Reviews

Dior State of Gold collectie - review, swatches en looks

Nu de herfst toch nog steeds wat op zich laat wachten, is het best lastig om al in de stemming te komen voor de feestdagen. Ook al ben ik nu geweldig mooie kerstmake-up collecties aan het testen, ik blijf nog steeds in de nazomer hangen, dat schiet niet zo op. Vandaag laat ik jullie een groot deel van de Dior State of Gold collectie zien die inmiddels bij de verkooppunten is gesignaleerd, kerstmis komt er echt aan! Dat weet je zodra je de bolle, gouden verpakkingen van de Diorific beauties ziet, kijk je mee?

Een groot deel van de Dior State of Gold kerst make-up collectie 2015 kwam bij mij binnen, heerlijk natuurlijk om deze mooie producten te kunnen reviewen. Ik was van te voren erg nieuwsgierig naar de matte Diorific lipsticks en de Illuminating Pressed powders, zijn dat nu highlighters of niet? In dit artikel vind je alle informatie over deze collectie terug.

de oogschaduwpalettes van deze collectie hebben een bijzondere Chevron print, helaas verdwijnt die wel zodra je ze gaat gebruiken, dat is toch altijd jammer!

5 couleurs State of gold 576 Eternal gold EUR 59,50 - een koel getint oogschaduwpalette met fijne, zachte, goed gepigmenteerde oogschaduws die allemaal een mooie glans hebben. De donkerste kleur bevat meer glitters dan de andere kleuren, ze geven allemaal geen fall out van de glitters.

5 couleurs State of gold 886 Blazing Gold EUR 59,50 - een wat warmer kleurenpalet in dit oogschaduwpalette, vooral door de steenrode kleur linksboven. Daar moet je een beetje voorzichtig mee zijn, breng die liever niet te dichtbij de ogen aan omdat je ogen er wat roder door kunnen lijken. Zorg altijd dat je een donkere kleur aanbrengt dichterbij het oog/de wimpers voor een mooi effect! De oogschaduws zijn ook weer prima gepigmenteerd, lekker zacht, blenden goed en hebben allemaal een mooie, feestelijke glans.

Mijn look met het Blazing Gold palette, zoals je ziet zie je weinig goud, maar meer warme dieproze en taupe, ik vind het effect wel mooi en eens wat anders dan mijn standaard gouden/bruine look!

Diorshow Fusion Mono 631 Blazing EUR 31,00 - deze gouden/champagne mousse oogschaduw geeft een prachtige warme glans met fijne glitters aan de huid, ideaal als extra glittertouch bij een feestelijke look. Blijft perfect zitten en gaat niet in de lijntjes zitten na een tijdje, ideaal bij veel look en eventueel ook te gebruiken als highlighter op het gezicht.

Diorblush 866 Rose Sublime EUR 45,00 - een prachtige, warme donkere perziktint met een vleugje rood en fijne glitters, heel lastig te omschrijven om eerlijk te zijn. De kleur is heel mooi bij mijn getinte huid en past ook goed bij de oogschaduwpalettes. De kleur is behoorlijk gepigmenteerd, wees dus voorzichtig met opbrengen, opbouwen is het advies!

De Diorific State of Gold Illuminating pressed powders zijn juweeltjes om te zien! De goudkleurige verpakkingen zijn van metaal gemaakt en daardoor behoorlijk zwaar en ook stevig. De poeders hebben ook weer het Chevron printje, gecombineerd met de initialen van Christian Dior. In het dekseltje zit een spiegeltje en je kunt het poeder ook uit de verpakking duwen als het op is. Het zit met een magneetje vast en achterop zit een gaatje, duw er een pen doorheen en het poederbakje laat los. Nu is de vraag natuurlijk, wat doe je er dan in? Ik geloof nl. niet dat er nog een navulling voor te krijgen zal zijn.....dat moeten we dus even aan Dior vragen!

