Reviews

Foundation review - La Prairie Skin Caviar Concealer Foundation SPF 15

Luxe beautyproducten kunnen soms behoorlijk aan de prijs zijn, zelfs ik kan er weleens van schrikken. Zo gebruik ik momenteel een foundation die 174 euro kost....ja, je leest het goed, een foundation van meer dan 100 euro. Dat is zelfs voor mij een record! Maar ja, als kenners als de Leco er een enorm grote fan van zijn, dan wordt je toch wel nieuwsgierig. La Prairie stuurde mij hun Skin Caviar Concealer Foundation die een nieuwe verpakking kreeg, maar qua inhoud nog steeds de topper moet zijn. Natuurlijk moest ik die snel testen....

La Prairie Skin Caviar Concealer Foundation SPF 15 EUR 174,00 (in de webshop staat nog de oude verpakking)

 

Wat zegt La Prairie over deze Skin Caviar foundation met bijpassende concealer?

In een oogwenk natuurlijk uitziende perfectie op uw huid met deze kaviaarrijke, dauwachtige foundation en prachtige, passende concealer. Skin Caviar Concealer • Foundation SPF 15 is een stralende crème-emulsie die volledige natuurlijke dekking biedt. De concealer camoufleert donkere kringen onder de ogen en diepere imperfecties. Beide formules ondersteunen versteviging met legendarische kaviaarextracten. Skin Caviar Concealer • Foundation SPF 15, een briljante combinatie van wetenschap en cosmetische kunstzinnigheid, is de basis van perfectie.

Verpakking & ingrediënten

 

Tot voor kort zat deze luxe foundation met bijpassende concealer in een zilverkleurige verpakking, maar omdat de overige producten uit de Skin Caviar lijn ook een deels blauwe verpakking hebben, kreeg deze foundation een make-over. Volgens mijn informatie is de formule onveranderd en is dus alleen het uiterlijk iets veranderd. Op de foto zie je het "kale" potje, omdat het een sample verpakking is, normaal staat het potje in een houder waarin ook een concealer kwastje zit.

In de deksel vind je de concealer, om precies te zijn 2 gram concealer, je hoeft die dus niet meer apart aan te schaffen, dat scheelt weer. 

de concealer is behoorlijk gepigmenteerd, een tikje stug in het begin maar door de concealer wat op te warmen op de hand wordt deze soepeler en makkelijker aan te brengen. De kleur was voor mij wat te licht en het effect op donkere kringen daardoor niet zo heel goed, ik moet duidelijk een andere tint concealer hebben.

 

Ingrediënten concealer (bron):

Petrolatum, Isopropyl Palmitate, Isostearyl Behenate, Silica, Microcrystalline (Cera Microcristallina) Wax, Dimethicone, Nylon-12, Ozokerite, Glyceryl Dibehenate, Polymethyl Methacrylate, Mica, Caviar Extract, Glycoproteins, Panax Ginseng Root Extract, Equisetum Arvense (Horsetail) Extract, Algae Extract, Lactobacillus Ferment, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Lavandula Angustifolia (Lavender) Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Anthemis Nobilis (Chamomile) Flower Extract, Hydrolyzed Malt Extract, Hydrolyzed Wheat Protein, Tocopheryl Acetate, Retinyl Palmitate, Ascorbyl Palmitate, Glycine Soja (Soybean) Oil, Butylene Glycol, Glycerin, Tribehenin, Triethanolamine, Water (Aqua), Glycine, Arginine, Glyceryl Behenate, Lauryl Methacrylate/Glycol Dimethacrylate Crosspolymer, Isopropyl Myristate, Isopropyl Titanium Triisostearate, Methionine, Polyglucuronic Acid, Methylparaben, Propylparaben, Titanium Dioxide, Iron Oxides

De foundation zit onder de concealer, je draait de bovenkant los en komt dan een spateltje tegen dat aan de dop/concealer vast zit. Er zit geen pompje bij deze foundation, iets wat ik jammer vind omdat ik het spateltje wat onhandig vind doseren en toch ook minder hygiënisch vind. Ik begrijp dat het misschien niet handig is te combineren met de concealer als er een pompje bij zou zitten en dat daarom is gekozen voor deze verpakking.

