Reviews

Foundation review - Tom Ford Traceless foundation SPF15

Enkele jaren geleden kocht ik in Londen een foundation van Tom Ford, de Traceless foundation in de kleur Natural. De kleur was toen door de verkoopster voor me bepaald, maar helemaal happy was ik er toen niet mee, de kleur bleek toch te licht. Gelukkig heb ik sinds een paar weken deze foundation opnieuw in huis, nu wel in de juiste kleur en daarom is het eindelijk gelukt een review te maken van de Traceless foundation SPF15 van Tom Ford. Kijk even mee naar het resultaat...

Tom Ford Traceless foundation SPF 15 EUR 75,00 (30 ml)

 

Wat zegt Tom Ford over deze Traceless foundation SPF15?

Deze unieke 3-in-1 foundation creëert een egale teint die straalt van vitaliteit. De ultralichte formule weerkaatst het licht en bevat het Tom Ford infusing complex dat de huid intens voedt, beschermt en stimuleert van binnenuit. De microscopisch kleine pigmenten garanderen een onberispelijke en onzichtbare dekking naar wens. SPF 15 beschermt de huid tegen zonneschade. Het Tom Ford infusing complex dringt diep door in de huid met een krachtige combinatie van speciaal geselecteerde, voedende bestanddelen die het natuurlijke herstelmechanisme van de huid stimuleren. Het complex helpt de huidcellen hun natuurlijke energie weer aan te vullen en verjongt de teint: de huid ziet er niet langer dof of vermoeid uit en voelt frisser aan. Krachtige antioxidanten helpen de huid te beschermen en creëren een levendige uitstraling. De huid wordt zichtbaar vernieuwd, is veerkrachtiger en voelt gladder aan.

 

Verpakking & ingrediënten

Tom Ford Beauty is een luxe en behoorlijk prijzig merk, het is dan ook niet verrassend dat de verpakking er mooi en classy uitziet. De flacon van de foundation is gemaakt van matglas, is uitgevoerd in een vierkante vorm en heeft goudkleurige details. De dop is gemaakt van zeer donkerbruin, bijna zwart kunstof en sluit de flacon goed af. Het pompje is prettig in gebruik, je kunt goed doseren doordat je het pompje ook half kunt indrukken.

Zoals je in de onderstaande ingrediëntenlijst kunt zien, bevat de foundation ook wat verzorgende bestanddelen zoals verschillende fruitextracten, lecitine, caffeine, hyaluronzuur, vitamine E en jojoba-olie. Er zit een SPF15 in deze foundation, maar die beschermt niet afdoende op een dag waarop je veel buiten bent, hou daar rekening mee.

 

Ingrediëntenlijst (bron):

Active Ingredient: Octinoxate 2.20%. Inactive Ingredients: Water\Aqua\Eau, Phenyl Trimethicone, Caprylyl Methicone, Dimethicone, Butylene Glycol, Isohexadecane, Caprylic/Capric Triglyceride, Isocetyl Alcohol, PEG/PPG-18/18 Dimethicone, Magnesium Sulfate, PEG-10 Dimethicone, Wheat Germ Glycerides, Sapindus Mukurossi Fruit Extract, Morinda Citrifolia Fruit Extract, Lavandula Angustifolia (Lavender), Cholesterol, Caffeine, Glycerin, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Disteardimonium Hectorite, Linoleic Acid, Lecithin, PEG-10 Dimethicone Crosspolymer, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Sodium Hyaluronate, Laureth-7, Tocopheryl Acetate, Caesalpinia Spinosa Gum, Sorbitan Stearate, Triethyl Citrate, Triethoxycaprylylsilane, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Hydrogenated Lecithin, HDI/Trimethylol Hexyllactone Crosspolymer, Propylene Carbonate, Xanthan Gum, Ascorbyl Palmitate, Silica, Linalool, Chloroxylenol, Phenoxyethanol, [+/- Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Mica].

er zijn momenteel 12 kleuren exclusief bij De Bijenkorf in Nederland te koop (als ze voorradig zijn tenminste), de kleuren hebben allemaal een vrij gele ondertoon, zeker de donkere tinten.  

 

Swatches & foto's van het resultaat

 

De foundation heeft een redelijk normale, misschien iets dunne, vloeibare textuur die we kennen van zoveel foundations, op zich niet heel bijzonder. Doseren gaat inderdaad makkelijk, je hebt met één pompje zeker voldoende product voor een laagje foundation over het hele gezicht. Dat zorgt dan voor een lichte dekking, je ziet eventuele oneffenheden er nog wel doorheen, maar het geheel oogt wel wat egaler.

