Reviews

Short on sunday - de producten die ik 's avonds gebruik

Welkom bij de 18e aflevering van Short on sunday, de rubriek waarin ik een selectie van producten kort review. De producten variëren van make-up, via skincare tot haarverzorging en parfums, je kunt er eigenlijk van alles op beautygebied voorbij zien komen. Ik heb de producten kort getest en vertel je er wat meer over, altijd leuk voor de inspiratie! Vandaag laat ik jullie de huidverzorgingsproducten zien die ik in de avond gebruik. Het zijn er heel veel en ik gebruik ze allemaal. Wanneer precies? Dat vertel ik in dit artikel....

Normaal gesproken staan al deze producten in mijn badkamer, dit zijn producten die ik allemaal in mijn avond routine gebruik. Natuurlijk niet iedere avond allemaal, ik wissel de producten af waarbij ik altijd goed oplet waar mijn huid behoefte aan lijkt te hebben. Het zijn enorm veel verschillende producten en ik gebruik al deze verschillende producten ook vooral omdat ik beautyblogger ben. Zou ik dat niet zijn, dan zou ik waarschijnlijk niet zoveel verschillende producten gebruiken.

Het is dus zeker niet zo dat het "nodig" is om al deze producten te gebruiken, maar ik vertel jullie in dit artikel wel wat ik er zo fijn aan vind en hoe ik ze gebruik. Misschien breng ik je nog wel op ideetjes? Je kunt in elk geval van één ding op aan, dit zijn echt allemaal fijne producten die mijn testen hebben doorstaan!

Mijn avond routine begint met het verwijderen van mijn make-up en het reinigen van mijn huid, iets wat ik vrijwel altijd in twee stappen doe. Ik verwijder mijn make-up eerst met de Cleansing oil van Dior en gebruik daarna de Cleansing foam van Guerlain. Of ik gebruik alleen de Purity made simple, die ik eerst goed inmasseer op mijn "vieze" huid waarna ik de Clarisonic een minuut lang gebruik. Of ik gebruik de nieuwe One touch facialistsh van Philosophy, maar daar kom ik snel in een review op terug.

 

Philosophy Purity made simple (review) v.a. EUR 11,16 - een ideaal product als je niet teveel tijd wilt besteden aan het verwijderen van make-up en het reinigen van je huid, ik gebruik het al jaren en ben er nog steeds heel tevreden mee. Je brengt het aan op de droge huid, masseert het goed in met vochtige handen en spoelt het daarna weer goed af met lauwwarm water. Ik verwijder er ook oogmake-up mee, maar zorg wel dat ik mijn ogen dichthou, het prikt wel als het in mijn ogen komt. Ik

 

Philosophy made simple one-touch facialist EUR 101,60 - dit is een vrij nieuwe tool in mijn routine en ik moet er nog een beetje mee experimenteren, maar het is natuurlijk wel een interessante tool gezien mijn liefde voor Purity made simple. De borstel is gemaakt van flexibel, rubberachtig materiaal en voelt zacht aan. In de basis van de tool zit een reservoir waar je de Purity made simple in kunt doen, met een druk op de knop pomp je dit naar boven, op de borstel. De tool is waterdicht, werkt op batterijen en heeft een aantal standen, er zit geen timer op. Op zich is het een leuk apparaat, maar ik denk niet dat het mijn Clarisonic gaat vervangen om eerlijk te zijn.

 

Clarisonic Mia of Aria (review) EUR 149,00 - 199,00 - jullie weten misschien van mijn liefde voor de Clarisonic? Die is behoorlijk groot, ook alweer heel wat jaren, zeker net zo lang als dit voor de Purity made simple. Mijn huid is echt altijd goed schoon, onzuiverheden heb ik amper en ook de glans/glow van mijn huid is prima, zeker op mijn leeftijd. Ik gebruik de Clarisonic echt dagelijks, alleen in de avond en inmiddels dus al vier jaar, groot fan hier! Op de foto zie je trouwens de leuke, nieuwe limited edition met een ontwerp van de (overleden) Amerikaanse kunstenaar Keith Haring, wat een schatje!

 

Guerlain Orchidée Impériale The Cleansing foam EUR 93,00 - dit is een heel aparte reiniger qua textuur, hij ziet eruit als vloeibare parel, heel mooi om te zien. De reiniger moet je aanbrengen op een vochtige huid en vervolgens krijgt de reiniger een romige textuur die een klein beetje schuimt (niet te erg), het voelt lekker zacht aan op de huid en na het afspoelen is mijn huid fris, schoon en zeker niet droog. Ik gebruik tijdens deze stap meestal een minuutje de Clarisonic en dat gaat goed met deze luxe reiniger.

 

Dior Instant gentle cleansing oil EUR 35,00 - een heerlijk olie reiniger die mijn make-up er altijd goed en snel afhaalt, ik breng de olie (één pompje) aan op mijn droge huid en masseer deze goed in (ook bij mijn ogen), daarna spoel ik deze af met warm water. Deze make-up remover combineer ik altijd nog met een aparte reiniger voor mijn huid, zoals bijvoorbeeld die van Guerlain. Als je weinig tot geen make-up draagt zou je ook voldoende kunnen hebben aan deze Cleansing Oil, zeker als je een normale tot droge huid hebt.

