Blogs & Editorial

Photo diary van 12 november 2015 - opening Urban Decay Rotterdam & Beauty World bij De Bijenkorf

Gisteren had ik twee leuke winkelopeningen, in de ochtend ging ik langs bij de nieuwe Urban Decay shop-in-shop in Rotterdam en de rest van de dag bracht ik door in de nieuwe Beauty World van De Bijenkorf in Amsterdam. Wat is het daar prachtig geworden, de beautyafdeling heeft absoluut internationale allure gekregen met de open ruimtes, marmeren vloeren, grote ramen en prachtige nieuwe ingang. Er zijn veel nieuwe merken te vinden, waarvan een aantal echt helemaal nieuw voor Nederland. Kijk even mee naar mijn photo diary van 12 november 2015....

Bijna op weg naar Rotterdam, ik heb een vest aan van Kiro by Kim, schoenen van Valentino, een broek van 7 for all mankind en een top van Flippa K. Maar ik neem ook nog iets anders mee, want volgens mij is het vest een beetje te warm.

Lekker, de zon schijnt en dan zie je er altijd frisser uit! Ik heb vandaag het Urban Decay Gwen Stefani palette gebruikt en mijn lipstick is Ruby Rush van Tom Ford.

Even langs bij de opening van de Urban Decay shop-in-shop in de ICI Paris XL op de Lijnbaan in Rotterdam, de ergste drukte was gelukkig al voorbij!

De counter/shop is prachtig, behoorlijk groot, het is dan ook de grootste van Nederland! Je vindt er het complete assortiment en in de counter staat altijd iemand van Urban Decay zelf die je kan helpen met tips en trucs.

Zo'n mooie glanzende makeup counter zou ik thuis ook best willen hebben!

Paars is de kleur bij Urban Decay, de bloemen passen er heel goed bij.

Natuurlijk zijn alle Naked palettes ook te vinden in de winke, ook Naked on the run volgens mij...zie helemaal rechts onderin.

De lippencils zijn ook erg fijn, dat zijn, samen met de lipsticks echt mijn laatste nieuwe ontdekking van dit mooie merk.

Ik heb nog geen tijd genomen om de foundations goed te testen, dat ga ik binnenkort toch een doen!

Daarna was het tijd voor mijn eerste bezoekje aan De Bijenkorf, tenminste...aan de nieuwe Beauty World die gisteren officieel opende. Als je uit de parkeergarage komt, dan loop je altijd over de schoenenafdeling, erg gevaarlijk! Ik zag nog een paar bekende schoenen, haha!

Natuurlijk begin ik bij de MAC counter, die enorm groot en ruim is, heerlijk ook dat er echt en goed daglicht in de counter is, ideaal als je een goede kleur foundation zoekt. Nu hoef je tenminste niet naar buiten te lopen!

De kerstcollectie staat helemaal opgesteld in de counter, sommige producten zijn ook alweer bijna uitverkocht, wat gaat dat toch snel!

Achter de kassa zie je grote LED schermen waarop tutorials worden getoond en mooie video's van MAC, het maakt de counter heel levendig en behoorlijk cool

Dit is de eye shadow bar, alle oogschaduws heel duidelijk en per kleur gegroepeerd bij elkaar, goed voor het overzicht.

Dit vind ik zo leuk, er is nu ook een Lash Bar, waar alle valse wimpers heel duidelijk te zien zijn. 

Je kunt ze zelf even testen, hou een van de stokjes voor je oog en zie hoe het effect is, dat werkt verrassend goed!

Lieve Ines van MAC, de senior make-up artist van de Benelux gaf mij een touch-up, zo gezellig en vooral ook mooi!

Ze gebruikte deze producten en nu wil ik Tailor Grey ook, wat een mooie basiskleur is dat, grijs en als je dat combineert met Sketch wordt het een prachtige taupe! 

Met Ines is het altijd gezellig! Het was fijn haar weer te zien en ik ben blij met mijn touch-up, op mijn lippen heb ik nu Beet Lip pencil gecombineerd met de VIva Glam Miley 2, goede combinatie!

Hierna had ik een paar interviews en presentaties, onder andere die van de nieuwe, exclusieve Les Vesitaires geuren van Yves Saint Laurent. Deze parfums zijn exclusief te koop in de Bijenkorf in Amsterdam, ze zijn allemaal geïnspireerd op iconische kledingstukken van Yves Saint Laurent zoals de smoking (Tuxedo), Kaftan (Caban) en trenchcoat (trench). Ik ben zelf fan van Saharienne, de "cologne" van de vijf die naast fris ook mooi zacht is door de musk.

Daarna had ik een kort gesprekje met Lloyd Simmons, de Creative director van Yves Saint Laurent Beauty. Hij vertelde over de nieuwe collectie, die geïnspireerd was door kleurrijke edelstenen en naast fris toch ook best opvallend is.

De verpakkingen van de lente collectie zijn geweldig, binnenkort zien jullie meer over de inhoud! En hou je maar vast, er komt gekleurde mascara aan, leuk op de onderste wimpers voor een subtiel en toch kleurrijk effect.

Een lieve man, die mij ook vertelde dat hij de make-up trends van dit moment die je ziet op instagram meeneemt in het creatieve proces omdat het niet meer dan logisch is. Bij het bepalen van de nieuwe trends en collecties, haalt hij de inspiratie overal vandaan, uit de hele wereld en dus ook uit de online wereld. 

Later op de middag gaf hij nog een make-up demonstratie op het podium, ik ben vooral verliefd op de schoenen van het model!

Na mijn interviews ging ik weer even de Beauty World in, want ik had nog niet alles gezien! Bij de Lancome counter vond ik deze appraatjes, die ze gebruiken om te demonstreren wat het effect is als je een week lang Advanced Genifique gebruikt. Dit kun je overigens niet kopen!

