Reviews

First look - Urban Decay Gwen Stefani eyeshadow palette

Gisteren kreeg ik het nieuwe Urban Decay palette binnen dat is gemaakt in samenwerking met Gwen Stefani en wat is het mooi! Natuurlijk moest ik het direct even uitproberen, vandaag kan ik jullie in elk geval mijn eerste indruk geven van het palette samen met foto's, swatches en een look. Vanaf begin december 2015 is het palette ook in Nederland te koop, kijk even mee naar mijn review/eerste indruk....

Urban Decay Holiday look met het Gwen Stefani palette, de verpakking is lekker opvallend in wit met goud.

In het palette vind je 15 oogschaduws in tinten die Gwen zelf heeft goedgekeurd of heeft bedacht, een aantal zijn al eerder uitgebracht of maken deel uit van het vaste Urban Decay assortiment.

In het doosje vind je ook een sample card met daarop vier samples van de Gwen Stefani lipsticks, die blijkbaar ook uitkomen met deze collectie. In de Nederlandse persinformatie vind ik niets terug over deze lipsticks, dus weet ik niet of deze ook naar Nederland zullen komen.

Gwen staat zeker bekend om haar felle lippen, het is dus niet zo gek dat ze een selectie van lipsticks heeft samengesteld met Urban Decay die voldoen aan haar eisen. Er zijn 8 verschillende tinten in drie texturen, waaronder een megamatte. Nu ben ik wel nieuwsgierig geworden!

Het palette is van stevig kunststof gemaakt en lijkt behoorlijk op de oogschaduwpalettes van MAC om eerlijk te zijn, zeker door de ronde zwarte stippen erop. Maar goed, het zal wel toeval zijn ;-) Het palette valt in elk geval wel op in je stash door het zwart/witte dessin en de gouden rand. Er zit geen kwast bij dit palette, die moet je dus zelf kopen als je die nog niet hebt.

15 oogschaduws van elk 1,4 gram oogschaduw, dat is een behoorlijke hoeveelheid oogschaduw om eerlijk te zijn, best verrassend! Urban Decay verkoopt ook losse oogschaduws en die wegen 1,5 gram per stuk, ze kosten EUR 19,00. Voor dit palette betaal je "maar" EUR 52,00 (voor 21 gram oogschaduw) en dat is omgerekend dus echt een enorm goede deal! Ook als je dit palette vergelijkt met de populaire Naked palettes is het een koopje (daarin zitten 12 oogschaduws van 1,3 gram= 15,6 gram en die kosten EUR 49,90).

15 oogschaduws in een aantal zeer geliefde neutrale tinten gecombineerd met juweelachtige, glanzende kleuren om de look wat op te "spicen". Gwen Stefani staat wel bekend om haar neutrale ooglooks die ze bijna altijd combineert met een mooie eyeliner met wing. De oogschaduws hebben verschillende texturen en zelfs de kleuren die op het oog best op elkaar lijken zien er op de huid echt wel verschillend uit.

- Blonde (because Gwen is) - lichtbeige met roze glans

- Bathwater (een nummer van No Doubt) - lichtbeige met gouden parelglans

- Skimp (één van Gwens favorieten uit het UD assortiment) - satijnachtig licht nude

- Steady (genoemd naar het No Doubt album Rock Steady) - medium rose met gouden metallic glans

- Punk (het muziekgenre waar Gwen ooit mee begon) - mat roodbruin

- Baby (een hommage aan Gwen's fashionlijn L.A.M.B.) - koel metallic roze

- Anaheim (waar Gwen opgroeide) - mat licht taupe-bruin

- Stark (één van Gwen's favoriete tinten) - mat nude-roze

- Zone (refeert naar Gwen's nummer Danger Zone) - mat medium-bruin

- Serious (ook één van Gwen's nummers) - rookachtig grijs met lichtweerkaatsende pareldeeltjes

- Pop (Gwen's huidige muziekstijl) - lichtkoraal met lichtweerkaatsende glitters

- Harajuku (één van Gwen's stijlinvloeden) - metallic blauwroze met lichtweerkaatsende micro-glinstering