Ik ben nog steeds enorm verliefd op het Sensai SOHA ritueel, dat bestaat uit 2 stappen voor de reiniging van de huid en 2 stappen voor de hydratatie van de huid. Mijn reinigers zijn momenteel op en ik had nog een flink aantal andere staan om te testen, dat ik nog geen nieuwe heb besteld. Toch kies ik wel een paar keer per week voor de dubbele hydratatie van Sensai i.c.m. de Cellular Perfomance Cream. De nieuwe Eye contour Balm gebruik ik iedere dag!

 

Sensai Lotion II (moist) EUR 34,95 - na het reinigen dep ik mijn gezicht droog met een handdoek en breng ik z.s.m. een paar druppels van deze lotion aan om het vocht direct goed in te sluiten. Ik druppel wat op mijn handen, wrijf ze even over elkaar en duw de lotion op de huid. De lotion ruikt heel fijn, een beetje poederachtig en heeft een wat zachtere textuur dan water, het droogt wel snel op en ik ga direct verder met de volgende stap.

 

Sensai Emulsion II (moist) EUR 97,00 - ik gebruik één pompje van deze dunne, zeer vloeibare hydraterende emulsie die ik ook in mijn handen verdeel en duw op mijn huid. De emulsie ruikt ook weer fijn en trekt enorm snel in, nadien heb ik een tikje plakkerige huid maar omdat ik daarna een creme gebruik maakt dat niets uit.

 

Sensai Cellular perfomance cream EUR 126,00 - deze volle, rijke, maar niet vette creme gebruik ik graag in de nacht, omdat deze mijn huid vol en zacht maakt, en zorgt voor een mooie glans. Ik gebruik hem ook weleens overdag, daar is deze ook prima voor, misschien moet ik deze creme maar eens "echt" reviewen. Ik vind het vooral een fijne creme voor de oudere, normaal tot droge huid die naast hydratatie ook wat voeding kan gebruiken.

 

Sensai Eye contour balm EUR 99,30 - mijn favoriete oogcreme voor de nacht is deze momenteel, het is een volle oogcreme die niet vettig is maar wel zorgt voor een gladdere oogcontour die zelfs lichter lijkt te worden de laatste tijd en daar ben ik heel blij mee. Ik gebruik hem dus altijd in de nacht, maar de balm is natuurlijk ook overdag te gebruiken.

Nu de dagen en nachten iets kouder beginnen te worden (al is er vandaag maar weinig van te merken) is een olie echt onmisbaar voor me. Soms voelt mijn huid net iets droger aan dan normaal en zie ik bij mijn voorhoofd, kin en boven mijn wenkbrauwen wat droge plekjes ontstaan. Dan is het tijd voor een product met wat extra olie of gewoon een paar druppels van een goede gezichtsolie!

 

Guerlain Orchidée Impériale Night Revitalizing Essence EUR 202,00 - een apart product dat je kunt gebruiken in plaats van een lotion, voordat je een serum en/of creme gebruikt. Dat doe ik dan ook, na het reinigen van de huid breng ik deze twee-fasen lotion aan op mijn huid, ik druppel wat druppel in mijn hand en duw deze weer in mijn huid. Door de parel in de lotion hoef je niet te schudden! De lotion is wat meer olie-achtig dan die van Sensai bijvoorbeeld, ik zal er binnenkort iets uitgebreider over schrijven.

 

La Mer The renewal oil EUR 180,00 - dit is een nieuwe ontdekking, een fijne (zalig ruikende) olie die naast plantaardige oliën ook de bekende Miracle Broth bevat die La Mer zo uniek maakt. Het stimuleert de collageenproductie en herstelt de huidbarriere als dat nodig is, zeker een must in het koudere weer van de komende tijd. Je kunt de olie ook voor andere delen van je lichaam gebruiken, zelfs voor je haar, maar dat is natuurlijk wel een duur grapje. Ik breng gewoon wat druppels aan op mijn gezicht en vergeet vooral niet te ruiken aan de olie, zooooo lekker!

Soms is een masker ook weleens heerlijk in de nacht, deze twee zijn zeker favoriet! De Hydra Zen Masque van Lancome heb ik vooral heel vaak gebruik in de (na)zomer omdat het een ultieme hydratatieboost geeft. Ik merk nu dat ik deze minder vaak gebruik en liever kies voor de Night time facial van REN

 

Lancome Hydra Zen Masque (review) EUR 65,50 - extreem vochtinbrengend en kalmerend, je huid krijgt na een nachtje met dit masker een enorme boost, je doet ook nog eens lekker lang met deze pot. Als ik dit masker gebruik, breng ik geen andere producten op.

 

REN skincare Wake wonderful night time facial (review) EUR 40,00 - een combinatie van een exfoliant en een masker, ideaal als je huid wat dof oogt en wat TLC kan gebruiken. Het masker ruikt lekker en plakt niet, de volgende ochtend zie ik er extra uitgerust uit!

