Reviews

Debbie's favorieten - Escentric Molecules Molecule 01 & Escentric 01

Als ik het heb over mijn favoriete parfum van dit moment, Molecule 01 van Escentric Molecules, dan veren de liefhebbers van bijzondere geuren direct op! Dit unieke parfum is enorm geliefd onder de liefhebbers, die zich het liefst de hele dag hullen in het molecuul Iso E super! Want dat maakt Molecule 01 zo bijzonder, de geur bestaat uit één molecuul die in 1973 in een laboratorium is gemaakt, en dus niet uit bloemen-, planten- of fruitextracten zoals traditiionele parfums. Het zorgt voor een onweerstaanbare, sexy, schone geur die heel bijzonder is.....

Iso E Super is een molecuul dat heel dichtbij de huid zweeft om zo een ondefinieerbaar aura te creëren om de drager heen. Je zou het kunnen omschrijven als een hypermoderne cederhout geurnoot met een fluwelen sensatie. De parfumeur Geza Schoen legt de allure van de geur als volgt uit: “Iso E Super is één van die sexy-op-de huid geuren waar je het liefst helemaal in wilt duiken om je er helemaal in te hullen. It’s comforting, cocooning.”

Het aparte aan dit molecuul is dat de geur lijkt te verdwijnen om vervolgens weer terug te komen, iets wat enorm bijzonder is. Dat komt door de manier waarop het molecuul zich bindt aan de receptoren in het systeem waarmee we geuren herkennen. De Iso E super molecuul wordt ook gebruikt in andere geuren (of in combinatie met), juist omwille van deze eigenschap, het kan andere geurnoten ook weer naar boven laten komen. Iso E Super bestaat niet in de natuur, het werd gecreërd in het laboratorium van IFF in 1973.

het Iso E Super molecuul ofwel 7-acetyl, 1,2,3,4,5,6,7,8-octahydro-1,1,6,7-tetramethyl naphthalene

Escentric Molecules heeft rondom dit bijzondere molecuul twee geuren uitgebracht, de Molecule 01 die voor 100 % bestaat uit Iso E super en de Escentric 01 die 65 % van Iso E super bevat aangevuld met limoenschil, iriswortel, groene jasmijnknopjes, balsamic en verse musk. Ik ruik vooral de zachte cederhout in Molecule 01, een geur die zowel warm als sensueel is, maar ook heel schoon. Beide geuren zijn unisex en dus zowel geschikt voor mannen als vrouwen.

Beide geuren zijn heerlijk, ze ruiken schoon, fris, sexy zonder zoet of zwaar te zijn en passen altijd perfect bij de persoon die de geur draagt op de een of andere manier. Iedere keer als ik deze geuren draag is er wel iemand die een opmerking maakt over hoe lekker ik ruik, echt iedere keer weer. De geuren "hangen" echt om je heen en iedereen die een beetje in de buurt komt zal dan een vleugje van de parfum opvangen. Toch is de geur niet overheersend, je komt niet binnen met een walm om je heen (iets wat met andere geuren wel kan gebeuren...) maar pas als je beweegt gebeurt er iets. Molecule 01 en Escentric 01 zijn zowel opvallend als subtiel, het blijft enorm lastig om deze geuren te omschrijven, maar ik ben inmiddels een heel groot fan.

Nu vraag je je misschien af waarom er twee geuren zijn met hetzelfde hoofdingrediënt? Escentric Molecules heeft dat heel bewust gedaan omdat Molecule 01 soms door de drager niet meer te ruiken is na een tijdje dragen. Toch is de geur dan nog wel door anderen te ruiken, zij blijven gewoon complimentjes geven! Omdat sommige dragers toch ook wel graag de fijne geur willen ruiken gedurende de dag, is Escentric 01 ontwikkeld, die geur ruik je dus zelf ook langer, samen met de mensen om je heen.

 

Ik draag zowel Molecule 01 als Escentric 01 heel graag, ik combineer de geuren ook met elkaar en ik ben momenteel aan het experimenteren om Molecule 01 met andere geuren te combineren ofwel te layeren. Voorlopig heb ik nog niet echt een favoriete combinatie, ik geniet om eerlijk te zeggen momenteel het meest van de pure Molecule 01 of Escentric 01.

Ik hou van mijn Escentric Molecules, zoals je kunt zien op deze "cheesy" foto....

Escentric Molecules heeft naast de Molecule 01 en Escentric 01, nog twee duo's gebaseerd op andere geurmoleculen. Deze hebben ook ongeveer dezelfde eigenschappen, maar ruiken wel echt anders. De 02 Collection bevat pure Ambroxan, de chemische variant op de legendarische Ambergris (zeer sensueel) en de 03 Collection collection is gebaseerd op vetiver (wat groener en frisser dan de andere varianten). Persoonlijk vind ik de 02 Collection ook geweldig, net zo lekker als de 01 Collection, de 03 Collection vind ik weer top voor mannen en iets minder vrouwelijk. Zoals je ziet ben ik wel zo gelukkig dat ik alle geuren in mijn kast heb staan en daar ben ik toch wel heel erg blij mee!

 

De geuren van Escentric Molecules koop je niet bij de grote parfumeriëen, maar wel bij speciaalzaken zoals de winkels van Skins Cosmetics. De geuren zijn niet goedkoop, je betaalt EUR 115,00 of EUR 130,00 voor een flacon van 100 ml of EUR 55,00 voor een travelspray van 30 ml maar ik vind dat ze het absoluut waard zijn. Als je ze draagt ruik je echt de hele dag door heerlijk, daar kun je vanuit gaan, al zullen de mensen om je heen je dat zeker keer op keer vertellen. Toch een leuke bijkomstigheid! Tip : maak ook eens gebruik van de sample service van Skins, check hun webshop zeker even voor meer informatie hierover.

 

Ken jij de geuren van Escentric Molecules ook? Ben jij ook fan? Heb jij misschien nog een goed idee welke geuren ik met Molecule 01 kan combineren? Laat het mij zeker even weten!

Deel dit artikel
Back to top