 

La Prairie geeft aan dat deze foundation ingrediënten bevat die de huid verstevigen en de elasticiteit verbeteren, net zoals de andere producten uit de Skin Caviar range ook doen. Als ik de ingrediëntenlijst bekijk, dan zie ik inderdaad kaviaarextract, maar ook algenextract, diverse plantenextracten die fungeren als anti-oxidanten, vitamine B & E en proteïnen. Normaal kom je dit soort actieve ingrediënten niet tegen in een foundation, deze foundation is dus zeker verzorgender dan een andere foundation. Ook zijn er wat zonnefilters aan de foundation toegevoegd, maar de bescherming is met SPF 15 niet zo hoog en er is te weinig bescherming tegen UVA straling. Zorg dus dat je altijd een goede zonbescherming draagt onder deze foundation.

 

Ingrediënten foundation (bron):

Active Ingredient: Octinoxate 6%; Inactive Ingredients: Water, Cyclomethicone, Phenyl Trimethicone, Butylene Glycol, PEG/PPG-18/18 Dimethicone, Isononyl Isononanoate, Polysilicone-11, Diisopropyl Dimer Dilinoleate, Ethylhexyl Hydroxystearate, C18-36 Acid Triglyceride, Caviar Extract, Algae Extract, Glycoproteins, Panax Ginseng Root Extract, Equisetum Arvense (Horsetail) Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Lactobacillus Ferment, Tocopheryl Acetate, Glycine Soja (Soybean) Oil, Malt Extract, Lactobacillus/Algae Extract Ferment, Panthenol, Hydrolyzed Wheat Protein, Arnica Montana Flower Extract, Ceramide 3, Tocopherol, Glycerin, Phospholipids, Sodium PCA, Lysine, Proline, Glycine, Arginine, Methionine, Petrolatum, Dimethicone, Tocopheryl Linoleate, Acrylates Copolymer, Propylene Glycol, Polymethyl Methacrylate, Lauryl Methacrylate/Glycol Dimethacrylate Crosspolymer, Methicone, Xanthan Gum, Glucuronic Acid, Trihydroxystearin, Sodium Chloride, Fragrance (Parfum), Benzyl Alcohol, Linalool, Hydroxycitronellal, Alpha-Isomethyl Ionone, Amyl Cinnamal, Hexyl Cinnamal, Evernia Furfuracea (Treemoss) Extract, Geraniol, Benzyl Benzoate, Butylphenyl Methylpropional, Methylparaben, Propylparaben, Phenoxyethanol, Ethylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben. May Contain: Titanium Dioxide, Iron Oxides.

 

Swatches & foto's van het resultaat

De foundation is een vrij normale, vloeibare foundation met een tikje romige textuur die makkelijk aan te brengen is. Ik gebruik zelf een kabuki kwast van echte haren en dat zorgt voor een prima dekking, misschien wel iets teveel van het goede om eerlijk te zijn, de dekking is nogal heftig.  Je kunt de dekking iets natuurlijker maken door de foundation te blenden met een vochtige Beauty Blender. Dat helpt ook te voorkomen dat de haartjes op je gezicht te erg opvallen, de foundation kan dit weleens benadrukken.

swatch La Prairie Skin Caviar foundation & concealer in de kleur Honey Beige (er zijn in totaal 9 tinten te koop bij o.a. Douglas)

 

Toch is de dekking en het effect wel indrukwekkend, zeker als je deze foundation gebruikt als je een video-opname of fotoshoot hebt, dan is dit wel wat je nodig hebt! En aangezien ik dit nogal eens doe, ben ik eigenlijk heel tevreden. Maar voor een "gewone" dag vind ik het effect net even teveel, al is dat zeker bij iedereen anders. Het is maar net waar je naar op zoek bent! Kijk even mee naar het effect op mijn huid:

voor - zonder foundation 

na - met La Prairie Skin Caviar foundation in de kleur Honey Beige

links zonder foundation en rechts met La Praire Skin Caviar foundation, ik heb op de foto nog geen poeder gebruikt. Zoals je misschien ziet is de kleur wat aan de lichte kant voor mij, in daglicht is dat niet zo mooi. Bij studiolicht of in de avond, zie je dat verschil niet en is het effect heel mooi!