Deze topcombinatie gebruik ik inmiddels ook alweer meer dan een jaar, misschien zelfs wel 2 jaar! Oh nee, niet helemaal, want de Renewed Hope in a jar is er natuurlijk pas sinds begin 2015. Daarvoor gebruikte ik de "oude" Hope in a jar! Toch is deze combinatie ook heel fijn, vooral omdat beide producten best veel glycolzuur bevatten en dat heeft mijn huid nodig! Ik gebruik ze altijd na elkaar!

 

Chanel Le Weekend de Chanel (review) EUR 90,00 - een cremige exfoliant met glycolzuur die ik een keer of 2 per week gebruik, altijd gecombineerd met de Renewed Hope in a jar night voor een extra goede werking. Deze gebruik ik ook altijd als ik ergens een puistje voel opkomen, gewoon even plaatselijk, helpt vrijwel altijd!

 

Philosophy Renewed hope in a jar EUR 41,63 - de originele creme vond ik al geweldig, maar deze is minstens zo fijn, en de geur is wat fijner geworden. Het is een creme met verschillende exfoliërende ingrediënten zoals dus glycolzuur en dat vind ik echt een van de beste ingrediënten als je wat ouder wordt. Maar ook als je een huid hebt die af en toe een puistje heeft, dan is het een ingrediënt dat fijn werkt omdat het de huid ontdoet van dode huidcellen, die kunnen de poriën verstoppen en puistjes veroorzaken. Maar in het algemeen kun je zeggen dat het de hele huidconditie verbeterd, de huid neemt ook andere voedingsstoffen beter op!

Sisley bracht onlangs een echt toppproduct uit, deze Supremÿa Baume, een nachtbalsem die vooral heel fijn is voor de huid die droog en oncomfortabel aanvoelt. Na het testen ben ik echt verliefd geworden!

 

Sisley Sisleÿa Essential Skin care lotion EUR 110,00 - voor de nachtcreme breng ik altijd een pompje van deze milky lotion aan voor wat extra hydratatie, de lotion is bijna op en dat betekent dat ik deze met veel plezier heb gebruikt.

 

Sisley Supremya Baume EUR 495,00 - een complete anti-ageing nachtbalsem die zeer comfortabel aanvoelt door o.a. macadamiaolie en verschillende botertjes, en toch niet vettig is. De baume verkoelt zelfs een beetje en zorgt bij mij echt voor een extreem zachte en mooi stralende huid, het is zo'n mooi product. De prijs is daarentegen weer een beetje over the top en dat maakt het lastig om deze echt aan te raden. Fijn is de balsem zeker wel, ik geloof niet dat ik ooit zo'n heerlijke nachtcreme heb gebruikt.

Momenteel ben ik wat een het experimenteren met serums, ik gebruik momenteel deze Guerlain Orchidée Impériala White The age-defying & brightening serum. Ik gebruik deze af en toe 's avconds, maar eigenlijk vaker overdag.

Omdat ik last heb van pigmentvlekken en ik wilde stoppen met vitamine a-zuur creme en hydroquinone (omdat langdurig gebruik toch niet aan te raden is) ben ik op zoek naar producten die een gunstige werking hebben op mijn huid. Momenteel gebruik ik al een paar weken de Skinceuticals Advanced pigment corrector, die ik iedere avond (behalve als ik een masker gebruik) aanbreng op mijn pigmentvlekken. Na 4 weken zie ik geen verschil, maar ik blijf nog even doortesten.

In de vitamine A-zuur creme dit natuurlijk retinol (dat is vitamine A) en dit is ook verwerkt in deze Medik 8 Retinol 6TF (0,6 % vitamine A) en in deze Overnight Retinol Repair van Dermalogica. Retinol heeft een bewezen gunstige werking op de stevigheid en textuur van de huid, maar dan moet het percentage wel hoog genoeg zijn. Het probleem is dus dat er in producten die "over the counter" mogen worden verkocht maar max. 1 % vitamine A mag zitten. Maar ja, het zorgt ook weer voor minder bijwerkingen, vandaar mijn overstap naar "normale" producten i.p.v. de creme die je alleen op recept kan krijgen. Ik gebruik meestal 2 keer per dag een van deze twee producten als laatste stap in mijn huidverzorging voor ik ga slapen.

 

Wat een waslijst aan producten! Kunnen jullie er nog een beetje wegwijs uit? Ik hoop dat ik jullie duidelijk heb kunnen maken dat ik niet alle producten  op één dag gebruik, maar dat ik ze met elkaar afwissel. Het is soms wel een beetje een gepuzzel, maar ik probeer natuurlijk ook wel zoveel mogelijk producten uit te testen zodat ik mijn ervaringen weer met jullie kan delen. Binnenkort zul je dus weer wat reviews kunnen lezen van de producten die ik momenteel gebruik, laat het zeker weten als je naar een specifieke review op zoek bent!

 

Welke producten gebruik jij voor je avondroutine?

Deel dit artikel
Back to top