Reviews

Guerlain Neiges & Merveilles collectie - review, swatches & look

Sprookjesachtig mooi, zo omschreef ik de kerstmake-up collectie van Guerlain, Neiges & Merveilles, een tijdje geleden voor jullie! En zo zien de producten er ook zeker uit, maar of ze ook echt zorgen voor een sprookjesachtige look? Dat viel toch wel een klein beetje tegen na het testen van de producten. Toch ben ik wel verliefd geworden op minstens één van de producten, de Maxi Velvet vloeibare lipstick met matte finish is namelijk echt ge-wel-dig! Wil je ook weten wat ik vind van het poedertje van 140 euro? Ik ga het je vertellen in deze review....

Météorites Flocons Enchantés  EUR 67,00

 

Voor de kerstdagen heeft Guerlain de bekende poederparels in een mooie, nee prachtige, sneeuwbol verpakt, als het ultieme kerstcadeautje voor de Guerlain fan. Ik hou van het uiterlijk en de geur van de Météorites, maar om eerlijk te zijn gebruik ik ze nooit. Ik denk dat ik door de jaren heen zeker 15 verschillende doosjes heb verzameld die allemaal netjes in mijn kast staan, in de praktijk blijven ze daar ook staan. Dat gebeurt vast ook met deze Flocons Enchantés, een combinatie van champagne, witte en gouden poederpareltjes en dit keer ook stervormige "parels. Het ziet er leuk uit in het beeldschone potje, maar opbrengen is toch een ander verhaal, dat werkt gewoon niet zo fijn.

Ik heb het donsje, dat je bij de poeder krijgt, geprobeerd, daarmee krijg ik wel wat poeder op mijn gezicht, maar ik zie amper verschil, hooguit wat verdwaalde glitters hier en daar. Dat is best logisch, want het donsje is meer ter bescherming van de Metéorites. Dan maar een kwast? Nope, met geen enkele kwast die ik probeerde lukte het om de poeder beter op te pakken, het bleef bij een luchtig waasje van poeder hier en daar. Zelfs met de speciale Meteorites kwast lukt het niet echt goed. Er komt wel poeder op mijn huid, maar het effect is vrijwel onzichtbaar, het doet gewoon niet zoveel. Ja, het geeft wel wat glans, maar niet zo mooi als ik gehoopt had.

Kortom, koop dit poeder vooral om naar te kijken en lekker aan te ruiken, als je op zoek bent naar een mooi finishing poeder, dan kun je beter de compacte versie van de Meteorites kopen.

Météorites Voyages Enchanté EUR 140,50

 

Dacht je misschien dat het prijzige doosje met losse Meteorites het duurste product is van deze collectie, dan heb je het mis. Dat is nl. dit loodzware zilverkleurige doosje met matterend, perfectionerend, transparant poeder. Het is dan wel weer navulbaar, dat dan weer wel.

Natuurlijk was ik benieuwd, ik ben wel fan van de compacte poeders van Guerlain, zowel uit de Terracotta, Les Voilettes en Météorites collecties. Zo'n poeder als dit heeft Guerlain nog niet, dus zou het een mooie aanvulling kunnen zijn. Na het testen ben ik niet helemaal om, al doet het poeder wel wat het belooft. Het poeder matteert mijn huid heel goed en vooral langdurig, geeft een soft blur effect en legt geen extra zichtbaar laagje op mijn huid. Althans, dat dacht ik, bij het zien van de foto's blijkt toch dat het poeder mijn huid een stuk witter maakt en daar ben ik niet zo blij mee. Van een mooie gezonde glow, ga ik naar een doffe, blekere huid die niet persé mooier oogt. Ik vind het poeder ook een beetje te droog aanvoelen, niet zo comfortabel om eerlijk te zijn en daarom moest ik ook denken aan het poeder van Yves Saint Laurent dat ik onlangs testte (zie hier). Misschien komt het ook wel omdat ik een iets droge, vochtarme huid heb en is deze poeder daar minder geschikt voor.

het poeder matteert de huid goed, zelfs met een klein beetje poeder is het effect echt prima

ik heb heel weinig poeder opgebracht, maar je ziet misschien wel dat mijn huid echt wat bleker oogt na het aanbrengen

Terracotta Bronzing Powder Collector No 3 EUR 50,50

 

De bronzers van de Guerlain Terracotta lijn zijn al heel lang favoriet bij velen, ook bij mij, en daarom kan ik eigenlijk niet anders dan enthousiast zijn over deze bronzer. Deze zit ook in het normale assortiment, maar voor deze collectie is er een leuk, siliconen hoesje bedacht in wit met zilveren glitters die om het "normale" doosje zit. Dit was ook het geval in de zomercollectie en die waren al zo leuk, dit is opnieuw een prima verpakking voor dit bronzing powder.