 

Review

Je hebt het al kunnen lezen, de foundation is enorm dekkend en dat is natuurlijk aan de ene kant een pluspunt, maar persoonlijk vind ik het effect soms wat te heftig. Ik vind een goede dekking heus belangrijk, maar combineer die dekking toch het liefst met een natuurlijk effect. Een pluspunt van deze foundation is dat deze totaal niet in lijntjes of rimpeltjes gaat zitten, zeker als je wat ouder bent is dat erg belangrijk.

Natuurlijk is het handig dat er een concealer bij de foundation zit, de kleur is op zich prima passend bij de foundation, maar ik vind het zelf toch fijner om de concealer apart te kopen. Honey Beige is voor mij iets te licht en de concealer is zelfs nog een beetje lichter van tint, waardoor ik deze niet echt heb gebruikt (wel getest trouwens). De ingrediëntenlijst is best indrukwekkend, het is zeker geen verkooppraatje dat deze foundation echt iets goeds doet voor je huid, maar natuurlijk moet je het wel zien als een extra, een goede huidverzorging is nog altijd belangrijker dan een verzorgende foundation. Al met al weet ik niet of ik deze foundation zelf zou kopen voor die hoge prijs, de kwaliteit is zeker goed en hoog, de foundation doet het goed op mijn huid en geeft een mooi resultaat. Maar om nu te zeggen dat deze foundation de prijs waard is? Dat vind ik lastig, al begrijp ik heel goed dat deze foundation veel fans heeft. Ik ben zeker ook fan geworden, voor als ik een echt dekkende foundation zoek, nu nog even op zoek naar de perfecte kleur!

 

Dekking - medium tot volledig, je hebt maar een kleine hoeveelheid nodig voor een volledige dekking. Je kunt de foundation eventueel zelfs nog wat opbouwen als je iets meer wilt camoufleren. Maar je kunt ook wat van de conceale gebruiken als je vlekjes of oneffenheden nog iets zou willen verbergen.

 

Finish - Vrij mat, een tikje poederig en niet al te natuurlijk. De goede dekking zorgt er toch ook wel voor dat je echt ziet dat je foundation draagt, ook al gebruik je maar weinig foundation en blend je het goed uit met een kwast. Afpoederen is niet persé nodig, maar als je op bepaalde delen nog wat teveel glanst kun je wel wat poeder aanbrengen natuurlijk.

 

Houdbaarheid - die is heel goed, in de ochtend gebruik ik een druppel van de foundation (ongeveer ter grootte van een 20 eurocent munt) en die verdeel ik over mijn huid. De dekking is direct goed, maar blijft ook goed in de loop van de dag, ook na een drukke dag. De foundation ging bij mij later op de dag niet echt glanzen, dat was prettig.

 

Huidtype - volgens mij is deze foundation geschikt voor vrij veel huidtypes, misschien past deze wel het beste bij een normale, vochtarme of gemengd droge huid. De textuur is toch wat aan de droge kant en lijkt mij minder fijn bij een echt droge huid. De foundation dekt pigmentvlekjes en andere vlekjes heel goed!

 

Prijs - EUR 174,00 (30 ml foundation & 2 gram concealer, inclusief concealerkwastje)

 

Verkooppunten - bij de La Prairie verkooppunten zoals Douglas en ICI Paris XL, binnenkort ook bij De Bijenkorf als het goed is.

Ik droeg deze foundation ook in mijn favorieten video van afgelopen week, als je dat filmpje nog even bekijkt zie je hoe mooi het effect is op film! Ik heb hier trouwens wel wat poeder gebruikt (MAC MSF Natural) en natuurlijk een bronzer waardoor de kleur wat beter bij mij past.

 

Welke foundations willen jullie nog meer zien in deze serie met foundationreviews? Laat het gerust weten, dan kan ik er rekening mee houden! Wil je meer foundation reviews zien? Klik dan op de artikelen hieronder of ga via deze link naar mijn foundation reviews. Lijkt deze La Prairie Skin Caviar concealer foundation SPF 15 jou iets?

Deel dit artikel
Back to top