachtcreme? Ook dat kan prima, het is een no nonsense creme die de huid goed doet, zonder al teveel ingewikkelde ingrediënten en beloftes. Ik gebruik hem inderdaad graag tussendoor als ik merk dat mijn huid wat extra voeding nodig heeft. Ken jij de huidverzorging van Bobbi Brown eigenlijk al?

L'Occitane Melting honey exfoliating sugars EUR 21,00 

Deze zoete bodyscrub ruikt echt heel fijn, maar belangrijker is dat deze bodyscrub mijn huid goed scrubt, weg met de doffe huid van mijn benen en armen. In deze, vrij vaste, bodyscrub vind je heel veel suiker en deeltjes van walnootdoppen, die de dode huidcellen op redelijk zachte manier verwijderen. Ingrediënten als glycerine, zonnebloemolie, sheaboter en honing zorgen voor een zachte, gevoede huid na het scrubben, zonder vettig laagje! In de kleurige verpakking ruikt de scrub wel erg zoet, eenmaal op de huid vermengd met water is de geur veel fijner en minder zoet. In deze Melting Honey lijn vind je nog meer producten in de winkels, zoals een lekkere handcreme, bodycream en lipbalm. De musthave is trouwens de Solidarity zeep, die kost EUR 2,00 en van de opbrengst worden brillen gefinancierd voor mensen die het nodig hebben!

Aveda Stress-Fixx Creme Cleansing oil EUR 28,00 

Ik ben gek op de Creame Cleansing Oils van Aveda en hou ik van de geur van de Stress-Fix lijn, ik werd dan ook erg blij toen ik hoorde dat er ook van deze lijn een Creme Cleansing Oil zou uitkomen, eindelijk! Ik had al zo vaak gevraagd of er nu eindelijk een doucheproduct kon komen van deze lijn, die ik graag 's avonds gebruik, en nu was het zover.

De Creme Cleansing Oil is een douchecreme die niet schuimt, maar wel mijn huid lekker schoonmaakt, een fijne geur geeft (van lavendel, lavendin en msukaatsalie uit de Franse Alpen) en de huid goed voedt. Mijn huid voelt lekker zacht en door de fijne parfum ben ik helemaal ontspannen, dit is echt wel een aanrader en ook nog eens superzuinig in gebruik.

 

Heb jij nog een suggestie voor producten voor deze "short on sunday" reeks, laat het mij dan zeker weten. Waar ben jij nieuwsgierig naar geworden?

Deel dit artikel
Back to top