Je kunt de bronzer in deze collectie alleen in de kleur 3 kopen en dat is best een donkere tint, voor mij prima als echte bronzer, maar misschien niet voor iedereen even geschikt. Het poeder is bruinvan kleur met een vleugje oranje en gouden glitters, het laat zich goed opbouwen en verdelen over de huid en geeft een mooi zongebruind effect (iets wat ik wel kon gebruiken na het "witte" Meteorites poeder).

links het effect met de Météorites Flocons Enchatés en recht een swatch van de Guerlain Terracotta nr. 3

Met een vleugje bronzer over mijn hele gezicht en wat extra Météorites Flocons Enchantés oogt mijn huid weer wat frisser en heeft het glans. Dat doen de poederparels dan weer wel, ze geven een subtiele glans over de hele huid. 

Rouge G - 867 Merveilleux Rose EUR 47,00

 

Lang waren de Rouge G lipsticks van Guerlain de mooiste, luxe lipsticks die er te koop waren, inmiddels zijn er meer merken die zo'n luxe variant op de lipstick hebben (denk aan Louboutin) maar alsnog geniet ik van de prachtige verpakking. Als je de lipstick gaat gebruiken trek je de lipsticks uit de huls, die vervolgens openklapt en een spiegeltje laat zien. De lipstick zelf is prettig qua textuur, voelt zeker luxe aan en geeft mijn lippen direct een mooi, glad effect. De kleur is heel mooi, een zachte poederige roze kleur die je teint direct wat ophaalt, je ziet er direct frisser uit. De lipsticks glanst en blijft niet extreem lang zitten, toch houdt het bij mij prima voor een ochtend of middag. En trouwens, bijwerken is niet zo erg, je hebt je spiegeltje direct bij de hand.

Maxi Velvet M72 Fleur de Givre EUR 30,50 & Gloss D'Enfer 902 Reflets Etoilés EUR 30,50

Toen ik de Maxi Velvet voor het eerst probeerde was ik per direct verliefd, wat een geweldige formule en textuur heeft deze vloeibare lipstick! De lipstick (zo noem ik het maar) is echt fluweelzacht, geeft direct en makkelijk kleur af en blijft heel goed zitten. De finish is fluwelig mat en zeker niet droog of uitdrogend, om eerlijk te zijn merk je amper dat je deze lipstick draagt. De kleur is ook prachtig, een roze tint met een heel klein beetje taupe, op mijn lippen is de kleur wat koeler dan Merveilleux Rose. De houdbaarheid is prima, maar niet extreem lang houdend, na een goede maaltijd moet je echt even bijwerken.

De topcoat Reflets Etoilés is een transparante lipgloss met fijne, multicolour glitters die iedere lipstick een sprookjesachtige look geeft. Het ziet er heel leuk uit en door de fijne glans van de Gloss d'enfer lijken de lippen nog voller en gladder.

swatches v.l.n.r. Fleur de givre, Merveilleux Rose & Reflet Etoiles

swatch Maxi Velvet Fleur de Givre

swatch Rouge G Merveilleux Rose

swatch Merveillieux Rose & Reflets Etoiles

 

Sprookjesachtig mooi, dat vind ik de Guerlain Neiges & Merveilles nog steeds, zeker om naar te kijken! Ik ben helaas niet zo heel blij met de compacte Meteorites poeder, dat is voor mijn huid en huidskleur niet de beste optie. Ik vind de bestaande "normale" Meterorites poeders veel mooier in gebruik, die matteren de huid ook wat en verfijnen de textuur, maar geven ook wat extra kleur aan de huid. Zou je toch willen gaan voor zo'n extra luxe, zware doosje met poeder, dan kun je daar zeker eens naar kijken.

Ik ben wel groot fan geworden van de Maxi Velvet, die mag Guerlain nu wel in meer kleuren gaan uitbrengen, dat is een geweldige formule die vast veel mensen te gek gaan vinden!  De Guerlain Neiges & Merveilles collectie zou in principe vanaf vandaag (3 november 2015) te koop moeten zijn bij De Bijenkorf, zolang de voorraad strekt.

 

Hoe denk jij over de producten die ik getest heb? Heb je iets op je wishlist gezet?

Deel dit artikel
Back to top