Reviews

Philosophy Purity made simple one-touch facialist

Op een bloedhete dag deze zomer stond ik tot mijn verrassing met een gezichtsborstel van Philosophy in mijn handen, wat een goed idee! Jullie weten dat ik hou van de gezichtsreiniger/makeup remover Purity made simple van Philophy en gek ben op mijn electrische gezichtsreinigers zoals de Clarisonic, een combinatie zou ideaal zijn! Een tijdje geleden kreeg ik de borstel thuis en natuurlijk ben ik hem vol verwachting gaan testen. Mijn review van de One-touch facialist, zowel op video als geschreven vind je hier....

Als je de video niet kunt zien, klik dan hier

Philosophy Purity made simple cleanse & massage one-touch facialist EUR 101,60 bij ICI Paris XL (momenteel uitverkocht blijkbaar?)

Volgens Philosophy kun je met deze borstel thuis je huid een gezichtsbehandelling geven. Als je de borstel combineert met de Purity made simple reiniger, reinig je de huid diep en zorgvuldig, exfoliëer je en geef je de huid ook een massage. Na gebruik is de huid dan schoon en fris, vallen fijne lijntjes en grove poriën minder op en oogt de huid ontspannen en glanzend.

In de doos vind je de One-Touch facialist (dan nog met een leeg reservoir), een flacon met 118 ml Purity made simple en twee AA batterijen. Met deze hoeveelheid Purity made simple doe ik ongeveer 6 weken denk ik, ik gebruik het alleen in de avond. Zoals je dus ziet, werkt de One-touch facialist op "gewone" batterijen en is deze niet oplaadbaar. Je krijgt geen beschermhoesje of iets dergelijks bij aankoop, iets wat ik persoonlijk wel nodig vind.

Op de foto zie je de One-Touch facialist liggend, maar het apparaat kan ook prima rechtop staan, hij valt niet om. Het apparaat is helemaal waterdicht, je kunt het dus ook prima onder de douche gebruiken en ook afspoelen onder de kraan is geen enkel probleem.

Philosophy Purity made simple is een "one-step facial cleanser" die ik al heel wat jaren gebruik, het is handig in gebruik en maakt mijn huid goed schoon zonder de huid uit te drogen. Ik reinig mijn huid meestal in twee stappen en de Purity made simple is meestal stap 1. Natuurlijk heb ik weleens eerder een review over dit product geschreven, je vindt de review onderaan dit artikel.

ingrediëntenlijst Philosophy Purity made simple plus de inhoud van de doos

De One-touch facialist is een slank apparaat dat fijn in de hand ligt, onderin zie je het resevoir zitten dat je kunt vullen met Purity made simple. Je draait het reservoir eraf en vervolgens giet je het product erin, iets wat bij mij niet zo makkelijk lukte, het werd een beetje een knoeiboel. Dat lag ook wel een beetje aan mij omdat ik mijn grote fles Purity gebruikte, die een onhandige opening heeft voor dit doel.

De One-touch facialist heeft twee knoppen : een aan/uit knop en een standenknop, er zit geen timer op en je moet dus zelf de tijd een beetje in de gaten houden. Philosophy geeft aan dat je de borstel een minuut moet gebruiken, maar iets korter of langer is uiteraard ook geen probleem.

De massagekop of borsteltje is voorzien van een siliconen hoesje met korte "stekeltjes" die de huid masseren als je deze aanzet. Het voelt enorm zacht aan, ik heb op geen enkel moment irritatie gevoeld, juist voor een gevoelige huid is dit een prima alternatief boven een "echte" borstel.

Aan de zijkant van de One-touch facialist zit een hendel, waarmee je de Purity made simple uit het reservoir naar boven pompt. Om deze hoeveelheid te krijgen, pomp je drie keer, dit is de hoeveelheid die ik normaal gebruik om mijn make-up te verwijderen en huid te reinigen.

Je zet de One-touch facialist gewoon op de "vieze" huid die niet persé nat hoeft te zijn (mag wel) en vervolgens ga je een minuut lang over je huid heen met licht ronddraaiende bewegingen. De One-Touch facialist masseert de huid zacht, de standen verschillen wel iets van snelheid en intensiteit, maar niet extreem. Na een minuutje (ongeveer) spoel je de huid schoon met lauwwarm water. 

De kop kan er helemaal af en het siliconen hoesje kan ook los, je kunt alle delen die wat viezig worden dus prima schoonmaken door ze onder de kraan af te spoelen. Dat is natuurlijk heel fijn! Het hoesje is heel hygiënisch is gebruik, dat zal zeker een voordeel zijn voor velen. Volgens mijn informatie kun je de hoesjes ook los kopen, mocht dat nodig zijn, al geloof ik niet dat ze zullen slijten.

 

Review

Wat vind ik er nu echt van? Ik vind het een leuk apparaat dat zorgt voor een mooie, schone en fris ogende huid, de massage is lekker voor de huid en de siliconen borsteltje reinigt de huid zacht en irriteert de huid niet. Toch heb ik ook wel wat minpunten ontdekt, zo werkt het apparaat op batterijen en is het niet oplaadbaar. En je bent natuurlijk ook wel gebonden om de Purity made simple te gebruiken om je huid te reinigen als je alle functies wilt gebruiken (het reservoir bedoel ik dan). Ook mis ik wel een timer en een beschermhoesje, de One-touch facialist meenemen op reis is niet zo handig.

Als ik alle voors en tegens tegen elkaar afweeg en de prijs van het apparaat meeneem, dan moet ik toch zeggen dat ik niet heel enthousiast ben. Op zich is het apparaat zeker goed voor de huid, maar in de praktijk mis ik toch nog wel wat dingen die ik voor die prijs toch wel zou verwachten. Persoonlijk zou ik het apparaat oplaadbaar hebben gemaakt, het reservoir eraf hebben gelaten en zorgen voor een beschermhoesje en meer standen, dan zou het perfect zijn. Kortom, ik raad je vooral de One-touch facialist 2.0 aan (als die komt en dat hoop ik wel).

 

De Philosophy Purity made simple One-touch facialist wordt voor EUR 101,60 exclusief verkocht bij ICI Paris XL (ook in hun online shop, waar hij blijkbaar nu uitverkocht is). Als je vragen hebt, stel ze gerust hieronder of bij de video op YouTube! Wat vind jij van deze gezichtsborstel?

Deel dit artikel
Back to top