De poeders zijn subtiele highlighters, ze glanzen wel, maar niet zo overdadig en je moet ze vooral even goed in de huid blenden voor een mooi effect. Als je maar een klein beetje poeder opbrengt, dan zul je misschien twijfelen over de glans, maar breng dan nog even een extra laagje aan. Je zult zien dat het dan al mooier wordt! Het bovenste laagje lijkt trouwens wat glanzender, maar ook de poeder eronder geeft de mooie, maar subtiele glow. Kijk even mee naar de swatches:

Diorific State of gold Illuminating pressed powder 001 Luxurious Beige EUR 73,00

Diorific State of gold Illuminating pressed powder 002 Sumptuous Pink EUR 73,00

Links 001 Luxurious Beige & rechts 002 Sumptuous Pink

Ik breng de Sumptuous Pink aan met een bolle, kleine blushkwast met echte haren (MAC 109 kwast), daarmee kun je de poeder mooi in de huid werken voor een echt mooi natuurlijke glans. Het poeder is heel fijn gemalen en daardoor geeft de poeder een beetje dekking en glans, zonder poederachtig effect. Ik gebruik de Sumptuous Pink als highlighter, boven op mijn jukbeen. Ik draag ook de Rose Sublime blush.

Mooi effect toch?

Dit is de andere kant, daar deed ik hetzelfde, onder de blush heb ik nog wat matte bronzer aangebracht om iets te shapen (ook van Dior trouwens)

De complete look met het Blazing Gold 5 couleur palette, de Rose Sublime blush, de Troublante Diorific mat en de Sumptuous Pink illuminating pressed powder.

Diorific Mat lipsticks - deze lipstick formule is normaal ook te koop bij Dior, maar dan is de verpakking iets anders van kleur en heeft deze geen matte finish (dacht ik). De verpakking is nu helemaal goud en de finish dus semi-mat. De lipsticks zijn direct dekkend, geven een mooie glad effect aan de lippen en zijn dus niet al te glanzend. Echt heel mat zijn ze niet, maar daardoor dragen ze wel wat comfortabeler en dat is ook wel prettig. De houdbaarheid is goed, ik draag de kleur gerust een hele dag en werk alleen bij als ik een echte maaltijd op heb, een drankje of klein hapje overleven ze wel. 

v.l.n.r. Diorific Mat 540 Magique, 770 Fantastique & 590 Troublante

Diorific Mat 590 Troublante EUR 40,50 - heel donker, bijna bruin in de huls, maar zeker niet zo op mijn lippen, dan zie ik een mooie diep donkerrode kleur, prachtig voor de winter en herfst.

Diorific Mat 540 Magique EUR 40,50 - heel fris licht koraal, geen typisch winterkleurtje, maar wel een kleur die je een frisse uitstraling geeft, misschien zelfs wel een beetje meisjesachtig.

Diorific Mat 770 Fantastique EUR 40,50 - ook deze kleur lijkt in de huls dieper van kleur, maar blijkt op mijn lippen een felle roze te worden, die meer glanst dan de andere twee kleuren. Van de drie lipsticks die ik heb getest, haperde deze een beetje bij het aanbrengen.

Diorific Vernis - deze ronde flesjes zijn inmiddels al bekend, Dior brengt ze alweer een paar jaar uit tijdens hun kerst make-up collectie, ze zien er chique, luxe en lekker feestelijk uit! 

Diorific Vernis 454 Secret EUR 27,00 - een frisse snoepjesroze met creme textuur, ik draag hier twee laagjes

Diorific Vernis 990 Mystere EUR 27,00 - diep donkerrood met een vleugje bruin, ook een creme textuur, ik draag hier 2 laagjes

Diorific Vernis 990 Mystere & 001 State of gold EUR 27,00 - een transparante topcoat vol ruwe, gouden en zilveren glitters die zich makkelijk laat aanbrengen. Ik heb op de foto een dun laagje aangebracht over Mystere en dat geeft direct een feestelijk effect.

Het palette Eternal Gold zal ik later nog een keer gebruiken als ik weer kerstlooks ga maken, die komen jullie dus zeker nog een keer tegen in een artikel, het lijkt me zeker een geweldig mooi palette. Dan zie je ook het effect van de licht gouden lipgloss even terug!

 

De Dior State of Gold kerstcollectie heb ik inmiddels gezien in de webshop van De Bijenkorf, ik weet alleen niet of de Illuminating Pressed Powders ook online te koop zijn (zal het zo nog even checken). De collectie is limited, dus wacht niet te lang als je iets echt graag wilt hebben. Ik zou gaan voor een van de lipsticks (Troublante is favoriet), de mooie blush, de Diorhow Fusion Mono en de Sumptuous Pink Illuminating Pressed powder.

 

Wat zou jij wel willen hebben van deze collectie?

Deel dit artikel
Back to top