- Danger (omdat we wel houden van een beetje "danger") - diep metallic koninklijk blauw met lichtweerkaatsende micro-glinstering

- 1987 (het jaar dat No Doubt werd opgericht) - metallic fel geelgoud

- Blackout (Gwen's favoriete kleur zwart) - mat zwarter dan zwart

 

Zoals je op de swatches goed kunt zijn, vind je in het palette zowel matte, satijnen en glinsterende oogschaduws terug. Ze hebben allemaal een fijne textuur, voelen niet droog aan, hechten goed aan de huid en geven weinig tot geen fall out (zelfs de glinsterende kleuren niet). Ik hou altijd meer van warme tinten, omdat die me over het algemeen beter staan en in dit palette vind ik die zeker terug. Toch zijn er ook koelere kleuren, zo is Blonde een vrij koele highlighter en zijn de juweeltinten ook wat koeler van toon. Fijn dat je in het palette zowel een diepe zwart, grijs en bruin vindt, die zijn altijd ideaal om een look iets donkerder of intenser te maken. Blackout is natuurlijk een ultieme matte zwart!

Magic's in the makeup

Voor mijn look heb ik Steady gebruikt op mijn ooglid, met Zone en Anaheim in de arcadeboog, als highlighter heb ik Bathwater en Skimp gemixt. Ik heb Zone ook gebruikt op mijn wenkbrauwen en een heel klein beetje onder mijn oog. Ik heb een vloeibare eyeliner van L'Oréal gebruikt en mijn mascara is de No Mascara van Perricone MD.

Ik heb mijn best gedaan om even snel een Gwen look te maken, maar ik zal nooit erg op haar lijken omdat mijn huid veel warmer van tint is...toch leuk om even te proberen! Ik ben wel groot fan van Gwen's looks, juist omdat zij ook houdt van een vrij neutrale oogmake-up en die combineert met een "bold" lip.

Mijn foundation is van Tom Ford en ik draag de bronzer/blush/highlighter uit het Urban Decay Flushed palette, dat ik even van dochter Bo geleend heb (is haar favoriet)

Urban Decay Revolution lipstick 69 EUR 19,60 - een zeer intense, vrij matte lipstick in knalrood met een blauwe ondertoon, de lipstick voelt prettig aan op mijn lippen en blijft enorm lang zitten. Dit is de eerste keer dat ik een Urban Decay lipstick gebruik en ik ben onder de indruk! Deze kleur zit "gewoon" in het vaste assortiment.

Review

Mijn eerste indruk van het Urban Decay Gwen Stefani palette is heel goed! In de 15 kleuren vind je een goede combinatie van neutrale en fellere tinten, zowel in koele als warme kleuren en in verschillende (bruikbare) texturen. Hou je ervan om een neutrale look te combineren met wat fellere kleuren, dan zit je zeker goed met dit palette. En ook als je één palette wilt hebben voor zowel een dag- als avondlook kun je hier prima mee aan de gang. Als je dan ook nog uitrekent hoe voordelig het palette is, dan kan ik alleen maar zeggen dat het echt een musthave is!

Heb je al (verschillende) Naked palettes? Dan nog is dit een aanrader, vooral omdat het net iets meer uitgesprokener is als je wilt. Maar goed, draag je nooit een fellere kleur op je ogen en vind je zwart veel te donker, dan is het misschien niet echt een palette voor je. Ik ben er in elk geval blij mee en verwacht zomaar dat het één van mijn favoriete oogschaduwpalettes gaat worden naast de Neutral palettes van MAC (die twee keer zo duur zijn....).

 

Dit Urban Decay Gwen Stefani eyeshadow palette wil je hebben! Loop het niet mis, het is vanaf december 2015 voor EUR 52,00 te koop bij de Urban Decay shop-in-shop in ICI Paris XL in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam, maar ook in de online shop van ICI Paris XL. Volgens mij is het wel een limited edition, maar ik moet het nog even checken.

 

Wat is je eerste indruk van dit palette? Is het een musthave voor je?

Deel dit artikel
Back to top