Wil je iets meer dekking, dan kun je prima nog een laagje aanbrengen, desnoods plaatselijk, de foundation blijft natuurlijk ogen en je voelt de foundation amper op je huid liggen. Het effect is dan die van een medium dekking, iets wat voor mij normaal wel voldoende is omdat ik toch het meeste hou van een iets natuurlijk resultaat. Ik breng de foundation aan met een platte kabuki kwast van MAC (nr. 180), inmiddels heb ik ook de Cream Foundation brush van Tom Ford gekocht maar die moet ik nog testen.

swatch Tom Ford Traceless foundation SPF15 in nr. 7 Sable

voor - zonder foundation

na - met Tom Ford Traceless foundation SPF in de kleur 7 Sable

links zonder foundation en rechts met Tom Ford Traceless foundation SPF15, ik heb op de foto nog geen poeder gebruikt

 

Review

Op de foto's hierboven is het resultaat echt geweldig, daarvan was en ben ik behoorlijk onder de indruk! De foundation geeft mijn huid een mooie, medium dekking en zorgt voor een fris, gezond en jong uitziend effect. Daar hou ik van, er zit best wat glans in, maar dat is voor mijn huid juist wel goed. Ik poeder de foundation wel wat af, zeker op mijn T-zone vind ik de glans wat teveel van het goede en die poeder zorgt voor een iets matter resultaat gedurende de dag. Inmiddels heb ik gemerkt dat ik de foundation beter helemaal kan afpoederen om de houdbaarheid te verlengen, want zonder dat laagje poeder lijkt de foundation langzaam te verdwijnen van mijn huid.

De foundation is niet heel zuinig in gebruik, althans niet zoals ik hem gebruik, ik wil graag een medium dekking en breng dus twee laagjes foundation aan. Dan is het niet zo gek als een flesje iets sneller opgaat dan als ik maar één laagje hoef aan te brengen voor dit resultaat. Toch is het wel iets om rekening mee te houden, zeker omdat de foundation al behoorlijk aan de prijs is. Al met al ben ik niet 100 % tevreden met deze foundation, al blijf ik het resultaat direct na het aanbrengen prachtig vinden.

Zoek je een foundation met een lichte dekking die een mooi natuurlijk resultaat met glans geeft, dan is deze Traceless foundation SPF15 misschien wel iets voor je, vooral aan te bevelen als je een normale tot droge huid hebt. Zoek je een volledige dekking of heb je een vette huid, dan zou ik deze foundation beter overslaan en op zoek gaan naar een andere.

 

Dekking - licht tot medium, makkelijk opbouwbaar door meerdere laagjes aan te brengen

 

Finish - vrij glanzend, zeker in het begin, en erg natuurlijk, je ziet de foundation niet zitten op de huid, de huid oogt fris en jong, zelfs wat gladder.

 

Houdbaarheid - niet enorm goed, vooral bij mijn kin en zijkant van mijn gezicht slijt de foundation snel weg, zelfs als ik de foundation iets heb afgepoederd. De dekking lijkt in de loop van de dag ook minder te worden, alsof de foundation wordt opgenomen door mijn huid, ik heb wel een primer gebruikt om dit te voorkomen, maar merk niet zoveel verschil. Wat wel helpt is een laagje poeder aanbrengen over de foundation.

 

Huidtype - normaal tot droog, zowel voor een oudere als jonge huid prima geschikt door de natuurlijke finish. De foundation gaat niet in fijne lijntjes zitten en oogt fris en luchtig op de huid door de natuurlijke glans.

 

Prijs - EUR 75,00 (pompflacon 30 ml, verkrijgbaar in 12 kleuren)

 

Verkooppunten - in Nederland exclusief bij De Bijenkorf, in het buitenland ook bij andere luxe warenhuizen zoals Selfridges

De combinatie met de fijne primer is zeker aan te bevelen, direct na het aanbrengen is het effect prachtig, ik had alleen liever gezien dat het effect ook langdurig zo zou blijven. 

 

Welke foundations willen jullie nog meer zien in deze serie met foundationreviews? Laat het gerust weten, dan kan ik er rekening mee houden! Wil je meer foundation reviews zien? Klik dan op de artikelen hieronder of ga via deze link naar mijn foundation reviews. Lijkt deze Traceless foundation SPF van Tom Ford je iets?

Deel dit artikel
Back to top