Inspiratie & Tutorials

Curated - Skins Classics Box - vier 15 jaar Skins winkels in Nederland

Een nieuw idee, een nieuwe rubriek op Beautyscene! Onlangs schreef ik in mijn editorial dat ik mij soms meer een beauty curator voel dan een beautyblogger. Vandaar dat er een nieuw soort artikel online komt, met daarin mijn shoptips voor dit weekend! Ik geef jullie tips welke producten de moeite waard zijn om te proberen of te shoppen als je dit weekend in de winkels komt. Tenslotte is het weekend vaak het moment dat je daar tijd voor maakt! Vandaag een geweldige tip, de Skins Classics Box die is uitgebracht ter gelegenheid van de 15e verjaardag van Skins!

Op Beautyscene lezen jullie regelmatig iets over de winkels van Skins en de merken die er verkrijgbaar zijn. Ik ben groot fan van de prachtige winkels en heel veel van de producten die zij er exclusief verkopen, zo organiseerden we onlangs nog een zeer geslaagde avond bij Skins in Rotterdam met een aantal lezeressen.

Dit jaar viert Skins zijn 15 jarig bestaan, in 2000 opende de allereerste winkel in de Runstraat (in de 9 straatjes in Amsterdam) en dat was een behoorlijke revolutie! Bij Skins wordt cosmetica verkocht van zgn. niche merken en niet van de bekende grote merken die we in andere parfumerieketens en warenhuizen vinden. Je vindt er dus geen Chanel, Dior, Michael Kors of La Mer, maar wel merken die zich kenmerken door hun kleinschaligheid, mooie historie, bijzondere verhaal en de hoge kwaliteit van de producten. In 2000 waren er maar 40 niche merken beschikbaar in de eerste Skins winkel, inmiddels is dat uitgegroeid naar bijna 400 merken. Geweldig natuurlijk, maar ook lastig want de ruimte in de winkels is beperkt. Gelukkig zijn er wel meer winkels bijgekomen en is er de Skins webshop waar echt alle merken en producten worden verkocht.

 

Om dit jubileum goed te starten brengt Skins de unieke Skins Classics Box uit, die vol zit met echte klassiekers uit het Skins assortiment. Je kunt de box nu al bestellen, kijk even mee wat erin zit!

De box is lekker groot, ik schat 30 bij 30 centimeter en de doos is gemaakt van stevig karton met opdruk van het Skins logo

In de luxe uitgevoerde doos vind je als eerste een kaartje terug waarop je alle informatie kunt vinden over de producten die er in de box zitten. De box heeft een waarde van EUR 130,00, is gevuld met 3 full size en 8 travel size producten, je betaalt voor de box EUR 40,00 (je hoeft geen verzendkosten te betalen).

De informatie op het kaartje is helemaal compleet, de prijzen die je ziet staan zijn de prijzen van de producten als je ze in een full size koopt. 

De box is goed gevuld, er zit nog wat extra verpakkingsmateriaal in zodat de producten goed beschermd zijn en heel bij je aankomen. En het ruikt direct al lekker, want het geurkaarsje van Diptyque ruik je al door de verpakking heen. Fijn dat het de geur "34" is, dat is een van mijn favoriete geurkaarsen van Diptyque. 

Wat zit er in de Skins Classics Box:

 

- By Killian Love, don't be shy eau de parfum (sample 7,5 ml) - lekker verleidelijk parfum met een vleugje marshmallow maar vooral veel oranjebloesem

- Rosebud Salve (fullsize) - met recht een klassieker, een roze balsem die perfect is voor droge lippen of andere lastige plekjes op de huid

- Diptyque 34 scented candle (travelsize) - ik denk dat er meerdere geuren te vinden zullen zijn in de boxen, deze is zo lekker, een combinatie van fruitige bessen en kruiden, ideaal voor herfst

- Eve Lom Cleanser + mousseline doekje (travelsize) - dit is een topproduct, ik ontdekte het al in 2010, een balsem die makeup van je gezicht laat smelten en je huid goed reinigt en exfoliëert, dit moet je echt een keer proberen!

- Laura Mercier Faux Lash mascara (fullsize) - een fijne mascara is natuurlijk altijd welkom, deze heeft een mega borsteltje dat zorgt voor opvallende wimpers

- REN Clean Skincare Daily Supplement Moisturizing Cream (travelsize) - deze creme ken ik niet, maar het lijkt een goede, hydraterende en beschermende creme met veelal natuurlijke ingrediënten.

- Gamila Secret Precious Pomegranate (mini) - in mijn hele huid vind je Gamila Secret Cleansing Bars, ze zijn ideaal om handen te wassen, maar zeker ook geschikt als scheerzeep of eventueel om je gezicht te reinigen. Deze met granaatappel is geschikt voor de gevoelige huid

- Hair Blax (fullsize) - transparante haarelastiekjes die het haar niet afbreken, goed blijven zitten en toch makkelijk te verwijderen zijn, waarom heb ik die niet eerder gebruikt?

- Philip B shampoo Nordic Wood (travelsize) - een prachtig merk met o.a. de geweldige Russian Amber Imperial Insta-thick haarspray, deze shampoo ruikt lekker fris en kan ook voor het lichaam gebruikt worden. Echt een aanrader voor mannen!

- E. Coudray Body cream Musc & Freesia (travelsize) - zalige body cream met plantaardige en maritieme ingrediënten, die in een schattig vintage aandoende glazen pot verpakt is, de uitstraling van dit merk is heerlijk vrouwelijk en ouderwets prachtig!

- Antonia's Flowers Tiempe Passate (sample 5 ml) - over deze geur heb ik al zoveel goed gehoord, maar tot ik de box binnenkreeg had ik hem nog nooit geroken! Althans, dat dacht ik....deze bloemige geur met bergamot, cyclamen, montaukroos, salie, mimosa, ceder, vetiver en ambrette heb ik al zo vaak bij mensen geroken, lekker! De combinatie met Molecule 01 moet ook top zijn...even testen dan maar!

 

Het lijkt me vrij duidelijk, deze box wil je als beautyliefhebber echt niet missen! Als je de producten niet kent is het leuk om ermee kennis te maken, maar het is zeker ook een leuk kerstcadeau voor iemand die ervan houdt. Je kunt de Skins Classic Box nu bestellen voor EUR 40,00, zowel via de webshop van Skins als de winkels. Meer informatie vind je op www.skins.nl

 

Ga jij dit weekend winkelen? Ik heb je in elk geval weer inspiratie gegeven! Heb je wat aan dit soort "curated" artikelen? Wat zou je er eventueel nog meer in willen zien? Laat het mij zeker weten!

Deel dit artikel
Back to top