Wat een ruimte is er bij de counter, veel meer ruimte voor alle mooie make-up van Lancome!

Ik vind toch wel dat alle producten er echt mooier uitzien als ze in zo'n mooie setting staan, dan wil je toch veel sneller iets kopen?

Doordat er meer ruimte is, kunnen er vaak ook meer lijnen staan in de counter en dat betekent over het algemeen veel meer keuze voor ons! Lancome heeft nu ruimte voor de complete Absolue lijn.

Finally! Mijn geliefde Tom Ford make-up is er echt!!!

Alle foundations, alle poedertjes, alle mascara's, gewoon alles <3

Ook de nieuwe Ultra-Noir collectie, die ik deels ook in huis heb, helaas was de nagellak gisteren uitverkocht en daar baalde ik wel van...

In de Private Blend collectie is dit de laatste nieuwe variant, de warme, wat zoete Amber Absolute, zalig als winterse geur.

De keuze in geuren is echt enorm groot, misschien moet ik maar eens een artikel maken over mijn favoriete varianten van de Private Blend collectie?

Guerlain heeft een fijne, grote counter gekregen en daar verkopen ze nu ook Les Exclusifs de Guerlain, de exclusieve geuren van het huis. Le bouquet de la mariée is een geur die gemaakt is voor een bruid, hoe mooi is het om zo'n geur te kunnen dragen op je trouwdag?

De make-up collectie is enorm uitgebreid en er is een geweldige Terra Cotta Sun Bar, de eerste in Europa hoorde ik! 

Jaren geleden maakte ik al kennis met de exclusieve range van Guerlain, sinds die tijd gebruik ik Eau de Lit heel regelmatig voor mijn lakens of voor mijzelf als ik ga slapen.

De geweldige geurkaarsen van Guerlain zijn nu ook hier te koop, ik vind Potpourri Parisienne zelf de fijnste, dat is echt Parijs in een geurkaars.

De kerstcollectie is er ook!

De Chanel counter is enorm groot, eerlijk gezegd heb ik er niet echt goed rondgekeken!

Ik spotte wel de mooie Rouge Noir collectie, die je zeker even moet gaan bekijken!

Het ziet er in de Dior counter nu echt net zo mooi uit als in Parijs!

Dit is ook een fijne toevoeging voor de parfumliefhebbers, La Collection Privée van Dior is nu ook hier te koop, prachtige geuren met een mooi, persoonlijk verhaal die couture uitstralen. Ik ben fan van Ambre Nuit, maar zeker ook van Gris Montaigne, binnenkort meer over deze mooie lijn! Oh ja, helaas zijn de geurkaarsen nog niet te koop bij de counter.

Er is een speciaal "hoekje" voor de backstage pro producten, dat er wel heel mooi uitziet.

De kerstcollectie van Dior is ook gearriveerd, nice!

Hee...die ken ik helemaal niet, deze nieuwe Runway look van Armani, lekker kleurrijk.

Armani heeft ook zo veel mooie geuren, leuk ook de stolpjes waaronder de geur gevangen is, zo kun je goed ruiken zonder te hoeven sprayen.

Er is een klein hoekje ingeruimd voor Aerin, hopelijk komen haar make-up producten ook ooit naar de counter.

Eindelijk is er ook een Sisley counter in De Bijenkorf, die was er helemaal niet, wist je dat?

Bobbi Brown<3

Deze zijn zo fijn! heb je mijn review van de Luxe Lip Color van Bobbi Brown al gezien, zo'n mooie formule!

Zeker even langsgaan bij Bobbi, de meiden van de counter zijn ook allemaal zo lief!

Ik kreeg nog een kusje van Kendall Jenner, lief!

En dan de Jo Malone counter, daar voel ik me altijd helemaal thuis....

Die adventskalender is toch te beeldschoon? Ik moest me gisteren echt inhouden om hem te kopen.....het liefst wil ik hem gewoon, maar ja....wat moet ik er mee, ik heb al zoveel! Gelukkig ging ik niet met lege handen weg, ik kreeg van de liefste Linda, Mel en Mireille van Maison PR de fijne Mimosa & Cardamom geurkaars. Wat een schatten zijn het ook!

Heerlijk!

Nog zo'n prachtig merk met hele fijne geuren, Acqua di Parma! Wist je dat de verpakkingen met de hand worden gemaakt? Het etiket gaat er ook "gewoon" met lijm op, gisteren demonstreerden ze het in mini formaat, zo leuk.

En hoe prachtig zijn de geurkaarsen! Ik heb de groene thee variant lang gehad, nu heb ik mijn oog op de Murano kaars in de mooie glazen potjes laten vallen. Wist je dat dit glas ook ambachtelijk gemaakt wordt, geblazen dus en ik hoorde van de PR dame van het merk dat dit een enorm precies karwei is, alle glazen moeten perfect zijn.

Prachtige nieuwe lipsticks van Laura Mercier!

 

Ik heb werkelijk de tijd van mijn leven gehad, ik ben van 1 uur in de middag tot half 8 in de winkel geweest en wat was het gezellig en inspirerend. Natuurlijk door de mooie nieuwe merken, counters en producten, maar vooral door alle lieve mensen die ik heb gesproken. Het voelde bijna als een soort reunie, haha! Ook dat inspireert natuurlijk heel erg, volgens mij zou ik best in De Bijenkorf kunnen werken! Ga vooral zelf even kijken de komende tijd, het is absoluut een bezoekje waard! Oh ja, de counter van Charlotte Tilbury is er nog niet, die opent in maart 2016 als het goed is, naast de counter van MAC! Can't wait!

Deel dit artikel
Back to top